#FITwithsuus EK's KAMPIOENSCHAPPEN Weetjes, tips en andere sporten

EK GOLF 2018

EK golf

In dit artikel vind je alle info over het EK golf dat van dinsdag 7 augustus 2018 tot en met zondag 12 augustus 2018  gehouden zal worden in Glasgow.

EK GOLF 2018

De laatste tien jaar is de golfsport in Nederland enorm gegroeid. Met bijna 400.000 golfers is de Nederlandse Golf Federatie ook de derde sportbond van ons land. Je zou het misschien niet denken, maar deze sport is onwijs populair. Dit komt natuurlijk voor een deel door de vergrijzing, maar er zijn zeker ook een hoop jonge mensen die golf spelen. Het is een hele sociale sport die veelal recreatief wordt beoefend. Maar het kan dus ook in wedstrijdverband op hoog niveau.

Tijdens de Europese Kampioenschappen zal er voor het eerst in de geschiedenis van de Golfsport tegelijkertijd gestreden worden op dezelfde baan door mannen én vrouwen. Er zijn verschillende toernooien gedurende de vijf dagen waaraan mannen teams, vrouwen teams en gemengde teams deelnemen in een ‘Match Play format’. 

Van elk land mogen er maximaal 2 mannelijke deelnemers en maximaal 2 vrouwelijke deelnemers deelnemen. Geselecteerd uit de 16 belangrijkste Europese golf landen.

Programma EK golf 2018

EK GOLF

bron

Nederlandse deelname

Ondanks aardig wat speurwerk heb ik helaas geen Nederlandse deelnemers kunnen vinden voor dit EK golf. Wellicht konden ze geen team vormen omdat top golfer Joost Luiten geopereerd moest worden aan zijn pols en een tijdje (3/4 maanden) uit de running is. Misschien was er een andere reden, ik kon er in ieder geval niets over vinden. Wellicht behoorde Nederland ook niet tot de top 16 en mochten ze überhaupt geen golfers afvaardigen. Ik kon de reden van afwezigheid niet vinden.

Jammer natuurlijk, maar voor de échte golf liefhebbers is het natuurlijk alsnog een leuk toernooi om te volgen met vele andere (niet Nederlanse) topgolfers.

Waar te volgen?

De NOS zend het EK golf niet uit, waarschijnlijk vanwege het ontbreken van Nederlandse deelname. Je kunt het EK golf wel volgen via de app van de European Championships en de officiele website (wellicht ook met livestream, die staat er nu nog niet op maar het is ook nog geen 7 augustus natuurlijk)

Meer informatie over de andere sporten tijdens de Europese Kampioenschappen vind je hier!

Sportieve groetjes,
Suzanne

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

Afbeeldingen golf via: TEAMNL

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
EK atletiek
EK ATLETIEK 2018

In dit artikel vind je alle info over het EK Atletiek dat van maandag 6 augustus 2018 tot en met...

Sluiten