#FITwithsuus EK's KAMPIOENSCHAPPEN

EK TURNEN 2018

EK-TURNEN-2018

In dit artikel vind je alle info over het EK turnen dat op 2, 4, 5, 9, 11 en 12 augustus 2018 gehouden zal worden in Glasgow. 

EK TURNEN 2018

Tijdens het EK turnen staat er meer op het programma dan enkel strijden voor de Europese titels. Het wordt door veel turnlanden ook gezien als een belangrijk meetmoment. Er zal namelijk ook nog een WK volgen in 2019 (relatief snel na dit EK) en daar zijn belangrijke tickets te verdienen. Turnploegen kunnen zich namelijk daar proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo van 2020 door bij de top 24 te eindigen in de landen finales. En dat is dan ook gelijk de reden dat Nederland goed vertegenwoordigt is tijdens dit EK turnen in Glasgow. Om te kijken waar ze staan en hoe het gaat. De ambitie zal zijn om tijdens de WK in 2019 bij de beste 12 landen te horen en tijdens dit EK bij de beste 8.

De Nederlandse teams moeten zich dus vooral laten zien én het zou mooi zijn als ze in Europa dan alvast in de top eindigen. Dat is in ieder geval de huidige doelstelling van de bondscoach van de Nederlandse turners. En uiteraard zullen de verschillende turners en turnsters ook individueel proberen het hoogst haalbare uit hunzelf te halen. Met hopelijk veel eremetaal.

Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken, Bram Verhofstad en Epke Zonderland moeten dit bij de heren gaan doen. Een realistische doelstelling als je het mij vraagt. Ik gok dat zij als team ergens tussen plek 4 en 7 zullen eindigen (maar hoop natuurlijk hoger!). Individueel kijk ik vooral uit naar de rekstok sessies van Epke! Extra leuk omdat ik hem een tijdje geleden zelf ontmoet heb tijdens een lunch met Campina. Ik hoop dat de eiwitten hebben geholpen Epke…

Epke Zonderland (turnen) en Suzanne Brummel

Bij de dames waren Céline van Gerner, Vera van Pol, Tisha Volleman, Sanne Wevers en Eythora Thorsdottir geselecteerd om bovenstaande doelstelling te behalen. Maar bij één van de laatste trainingen voorafgaand aan dit EK blesseerde Thorsdottir zich. Naoimi Visser zal haar vervangster zijn tijdens dit EK en meestrijden voor de Europese titels.

Programma EK Turnen 2018

Hier stond het speelschema van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

MEER EK’S, zie ook: HET EK ROEIEN 2018

Nederlandse deelname:

Mannen: Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken, Bram Verhofstad en Epke Zonderland

Vrouwen: Celine van Gerner, Vera van Pol, Naomi Visser, Tisha Volleman en Sanne Wevers

WAAR TE VOLGEN?

Wat ze bij de NOS wel en niet zullen uitzenden is nog niet helemaal bekend. Er zullen enkele delen live worden uitgezonden (waarschijnlijk op 4,5,11 en 12 augustus) maar dit is voor een groot deel ook afhankelijk van de prestaties en wat er op dezelfde tijdstippen gebeurd bij de andere sporten. De zender zal logischerwijs kiezen voor evenementen en prestaties waarvan zij denken dat ze op dat moment de meeste kijkers opleveren. Het kan dus zijn dat er een finale niet live wordt uitgezonden. Wel zal deze dan later ergens terug te zien zijn in een schakelprogramma, samenvatting of online.

Zie hier de voorlopige uitzendplanning van de NOS.

Bij Eurosport 1 zenden ze ook grote delen (live) uit.

Verder kun je ook de Belgische zender Sporza nog in de gaten houden. Ze preken dan weliswaar Vlaams maar dat is vaak ook prima te volgen en wellicht zenden zij net datgene uit wat je graag wilt zien.

Livestreams NPOS en Eurosport

Wil je bepaalde onderdelen per se live zijn en niet gokken op de eventuele tv-uitzending dan kun je kiezen voor livestreams. De Livestream van de NOS (NPO) kun je vinden op hun website en in de NOS-app. Let op: Deze kun je enkel in/vanuit Nederland bekijken. Ben je op vakantie dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om de livestream van het EK atletiek te bekijken omdat hij geo-restricted is.

Ook bij Eurosport bieden ze een livestream aan van het EK turnen 2018. Je vindt deze via Eurosport Player, dat is een app waarvoor je een abonnement nodig hebt. Dit is dus helaas wel een betaalde livestream.

ZIE OOK: ALLES OVER DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN 2018

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
EK triatlon 2018 hardlopen
EK TRIATLON 2018

In dit artikel vind je alle info over het EK triatlon van donderdag 9 augustus 2018 tot en met zaterdag...

Sluiten