#FITwithsuus Product reviews Weetjes, tips en andere sporten

SPORTY FAVES JANUARI/FEBRUARI

Nieuwsgierig naar mijn favoriete items op sportief gebied van de afgelopen periode? Kijk dan even verder!

 

 

Als blogger ontvang ik regelmatig producten op sportief gebied. Daarnaast koop ik zelf ook af en toe iets waarvan ik denk dat het praktisch kan zijn of gewoon omdat ik er verliefd op ben geworden. Maar helaas haalt lang niet alles deze favorieten lijst. Sommige producten die ik ontvang vallen kwalitatief erg tegen, anderen zijn gewoon oké. Maar soms zijn er ook producten die je oprecht doen verbazen, je helpen bij het behalen van je doelen of je super vrolijk maken. En die producten zet ik dan in deze ‘sporty faves’ categorie graag in het zonnetje.

En dat doe ik niet omdat ik betaald wordt om een merk te pleasen. Zoals ik zei zitten er regelmatig ook gewoon zelf gekochte items bij. Dit artikel schrijf ik dan ook omdat ik gewoon een enthousiaste sport freak ben die het leuk vind om mijn enthousiasme over bepaalde items te delen.

 

So let’s GO!

 

  1. Essenza active wear set -Fleur 

Als we het toch hebben over sportieve items waar je vrolijk van wordt. Dan is dit gelijk een goede illustratie denk ik. I mean, met deze sportieve yoga set ga je toch super sportief én vrolijk het voorjaar in?! De koude periode is weer achter de rug, de zon begint te schijnen en voila, met deze nieuwe sportset ben ik in ieder geval ready for spring.

Essenza is een merk dat ik voorheen eigenlijk alleen kende van dekbedden en andere textiel voor in huis. Wij hebben thuis namelijk een Essenza dekbed dat al jarenlang het favoriete dekbed is van mijn vriend. Hij sliep er al dik 5 jaar onder voordat we gingen samenwonen. Maar onlangs hebben we een nieuw bed gekocht en hadden we dus ook een groter dekbed+overtrek nodig. We wilden dit graag weer van Essenza kopen en ik ging gewoon vast eens kijken op de website. En toen zag ik dat zij dus sindskort ook een active wear collectie hebben! Helemaal in de Essenza stijl! Pastelkleuren, vrolijk en rustig.

I just fell in love..en nu hebben we naast een dekbed dus ook een sportset van Essenza in huis haha.

In het begin twijfelde ik nog wel. Goede dekbedden kunnen maken betekent niet automatisch ook goede sportkleding kunnen leveren. En eerlijk is eerlijk, het is niet het goedkoopste sportsetje dat er in fit wereld te vinden is. Maar ik dacht, als de kwaliteit van deze sportset net zo is als de dekbedovertrekken en handdoeken van dit merk dan durf ik het zeker aan. Het leek me een heerlijke set om thuis mijn yoga oefeningen in te doen. En het past bij ons interieur.

Ik deed mijn yoga oefeningen zeker met die kou van de afgelopen weken lekker warm thuis met behulp van YouTube:)

Natuurlijk kun je pas spreken over echt goede kwaliteit na een jaar of langer. Toch durf ik nu haast al wel met zekerheid te zeggen dat dit super kwaliteit is. Je voelt het gewoon aan de stof. Dik, stevig, sluit fijn aan. En ik heb hem nu al een aantal keer gewassen en daar werd ie ook niet flubberig, dunner of anders van. Wat ik in het verleden bij goedkope sportkleding en trouwens ook wel eens bij dure sportkleding heb gehad. Dat het na een paar keer wassen begon te pullen, niet meer stevig aansloot of gewoon ging doorschijnen. Daar is bij deze set gelukkig nog geen sprake van!

De kleur en bloemetjes maken het een hele vrouwelijke set die de vrouwelijke vormen heel mooi omhullen. Perfect voor yoga dus of straks als het echt mooier weer word een lekkere strandwandeling. Omdat ik hem gewoon zo mooi vind en het een set is waar ik elke keer vrolijk van wordt als ik het aantrek vond ik dat de set en het merk een plekje in deze blogpost verdiende! Ik ga er vanuit dat de andere items uit de active wear collectie ook zo fijn zijn! Wellicht dat ik over een aantal maanden wel voor een tweede setje ga . De bordeaux rode broek met roze top vind ik namelijk ook heel mooi.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze set vinden?:)

2. Invisibobble multiband

Als sporter met lang haar liep ik regelmatig tegen het probleem van haarpijn aan. Mijn staarten maakte ik superstrak vast anders gingen ze tijdens het lopen, touwtje springen of opdrukken los.  Daarnaast ontstond er ook altijd een soort grote golf/knik in mijn haar doordat het elastiek zo lang en strak vast zat. Ik had daarnaast enorm veel last van afgeknapte haren rondom mijn gezicht. Mega irritant want veel van die kleine losse plukjes kunnen daarna niet meer mee in een staart. En buiten het sporten om zit je met allemaal afgeknapte haren..

Ik ging zo’n 8 maanden terug eens op zoek naar oplossingen en kwam al gauw terecht bij invisibobble. Een merk dat spiraalvormige haar elastieken verkoopt van een soort plastic. Ik was skeptisch en bang dat mijn haar er in vast zou draaien. Maar juist het tegenover gestelde was het geval. Ik had opeens minder haarpijn, de knik in mijn haar na het uitdoen van mijn staart was stukken minder en mijn haar leek na een tijdje weer gezonder omdat er minder haren afknapten 🙂

Je haar draait zich er dus niet in vast en wat ik ook heel fijn vond is dat het materiaal niet zolang nat blijft na bijvoorbeeld het zwemmen of douchen. Ideaal dus voor mij als zwemmer. Normale elastiekjes verloren hun rek ook gauw nadat ze een aantal keer mee waren geweest het zwembad in. Nu is het niet zo dat de invisibobble nooit uitrekt, maar als ie wat is uitgerekt leg je hem simpelweg in een bakje met heet water en hij zal weer krimpen tot zijn oorspronkelijke formaat! Hoe chill is dat:D

Dat was dus een verandering van een normaal ‘elastiek’ naar invisibobble. Nog steeds erg tevreden mee, en ik zie er ook steeds meer mensen om me heen mee dus dat is wel grappig om te merken. Maar het probleem van kleine babyhaartjes, losse haartjes rondom mijn gezicht was nog niet verholpen. En dat vind ik met name met hardlopen MEGA irritant. Vooral als je wind mee hebt want dan waait alles voor je ogen en voor je mond langs. Blegh.

Tot dat ik twee weekjes terug werd getipt op iets nieuws van invisibobble: De multiband! Speciaal voor sporters! Het is een elastieken haarband zodat hij zich precies kan aanpassen aan de vorm van je hoofd en bij iedere sporter goed zal aansluiten. Aan de onderkant zitten twee siliconen randjes die de band op zijn plek houden. Een soort antislip strips zegmaar. En dan aan de achterkant een grote invisibobble die zich als het ware in je haar weeft waardoor de band goed blijft zitten. Die spiraal werkt verder gewoon hetzelfde als bij de normale invisibobbles. Door de oneven druk van de spiraalvorm zal je haar niet beschadigen en zal je geen knik krijgen. Ik heb er nu al een aantal keer mee gerend en ben om! De afgelopen week heeft het ook echt hard gewaaid dus dat was een goede test, maar hij bleef goed zitten en ik had geen last van haarpijn, vastgedraaide plukken onderaan of haren in mijn gezicht. Vandaar dat ik deze uitvinding ook wilde tippen in deze sporty faves post!

 

 

3. Body & Fit Whey Perfection Special Series 

Eiwitten, eiwitten, eiwitten…Ja daar worden we de laatste jaren mee overspoeld. In allerlei soorten, smaken, varianten en van allerlei merken. Omdat ik minimaal 7 workouts per week doe en soms twee keer per dag train vind ik het al jaren fijn om af en toe mijn eiwitten aan te vullen met een shake of ik doe wat eiwitpoeder door mijn acaibowl, havermoutje of smoothie.

Dat deed ik al jaren met de isolaat perfection van Body&Fit shop. Af en toe probeerde ik eens een andere smaak, of een vegan variant. Maar het laatste jaar merkte ik dat mijn eiwit poeder consumptie weer afnam. Mede vanwege de twijfels die er bij me ontstonden over de inhoud. Ik ben het afgelopen jaar meer op natuurlijke basis gaan eten en steeds minder supplementen en kant en klaar producten gaan gebruiken.

Maar een paar weekjes terug kwam Body&Fit met ‘de special series‘. De nieuwste aanwinst onder de eiwitshakes. En deze bleek voor mij ook een topper! Dit poeder is namelijk 100% vrij van kunstmatige toevoegingen zoals smaakaroma’s, kleurstoffen en andere onnodige middelen. Je vraagt je misschien af hoe ze dan gezoet zijn? Dat is gebeurt met natuurlijke ingrediënten zoals stukjes fruit, vanille of stevia. Daarnaast bevat deze variant 50% whey isolaat in plaats van 20% zoals in de vorige versies. Kortom, ik gebruik weer steeds vaker eiwitpoeder omdat ik hier wel weer achter sta.

Het smaakt ook gewoon prima. Ik vind het zelfs beter smaken, minder zoet maar ook minder kunstmatig:)

 

Uiteraard ben ik heel benieuwd of jullie al bekend waren met 1 van mijn 3 favorieten of wellicht zelfs al meerdere merken/producten? En natuurlijk of jullie enthousiast zijn geworden en welk product jullie misschien ook wel eens zouden willen proberen?

Als jullie nog tips of suggesties hebben voor handige/praktische/mooie sport items die ik in de komende maanden moet testen en reviewen, let me know dan ga ik kijken wat er mogelijk is:D

 

Sportieve groetjes,
Suzanne

 

Volg je me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (23 FEBRUARI T/M 1 MAART)

De afgelopen week stond in het teken van winterse dingen: Het laatste dagje skiën in de Franse Alpen maar ook...

Sluiten