#FITwithsuus EK's KAMPIOENSCHAPPEN Weetjes, tips en andere sporten

DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN 2018

EUROPESE-KAMPIOENSCHAPPEN-TURNEN-REKSTOK

In dit artikel kom ik met dé (sportieve) kijktip voor de komende anderhalve week: DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN 2018. Ik zou zeggen, zet die popcorn maar vast klaar want het wordt smullen de komende 10 dagen! Die sportzomer is nog lang niet klaar! 

Zoals de meeste van mijn Instagram volgers weten ben ik helemaal gek van sporten. Zelf doen én kijken! Als voormalig Nederlands Kampioen Open water zwemmen smul ik niet alleen van alles wat met zwemmen te maken heeft maar ben ik gek op allerlei andere sporten. Nadat ik de afgelopen weken elke dag zo’n paar uur voor de tv heb gehangen om geen minuut van de Tour de France en het WK voetbal te missen maak ik mij nu op voor ‘Dé Europese Kampioenschappen 2018′ . 

DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN

Voor het eerst in de sportgeschiedenis werken zeven sportbonden (atletiek, golf, roeien, triatlon, turnen, wielrennen en zwemmen) deze zomer samen door tegelijkertijd hun EK te houden. Met deze zet proberen de sportbonden meer kijkers, sponsors en fans te bereiken. Persoonlijk denk ik dat dat een hele slimme zet is, want heel vaak werden losstaande EK’s weggevaagd door andere, vaak grotere, toernooien zoals een Champions League in het voetbal.  Ik zie dit grote EK dan ook als een soort mini Europese Olympische Spelen met daarbinnen uiteraard mijn lievelingssport: Zwemmen!

10 dagen, 7 sporten, 2 steden:

Deze Europese Kampioenschappen vinden plaats van 2 tot en met 12 augustus. De 7 sporten waar het om gaat zijn dus atletiek, golf, roeien, triatlon, turnen, wielrennen en zwemmen. En dit alles wordt verspreid georganiseerd in Berlijn en Glasgow. Althans, het EK atletiek zal plaatsvinden in Berlijn (dit stond namelijk al vast voordat het idee van deze Europese Kampioenschappen tot stand kwam) en alle andere sporten zullen plaatsvinden in het Schotse Glasgow.

Het programma:

 • ATLETIEK: Van maandag 6 augustus 2018 tot en met zondag 12 augustus 2018. 
 • GOLF: Van dinsdag 7 augustus 2018 tot en met zondag 12 augustus 2018 
 • ROEIEN: Van donderdag 2 augustus 2018 tot en met zondag 5 augustus 2018
 • TRIATLON: Van donderdag 9 augustus 2018 tot en met zaterdag 11 augustus 2018
 • TURNEN: Op 2, 4, 5, 9, 11 en 12 augustus 2018
 • WIELRENNEN:
  – Baan wielrennen: Van donderdag 2 augustus 2018 tot en met dinsdag 7 augustus 2018
  – Weg wielrennen: Op 5, 8 en 12 augustus 2018
  – Bmx: Op 10 en 11 augustus 2018
  – Mountainbiken: Op 7 augustus 2018
 • ZWEMMEN:
  -Wedstrijdzwemmen: Van vrijdag 3 augustus 2018 tot en met donderdag 9 augustus 2018
  -Open water zwemmen: Op 8,9,11 en 12 augustus 2018
  -Schoonspringen: Van maandag 6 augustus 2018 tot en met zondag 12 augustus 2018
  -Synchroonzwemmen: Van vrijdag 3 augustus 2018 tot en met dinsdag 7 augustus 2018

Nederlanders in actie:

Uiteraard komen er tijdens deze Europese Kampioenschappen ook een hoop Nederlandse toppers aan de beurt. Kanshebbers voor Europees eremetaal zijn onder andere Ranomi Kromowidjojo, Epke Zonderland en Dafne Schippers. Voor alle deelnemende Nederlanders (per sport) kun je bij de gedetailleerde artikelen per EK kijken.

Specifiek programma per sport:

Vandaag en morgen zal ik hier (op mijn blog) uitgebreid ingaan op elk EK apart met de specifieke programma’s per sport. Uiteraard ga ik in die artikelen ook in op de Nederlandse deelnemers per onderdeel. Houdt mijn website dus in de gaten als je meer wilt weten over de verschillende programma’s (afstanden, tijden, kanshebbers en onderdelen) van deze Europese Kampioenschappen! Wanneer er een nieuw artikel online gaat zal ik dit ook delen via Instagram Stories, wil je direct op de hoogte zijn van nieuw geplaatste artikelen zorg dan dat je me volgt op Instagram.

Waar zijn deze Europese Kampioenschappen te volgen:

Elke werkdag kun je live sport kijken via de NOS (en je kunt het volgens mij ook volgen op de radio en via Eurosport). Op NPO 2 staat in ieder geval elke werkdag van 17:30-19:30 ingepland voor de Europese Kampioenschappen en van 19:30-22:00 uur kun je verder kijken via NPO 3. In het weekend is alles te volgen via NPO 1. Verder vind ik het zelf ook heel leuk om te kijken op de sociale media kanalen van de Nederlandse atleten voor een beetje extra feeling en sfeerbeleving. Daar zie je vaak net weer andere dingen voorbij komen dan op televisie.

Hier vind je het uitzendschema van de NOS inclusief verschillende onderdelen.

Volg je me ook al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

Vorige artikel: REVIEW FITBIT IONIC

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Brigitte Brummel-Elenbaas
  augustus 2, 2018 at 17:26

  Handig dát schema! Ik wacht op je golf ervaring .

  • Reply
   Suzanne
   augustus 3, 2018 at 09:33

   Dankjewel:)! Ik heb al wel vaker gegolfd hoor. In Spanje bijvoorbeeld. Check mijn blog over Benidorm maar eens…!

 • Reply
  Jeanne
  augustus 12, 2018 at 14:05

  Leuk en reuze handig jouw artikel over de Europese kampioenschappen ? het was een prettige handleiding !
  Dank daarvoor??

  • Reply
   Suzanne
   augustus 12, 2018 at 20:54

   Bedankt Jeanne! Leuk om te lezen:) En natuurlijk heel graag gedaan!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  ionic fitbit
  REVIEW: IONIC FITBIT (ADIDAS VERSIE)

  In dit artikel de review van de Ionic Fitbit Adidas editie als nieuwste smartwatch van Fitbit in samenwerking met Adidas....

  Sluiten