#FITwithsuus #FLYaroundtheworldwithsuus Sportieve reizen

5 LEUKE, SPORTIEVE ACTIVITEITEN IN DE VENDÉE

vendée

Ga je binnenkort op vakantie naar de Vendée en ben je nog op zoek naar aanraders op activiteiten gebied? Of twijfel je nog over je vakantiebestemming en denk je na over de Vendée? Check dan even dit artikel met een aantal super leuke, sportieve activiteiten in de Vendée voor jong en oud! 

Zoals je wellicht al had gespot via mijn Instagram ben ik vorige week een klein weekje naar de Vendée geweest samen met mijn beste vriend. We maakten een mini roadtrip van Nantes naar het eiland Noirmoutier. Van daaruit reisden we door naar Saint-Jean de Monts, Notre Dame de Monts, La Tranche sur mer en L’aiguillon sur mer.

Zelf vind ik het altijd heerlijk om op vakantie lekker actief te zijn en veel te bewegen. Dat hoeft niet per se een zware workout te zijn, maar gewoon lekker fietsend de omgeving ontdekken of een keer iets nieuws uitproberen zoals wakeboarden. Op reis heb je daar tijd voor en wij probeerden dan ook veel activiteiten op onze route uit. Het leek me leuk deze met jullie te delen. Wellicht heb je er wat aan als je ook naar de Vendée gaat of misschien lijkt het je wel zo leuk dat je een soortgelijke roadtrip wilt gaan maken. Of het geeft je gewoon wat vrolijke zomerkriebels:)

De activiteiten staan overigens in een random volgorde. Het is niet zo dat ik nummer 1 leuker vond dan nummer 5.

 

5 toffe activiteiten in de Vendée

  1. Het Atlantic Wake Park

In het plaatsje L’aiguillon sur mer vind je het Atlantic Wake Park. Je kunt hier echt van alles proberen op het gebied van watersporten. Als waterrat vind ik dat natuurlijk fantastisch. Zo kun je er onder andere wakeboarden, waterskiën, kneeboarden en suppen. Voor bijna alle activiteiten kun je ook privé en/of groepslessen volgen onder begeleiding van goede instructeurs. Wat ik zelf heel fijn vond is dat zij ook daadwerkelijk goed Engels spraken, en dat is in Frankrijk helaas niet zo vanzelfsprekend. Als je geen lessen nodig hebt en bijvoorbeeld gewoon wilt wakeboarden dan kan dat ook op een andere baan. Materialen en wetsuits kunnen er ook gewoon gehuurd worden dus dat is ook heel fijn.

Verder zijn er ook nog een aantal bijzondere activiteiten of misschien beter gezegd spelletjes. Voor kinderen is er een mega coole splash game. Het is dat ik officieel geen kind meer ben, maar anders…Er lag een soort gigantisch ‘springkussen’ op het water in de vorm van een stormbaan. Heel erg tof natuurlijk om overheen te gaan als kind. En voor de volwassenen is er de ‘warrior game’. Een lastige hindernisbaan boven het water waar je sterk en behendig voor moet zijn. Het deed me een beetje denken aan een soort wipe-out. Heel cool!

Chill opties

Maar ik had daarvoor zelf wakeboarden geprobeerd voor het aller eerst dus mijn armen waren op voor die dag. Wel vonden we het superleuk om lekker in het zonnetje naar anderen te kijken die de uitdaging aangingen. Naast alle mogelijkheden voor activiteiten hebben ze het ook wel tof en gezellig ingericht op het terrein. Je kunt lekker in ligstoelen genieten van de zon en er zijn genoeg eet-en drink mogelijkheden dus stel dat je met een groep bent en sommigen willen geen activiteit doen dan kunnen zij zich ook prima vermaken. Ik heb zelf geen kinderen, maar het lijkt me wel een superleuk park ook om met kinderen heen te gaan. Wat ik zo zag waren er vooral bij het suppen en de splash game heel veel blije kindergezichtjes.

Website: Atlantic Wake Park (L’aiguillon sur mer)

atlantic wake park atlantic wake park atlantic wake park warrior game

2. Explora Parc

Toen we in Saint-Jean de Monts waren zijn we naar het Explora Parc gereden. Dat zat heel dicht bij ons appartement en er zou van alles te doen zijn. Eenmaal aangekomen bleek het inderdaad een groot terrein waar van alles te beleven was. Het zat verscholen midden in het bos en liep als het ware door tot aan de kust waar je dan weer kon suppen bijvoorbeeld. In het bos zelf waren heel veel activiteiten die eigenlijk voor iedereen leuk waren. Voor gezinnen waren er verschillende boomklimparcoursen en ook waren er trampolines en andere spelletjes.

Ook voor groepen jongeren was er van alles te doen zoals boogschieten of buiten laser gamen en andere paint-ball achtige games. Maar wij waren natuurlijk met zijn tweetjes en dat leek ons meer iets voor als je met een vriendengroep bent. Ik ben zelf niet per se fan van hoogtes, en ook al waren er kinderen van ik schat 5 jaar die wel gewoon de zip-lines enzo deden mij leek het niet zo leuk. Of eigenlijk had ik iets leukers gezien.

Paardrijden

Er was namelijk ook een manege ‘ Nelly’s Ranche’ en daar kon je je opgeven voor allerlei paardrij ritten. En dat is iets wat ik in Nederland eigenlijk nooit doe maar wel super leuk vind! Mijn nichtje heeft een eigen paard en de laatste keer dat ik reed was met haar afgelopen Kerst. Dus ik had er helemaal zin in toen ik de optie zag dat je met een paard een rit van zo’n 2 uur mocht maken door het bos en/of naar het strand. We kregen daar een cap en ‘huurden’ als het ware een paard en toen hebben we een fantastische buiten rit gemaakt. Eerst een heel stuk door het bos en daarna dus afgekoeld in de zee. Ik vond dit persoonlijk één van de leukste activiteiten die we hebben gedaan.

 

Website: Explora parc
Website: Nelly’s ranche

horseback riding nelly's ranche

3. Stand Up Paddling

Zelf heb ik dit gedaan in Saint-Jean de Monts maar het kon dus letterlijk overal waar wij geweest zijn! Op elke plaats aan het water kwamen we wel een SUP schooltje tegen of een plek waar je een plank en paddle kon huren. Op het strand van Noirmoutier kon je het bijvoorbeeld huren maar ook bij de “Wave school’ in la Tranche sur Mer en dus ook bij het Atlantic Wake Park dat ik hierboven al even noemde. Als je wilt Suppen dan is de Vendée dus echt de ideale locatie. Dat komt denk ik ook omdat veel plekken aan de kust relatief rustig zijn. Je hebt er niet zulke hoge golven omdat je je als het ware in een soort baaitje bevindt. Vandaar ook dat deze kusten veel in trek zijn bij gezinnen met jonge kinderen (vanwege de kalme zee).

Website: Base Nautique de Saint-jean de Monts

4. Fietsen

Als echte Hollander kan een leuke fietstocht natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig is het in de Vendée geen probleem om fietsen te huren en is het een prachtige omgeving om te fietsen. Eigenlijk op elke locatie waar wij verbleven waren fietsen bij het hotel of appartement. Maar ook op de camping waar we een nachtje verbleven kon je fietsen huren. En de meeste hotels bieden ook hele toffe routes aan. Wij hebben een mooie fietstocht gemaakt op het eiland Noirmoutier.

Omdat het niet zo’n groot eiland is kun je in een halve dag bijna helemaal rond fietsen. Wij vonden het superleuk om juist daar te gaan fietsen vanwege de verscheidenheid in het landschap. Je kunt door het bos fietsen, door typische Franse dorpjes (heel authentiek) en langs de kust. En verder vind je er heel veel plekken waar zout wordt gewonnen en ook waar oesters en mossels worden gekweekt. Zelf ben ik allergisch voor deze beestjes dus ik eet ze niet. Maar het is wel interessant om langs te fietsen. En ik zou ook zeker even langs het L’Anse rouge strand fietsen, heel tof ! En dan is er ook nog de ‘Du Gois passage’. Een weg waar je enkel overheen kunt fietsen bij laag water. Het is de weg die het vaste lang verbind met het eiland. Heel bijzonder om te zien.

Toffe plekken om langs te fietsen

Misschien hebben sommigen van jullie het gezien via mijn Instagram stories. Maar pas op als je met de auto naar het eiland Noirmoutier wilt gaan! Alle navigatiesystemen willen je over deze passage sturen omdat dit de snelste route is. Maar deze weg is het grootste gedeelte van de dag dus niet bereikbaar omdat ie ondergelopen is. Het is wel een toffe toeristische attractie om even te zien of dus overheen te fietsen bij laag water.

In het thema ‘fietsen’ heb je ook nog iets grappigs in Saint-Jean de monts. Daar rijden namelijk veel ‘Rosalie’ fietsen rond. Ik noem het altijd pretpark fietsen omdat ze er altijd zo vrolijk uit zien. Je kan daar met meerdere personen of zelfs met een gezin in en lekker langs de boulevard rijden. Super fun!

 

Website: Toffe fietsroutes op Noirmoutier of in de buurt van Noirmoutier (je kunt natuurlijk ook een deel van de route doen. Sommige routes zijn bijvoorbeeld 80 km. Dan pak je een stuk van 20km eruit dat je leuk lijkt. Dat hebben wij ook gedaan)

vendée

 

5. Yoga Paddle

In la Tranche Sur mer hebben we een yoga paddle klas gevolgd welke eigenlijk niet in dit artikel mag ontbreken. Zoals ik al zei kun je echt overal in de Vendée paddle courses volgen. Ze noemen suppen in Frankrijk “Paddling”. Maar aangezien ik dat al had gedaan kozen we ervoor om een yoga les op het water te volgen. We meldden ons aan bij de Wave School op het strand van La Tranche Sur Mer waar je kunt windsurfen, suppen en dus yoga paddle kunt doen. Wij kozen voor de meest rustige activiteit en dat was heel fijn. De docente sprak ook duidelijk Engels en aan het einde viel ik bijna in slaap (dat is voor mij altijd een goed teken).

Op het strand van La Tranche Sur mer kon je verder ook nog beachvolleyballen en allerlei andere watersport activiteiten doen. Dus deze plek is denk ik sowieso een aanrader voor actievelingen. De boulevard was ook mega gezellig met allerlei cafés, leuke restaurants en winkeltjes. En wij waren er tijdens het WK voetbal dus er was ook op veel plekken sport te zien tot laat.

Website: Wave school 

vendéevendée

 

Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden om te lezen. Stel gerust vragen als je die hebt en laat het me ook weten als je feedback hebt of zelf een leuke activiteit kwijt wilt die ik ben vergeten.

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

ZIE OOK: 8 HANDIGE TIPS VOOR ALS JE VOOR HET EERST OP SURF VAKANTIE GAAT

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
kokoswater gezond
IS KOKOSWATER GEZOND?

De afgelopen tijd lijkt kokoswater steeds populairder te zijn geworden. Maar is kokoswater gezond? En zo ja, wat zijn dan...

Sluiten