#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

5 X WAAROM PILATES GOED VOOR JE IS

pilates

Pilates is een sport waarbij je verschillende oefeningen uitvoert op een matje of op een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaat. Het lijkt een beetje op yoga, maar is minder statisch en meer vloeiend qua bewegingen. Waarom pilates zo goed voor je is lees je in dit artikel!

WAAROM PILATES GOED VOOR JE IS

1. Full body training

Tijdens een lesje pilates gebruik je je hele lichaam! Je werkt vooral aan je balans, core en het versterken van je spieren die je lichaam stroomlijnen en vorm geven. Al je spieren worden aangesproken tijdens een goede les en dat is natuurlijk lang niet zo bij elke workout.

2. Houding

Met pilates werk je aan het verbeteren van je lichaamshouding. Je versterkt je spieren en zorgt ervoor dat je beter rechtop loopt, staat en zit. Dit zorgt er niet alleen voor dat je minder klachten en pijntjes zult ervaren door het hebben van een slechte houding. Maar ook zorgt een betere houding ervoor dat je minder last zult hebben van je rug, knieën en eventuele hoofdpijn. Zeker wanneer je een 9-17 kantoorbaan hebt is dit dus een erg goede workout. Bovendien laat een goede houding je slanker lijken! En zeg nou zelf, wie wil er nu niet op zo’n fijne manier een paar kilo lichter lijken ?!

3. Balans

Pilates is goed voor je balans in meerdere opzichten. Tijdens deze workout werk je onderbewust ook heel erg aan je geest. Je maakt tijdens een les hele rustige vloeiende bewegingen die stress reduceren en je helpen je hoofd even helemaal leeg te maken. Dit zorgt ervoor dat je het gevoel hebt na een les  meer in balans te zijn (qua lichaam en geest). Daarnaast train je met pilates ook letterlijk je balans in de vorm van je evenwicht. Veel oefeningen zijn gericht op je core en romp stabiliteit en evenwicht. Wanneer je regelmatig aan pilates doet zul je merken dat je een beter evenwicht ontwikkeld hebt.

4. Ademhaling

Doordat er erg wordt gefocust op je lichaamshouding en ademhaling zul je op den duur vrijer en efficiënter kunnen ademhalen. Je creëert als het ware extra longcapaciteit doordat je ook je ribben vrijer kunt bewegen door een betere houding. Verder wordt er tijdens pilates ook aandacht besteed aan de ademhaling. Door het vrijer kunnen bewegen en betere houding zul je ook beter kunnen ademhalen. Dit kan je dan ook weer van pas komen tijdens andere workouts.

5. Flexibiliteit

Met pilates werk je niet alleen aan het sterker maken van je spieren. Ook werk je aan je flexibiliteit. Deze combinatie maakt je lichaam ultra fit en helpt ook tegen blessures en pijntjes. Daarom wordt pilates ook vaak aangeraden als hersteltraining. Het maakt je spieren namelijk soepeler en sterker tegelijk!

 

ZIE OOK: EXTRA UITDAGING: REFORMERPILATES  

 

Sportieve groet,
Suzanne

Volg JIJ me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
yoga en hardlopen
DIT IS WAAROM YOGA EN HARDLOPEN ZO GOED SAMEN GAAN

Wist je dat yoga en hardlopen ontzettend goed samen gaan? In dit artikel staan 5 redenen op een rij waarom...

Sluiten