#FITwithsuus

7 X DE LEUKSTE SPORTIEVE BUITENACTIVITEITEN

sportieve buitenactiviteiten

Niets is fijner dan met mooi weer er lekker op uit ! En al helemaal als dat voor sportieve buitenactiviteiten is toch?  Even weg uit die muffe, droge warme sportschool en lekker in de buitenlucht bewegen. Zelfs als je niet zo’n sportfanaat bent moet je toegeven dat bewegen in een lekker zonnetje toch wel een hele goede optie is. En bij het woord ‘workout’ of ‘sporten’ hoef je heus niet gelijk te denken aan eindeloze setjes push-ups of lange hardlooptochten. In dit artikel kom ik met 7 super leuke sportieve buitenactiviteiten die voor iedereen te doen zijn!

Skeeleren

Weer even terug naar de basisschool, daar waar je het skeeleren waarschijnlijk leerde en elke zomer met veel plezier deed. Waarom doen we dit op latere leeftijd eigenlijk (bijna) niet meer? Het is namelijk een onwijs goede workout voor je benen en billen! En daarbij is het stiekem toch nog steeds hartstikke leuk om te doen?

Beach Tennis / Beach Volleybal

Dit zijn toch gewoon de allerleukste sportieve buitenactiviteiten voor op het strand of op de camping. Ik denk dat iedereen het daar ongeveer wel mee eens is en dat bijna iedereen dit vroeger ook wel regelmatig deed of zelfs nog steeds doet. HEEL GOED! Want zo’n spelletje is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens extra effectief omdat het in het zand gebeurd (dat maakt het extra zwaar!)

Buiten zwemmen

Wat is er nou lekkerder dan een koude duik nemen op een warme zomerdag? Precies! En dan kun je dus in plaats van enkel pootje baden of op een luchtbed liggen net zo goed een stukje gaan zwemmen. Want dat is ook nog eens super goed voor je. Met zwemmen train je namelijk je hele lichaam en werk je ook nog eens aan je conditie!

zwemmen in de amstel

Hiken/Wandelen

In Nederland hebben we misschien niet zoveel heuvels, we hebben wel prachtige gebieden waar je door kunt hiken/wandelen. Wat dacht je van de Nederlandse kustlijn? Of juist de Veluwe?  Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking bij jou in de omgeving. Of plan een dagje of sportief weekend met vrienden en ga voor één van de langere wandelroutes die ons land kent zoals het Pieterpad.

Voetballen

En deze is niet alleen voor de heren! Het is gewoon superleuk om met de buurt, vrienden of collega’s even een balletje te trappen uit werk. Of neem gewoon eens een bal mee als je gaat picknicken in het park of gaat chillen op een grasveld bij jou in de buurt. Maak de mensen waarmee je bent enthousiast en speel een potje latje tik, foot volley of ezelen. En ook als je helemaal niet zo goed kunt voetballen is het superleuk! Alleen maar meer fun misschien wel !

sportieve buitenactiviteiten

Kajakken/Kanoën

In de buurt van bijna iedere woonplaats is er wel een sloot, kanaal, meer of rivier waarop je dit kunt doen! Lang leve ons kleine waterlandje. Je kunt op heel veel verschillende plekken bootjes huren en er voor een paar uur of een hele dag op uit. Super gezellig met je vriend of vriendin in het weekend. Leuk ook als familie uitje of met je sportmaatje! Buiten het feit dat het gewoon heerlijk is om lekker op het water te zijn met lekker weer, train je ook nog eens je armen, core en schouders!

Basketbal

Zin om na het avondeten nog even je energie kwijt te raken? Of tijd voor een weekend challenge? Zoek het dichtstbijzijnde basketbal veldje op en ga de uitdaging aan. In bijna elke stad of dorp vind je wel basketbal rekken. Vooral op schoolpleinen, stadspleinen en in de buurt van sporthallen. Wie heeft er het eerst 10 ballen in? En van 5 meter verder? En nog eens 3 meter verder? Of je nu een basketbal thuis hebt of niet, dat maakt niet eens uit. Desnoods doe je het met een voetbal of tennisbal (oké, dat is misschien wel heel gemakkelijk) maar het gaat erom dat je plezier hebt tijdens het buiten bewegen!

 

Hopelijk heeft dit artikel je geïnspireerd om lekker naar buiten te gaan en te bewegen! Staan jouw favoriete sportieve buitenactiviteiten er ook tussen? Welke zijn dit dan of wat staat er juist niet tussen? Laat het weten in de comments!

ZIE OOK: De leukste sportieve dates voor in de winter

Groetjes,
Suzanne

Volg jij me al via Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ??

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (27 JULI T/M 2 AUG)

Benieuwd naar wat ik zoal eet en train in een week? Volg dan mijn wekelijkse Flashback Fridays. Ook deze vrijdag...

Sluiten