#FITwithsuus EK's KAMPIOENSCHAPPEN

EK SCHOONSPRINGEN EN SYNCHROONZWEMMEN

EK schoonspringen en EK synchroonzwemmen

In dit artikel vind je alle info over het EK schoonspringen (6 tot en met 12 augustus 2018) en het EK synchroonzwemmen (3 tot en met 7 augustus 2018). 

EK SCHOONSPRINGEN & EK SYNCHROONZWEMMEN

Beide sporten worden vaak als onderdeel gezien van het EK zwemmen. Als zwemster ben ik het hier niet helemaal mee eens en daarom geef ik deze sporten ook een apart artikel. Beide sporten hebben weliswaar te maken met water en een zwembad. Maar het heeft naar mijn mening niet heel veel met zwemmen zelf te maken, of in ieder geval niet voldoende om het onder 1 naam te scharen. Vooral het schoonspringen is natuurlijk super anders. Dat wordt in het Engels overigens ook niet in verband gebracht met de zwemsport maar heet dan ‘diving’.  En synchroonzwemmen zie ik ook meer als een soort turnen/acrobatiek in het water als daadwerkelijk zwemmen.

Anyhow, de KNZB heeft vijf Nederlandse schoonspringers en twee synchroonzwemsters (1 team) meegenomen naar Edinburgh waar het EK zal plaatsvinden.

Voor de tweelingzusjes Noortje en Bregje (overigens beide pas 19 jaar!) zal het EK weer een mooie uitdaging zijn. Onlangs wonnen zij nog zilver en brons tijdens de FINA World Series synchroonzwemmen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe zij het er dit toernooi van af gaan brengen. #zussenpower

Voor de schoonspringers is dit EK net als bij de turnploeg vooral een praktisch meetmoment. De ploeg zal dit EK gebruiken om te bepalen wat er volgend seizoen nog moet gebeuren en waar aan gewerkt moet worden. Uiteraard wordt er wel 100% inzet verwacht en zal er zeker gestreden worden om finale plekken. Voor Celine en Inge wordt dit EK pas de tweede wedstrijd van dit seizoen. Dat kan dus alle kanten op.

PROGRAMMA EK SCHOONSPRINGEN 2018

Hier stond het speelschema van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

PROGRAMMA EK SYNCHROONZWEMMEN 2018

Hier stond het speelschema van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

Nederlandse deelname:

Schoonspringen:

Mannen:
Joey van Etten (1 meter en 3 meter)
Pascal Faatz (mixed synchroon 3 meter)
Dylan Vork (1 meter en 3 meter)

Vrouwen:
Celine van Duijn: (1 meter, toren, synchroon 3 meter dames)
Inge Jansen (1 meter, 3 meter, synchroon 3 meter dames, mixed synchroon 3 meter)

Synchroonzwemmen:

Noortje en Bregje de Brouwer (als team)

WAAR TE VOLGEN?

De wedstrijden bij het schoonspringen en synchroonzwemmen worden live uitgezonden op LEN TV. Voor alsnog zijn de wedstrijden niet opgenomen in de live uitzending van de NOS. Maar (afhankelijk van de prestaties) zullen zij wel aandacht besteden aan de sporten in de samenvatting of later op de dag.

ZIE OOK: ALLES OVER DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN 2018

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Brigitte Brummel-Elenbaas
  augustus 2, 2018 at 17:34

  Dit onderdeel ga ik zéker kijken. Fijne info!

  • Reply
   Suzanne
   augustus 3, 2018 at 09:33

   Leuk om te lezen! 🙂

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  EK zwemmen 2018 duiken wedstrijdzwemmen
  EK ZWEMMEN 2018

  In dit artikel vind je alle info over het EK Zwemmen dat van vrijdag 3 augustus 2018 tot en met...

  Sluiten