#FASHIONwithsuus

DIT ZIJN DE SNEAKER TRENDS VOOR HET VOORJAAR VAN 2018!

sneaker trends

Als sportieve jonge vrouw vormen sneakers voor mij de basis van elke outfit. Ze lopen lekkerder dan hakken, zijn beter voor m’n spieren en zien er vaak ook nog eens super stoer uit. Met een paar hippe sneakers kun je echt de toon zetten voor je hele look! Maar met welke sneakers moet je dan de straat op dit voorjaar? En welke merken kunnen niet ontbreken in jou sneaker collectie? Ik ging op onderzoek naar de sneaker trends voor aankomend voorjaar en zette ze voor je op een rijtje! Met een paar voorbeelden van sneakers die ik zelf heb en die het beste passen binnen een bepaalde trend. 

 1. PLATFORM SNEAKERS

  In 2017 werd deze trend rondom platform sneakers langzaam geboren en zag je geleidelijk al steeds meer sneakers met een grotere zool op de markt komen. Maar in 2018 gaat het helemaal los. Dit voorjaar draait het om de zool van de sneaker. Hoe hoger, hoe beter! Met name de sportievere merken zoals Puma, Converse en Vans komen met verschillende varianten op de markt. Ideaal voor vrouwen die graag wat langer lijken en een stoere touch aan hun outfit willen geven! Zelf heb ik de Converse platform sneakers in het zwart/wit zoals je hieronder ziet.

  sneaker trends

 2.  GEKLEURDE SNEAKERS

  Daar waar in de voorgaande seizoenen de focus voornamelijk op witte en zwarte sneakers lag zien we aankomend voorjaar meer kleur in de schoenschappen! Met name pasteltinten zijn populair. Daarnaast zullen we ook steeds meer sneakers met gekleurde figuurtjes, patronen en knalkleuren voorbij zien komen! So let’s color it up this spring! Ga voor een wit pak met lila sneakers of een ware ‘colorblock look’ met rood gekleurde Puma’s bijvoorbeeld! Of zoals ik zelf deed, turquoise clarks met een matchende jas.

 3. OLDSCHOOL SNEAKERS

  Ouderwets blijft nog even nieuwerwets. Afgelopen winter 2017 zagen we natuurlijk al verschillende sneaker merken die met een oldschool variant  op de markt kwamen. Zo kwamen o.a. Adidas, Vans en Reebok met vernieuwde modellen van eerder uitgebrachte modellen. En ook dit voorjaar zal er in de fashion scene een grote vraag zijn naar de ouderwetse cult-klassiekers uit ‘betere tijden’. Vooral de oude tennis modellen uit de jaren 90 van sportmerken zoals Adidas, K-Swiss en Nike zijn in trek. Wellicht beseffen we ons nu pas hoe fijn die comfortabele sneakers eigenlijk waren.

  sneaker trends

 4. LOMP EN GRAFISCH

  Onder het mom van stevig in je sneakers staan zul je dit voorjaar wellicht verbaasd staan over de grootte van de sneakers. Net zoals bij de zolen geldt voor vele varianten: Hoe groter, breder en dikker: hoe beter! Onder andere Fila, Balcenciaga, Nike en Puma komen met overdreven lompe modellen op de markt. Maar ook kleinere merken zoals Nelson en Poelman gaan mee in deze sneaker trend. Ze geven haast een soort futuristische touch. Opvallend, dik en groot! Voor velen misschien even wennen, we komen immers uit een periode van een aantal jaar waarin er vooral elegante sneakers werden verkocht met dunne zolen en een smalle pasvorm. Maar als je open staat voor deze nieuwe grafische vormen wil je straks nooit meer anders. Mijn pastelkleurige nikes vallen op zich nog mee bij vele andere modellen qua lompheid, maar ze gaan al wel echt een stapje verder qua grootte en vorm dan de meeste sneakers.

 

Ik ben onwijs benieuwd van welke trend jij het vrolijkst wordt?:) En van welke trend heb je wellicht ook al een voorbeeld paar in huis ?

Zoals jullie misschien wel kunnen gokken ben ik een enorme fan van de platform trend ! Maar ik ga zeker ook mee in de andere 3 sneaker trends. I just love them all<3 Dit wordt echt mijn sneaker seizoen!

Happy week!

Liefs,
Suzanne

Volg je me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (16 MAART T/M 22 MAART)

Twee daagjes Barcelona voor de lancering van de nieuwe Fit Bit Versa, een heerlijke 15 km run, veel yoga en...

Sluiten