#FITwithsuus EK's KAMPIOENSCHAPPEN Weetjes, tips en andere sporten

EK ATLETIEK 2018

EK_ATLETIEK_2018_ATLETIEKBAAN

In dit artikel vind je alle info over het EK Atletiek dat van maandag 6 augustus 2018 tot en met zondag 12 augustus 2018 gehouden zal worden in Berlijn. 

EK Atletiek 2018

Als je dacht dat Dafne Schippers en Churandy Martina de enige Nederlandse Atleten zijn om in de gaten te houden tijdens het EK Atletiek dan heb je het goed mis. De Nederlandse Atletiek ploeg is met maarliefst 23 mannen en 23 vrouwen afgereisd naar Berlijn!

De Europese Kampioenschappen Atletiek starten op maandag 6 augustus en zal duren tot en met zondag 12 augustus. Tijdens deze dagen zien we meerdere interessante onderdelen waaronder natuurlijk de sprintafstanden met Dafne Schippers, Naomi Sedney, Jamile Samuel, Churandy Martina en Christopher Garia. Maar ook gaat mijn aandacht uit naar de 10km van Jip Vastenburg (beide werken we samen met Adidas en in het kader van deze samenwerking volgde ik afgelopen juni nog een loop clinic van haar). Extra leuk dus om Jip nu voor het ‘echie’ te zien rennen!  Daarnaast kijk ik uit naar de 5km van Sifan Hassan en de 400m van Lisanne de Witte. En dan zijn er natuurlijk ook nog de 4x100m estafettes als afsluiting op de laatste dag. Nu zul je denken dat we met zo’n grote ploeg en sterke bezetting niets te klagen hebben. Toch vind ik het stiekem jammer dat Nicky van Leuveren (één van Nederlands toploopsters op de 400m) geblesseerd is. Mede hierdoor komt Nederland niet aan de start op de 4 x 400m. Een onderdeel waarop ik Nederland wel ingeschat had op medaillekansen. Maar niet te lang getreurd, er zijn genoeg andere wedstrijden en medaillekansen! Zie hieronder het programma!

Programma EK Atletiek 2018

Hieronder vind je het uitgebreide programma van de EK atletiek inclusief alle onderdelen, tijden en of het finales of voorrondes betreft. (Tijden zijn gebaseerd op de lokale tijd, Berlijn kent dezelfde tijdszone)

Hier stond het programma van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

MEER EK’S, zie ook: HET EK ROEIEN 2018

Nederlandse deelname:

Mannen:

 • 100m: Churandy Martina, Christopher Garia, Joris van Gool en Hensley Paulina
 • 200m: Churandy Martina, Solomon Bockarie en Taymir Burnet
 • 400m: Liemarvin Bonevacia
 • 4x100m (estafette): Churandy Martina, Hensley Paulina, Christopher Garia, Solomon Bockarie, Taymir Burnet en Joris van Gool
 • 4x400m (estafette): Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard, Tony van Diepen, Jochem Dobber, Ramsey Angela
 • 5000m: Benjamin de Haan
 • 10 km: Benjamin de Haan
 • 110m horden: Koen Smet
 • 400m horden: Nick Schmidt
 • 3000m steeplechase: Noah Schutte
 • Tienkamp: Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun
 • Marathon: Abdi Nageeye
 • Hoogspringen: Douwe Amels
 • Discuswerpen: Erik Cadée
 • Polsstokhoogspringen: Rutger Koppelaar
 • Kogelslingeren: Denzel Comenentia

Vrouwen:

 • 100m: Dafne Schippers, Jamile Samuel, Marije van Hunenstijn en Naomi Sedney
 • 200m: Dafne Schippers en Jamile Samuel
 • 400m: Madiea Ghafoor, Lisanne de Witte en Laura de Witte
 • 800m: Sanne Wolters-Verstegen
 • 4x100m (estafette): Dafne Schippers, Jamile Samuel, Naomi Sedney, Madiea Ghafoor, Eefje Boons en Marije van Hunenstijn
 • 5000m: Sifan Hassan, Maureen Koster en Susan Krumins
 • 10 km: Jip Vastenburg
 • 100m horden: Eefje Boons
 • 400m horden: Anna Sjoukje Runia
 • 3.000m steeplechase: Irene van der Reijken
 • Zevenkamp: Anouk Vetter
 • Marathon: Ruth van der Meijden en Andrea Deelstra
 • Polsstokhoogspringen: Femke Pluim
 • Discuswerpen: Corinne Nugter en Jorinde van der Klinken
 • Kogelstoten: Melissa Boekelman

WAAR TE VOLGEN?

Wat ze bij de NOS wel en niet zullen uitzenden is nog niet helemaal bekend. Er zullen enkele delen live worden uitgezonden maar dit is voor een groot deel ook afhankelijk van de prestaties en wat er op dezelfde tijdstippen gebeurd bij de andere sporten. De zender zal logischerwijs kiezen voor evenementen en prestaties waarvan zij denken dat ze op dat moment de meeste kijkers opleveren. Het kan dus zijn dat er een finale niet live wordt uitgezonden. Wel zal deze dan later ergens terug te zien zijn in een schakelprogramma, samenvatting of online.

Zie hier de voorlopige uitzendplanning van de NOS.

Bij Eurosport zenden ze grote delen van het EK atletiek wel live uit. De eerste live uitzending begint om 8:30 op 7 augustus (Eurosport 1, voor iedereen toegankelijk). In de avond op 7 augustus zal er ook al een tweede live uitzending zijn op Eurosport 1. Hoe het programma verder zal verlopen qua uitzendingen is nog niet bekend.

Verder kun je ook de Belgische zender Sporza nog in de gaten houden. Ze preken dan weliswaar Vlaams maar dat is vaak ook prima te volgen en wellicht zenden zij net datgene uit wat je graag wilt zien.

Livestreams NPOS en Eurosport

Wil je bepaalde onderdelen per se live zijn en niet gokken op de eventuele tv-uitzending dan kun je kiezen voor livestreams. De Livestream van de NOS (NPO) kun je vinden op hun website en in de NOS-app. Let op: Deze kun je enkel in/vanuit Nederland bekijken. Ben je op vakantie dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om de livestream van het EK atletiek te bekijken omdat hij geo-restricted is.

Ook bij Eurosport bieden ze een livestream aan van het EK atletiek 2018. Je vindt deze via Eurosport Player, dat is een app waarvoor je een abonnement nodig hebt. Dit is dus helaas wel een betaalde livestream.

In onderstaande schema’s vind je het programma per dag inclusief alle (eventuele) Nederlandse deelnames (enkel ingevuld voor de voorrondes en rechtstreekse finales, daadwerkelijke finales zijn natuurlijk afhankelijk van plaatsing. De tijden voor de eventuele finales vind je in bovenstaand programma terug):

Hier stond het programma van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

ZIE OOK: ALLES OVER DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN 2018

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
EK-ROEIEN-2018-ROEIERS
EK ROEIEN 2018

In dit artikel vind je alle info over het EK roeien dat van donderdag 2 augustus 2018 tot en met...

Sluiten