#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

DE NATIONALE SPORTWEEK 2018

Aankomend weekend, op 15 september, gaat officieel de vijftiende Nationale Sportweek van start. Maar wat is de Nationale Sportweek eigenlijk? Wat kun je tijdens de Nationale Sportweek allemaal (waar) doen? Wat houdt de AH Sportactie in? En in welke steden wordt er dit jaar extra aandacht gegeven aan de Nationale Sportweek? Je vindt alle informatie over de Nationale Sportweek 2018 in dit artikel! 

Zoals de meeste van mijn volgers weten ben ik een enorme sportfan. Zelf ben ik voormalig zwemster. Maar inmiddels heb ik ook mijn passie gevonden in het hardlopen, de krachtsport en yoga. Eigenlijk vind ik alle sporten leuk. Ik geniet dagelijks van mijn sportmomentjes en deel deze veelal hier en/of op mijn Instagram. Niet alleen omdat ik het zelf zo leuk vind om te laten zien, maar ook omdat ik iedereen het gun om plezier te hebben in het sporten en super lekker in je vel te zitten.

Regelmatig sporten heeft zo ontzettend veel voordelen voor je gezondheid en dagelijkse leven. Het lijkt bijna wel een medicijn. En daarom sta ik ook ontzettend achter het initiatief van de Nationale Sportweek dat 15 jaar geleden werd bedacht door het NOC*NSF. En dit jaar kan ik met trots vertellen dat ik één van de officiële sportpromotors/ambassadeurs ben van de Nationale Sportweek 2018!

Wat is de Nationale Sportweek?

Zoals hierboven al even kort genoemd is de Nationale Sportweek een initiatief van het NOC*NSF om zoveel mogelijk mensen te inspireren en motiveren op sportief gebied. Tijdens de Nationale Sportweek kun je bij duizenden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties door heel Nederland terecht om meer te weten te komen over een bepaalde sport of om een keertje vrijblijvend mee te trainen. Zo kun je kijken of een bepaalde sport of lidmaatschap bij een sportvereniging wellicht iets voor je is.

Om dit te stimuleren en zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen wordt dit initiatief landelijk groot gepromoot met evenementen en festivals in verschillende steden, mooie en impactvolle verhalen van (top)sporters en grote PR stunts.

Wanneer is de Nationale Sportweek?

Dit jaar bestaat de Nationale Sportweek maar liefst 15 jaar en daarom zal het deze keer geen week, maar 15 dagen duren! Van 15 september tot en met 29 september om precies te zijn.

De AH Sportactie

Één van de grote acties van dit jaar is de Albert Heijn sportactie. Van 17 september t/m 30 september ontvang je bij elke aankoop in alle Albert Heijn winkels een sportvoucher. Of je nu voor €2 enkel een flesje water haalt of een kar vol weekboodschappen. Iedereen krijgt een voucher waarmee je een keertje mee kunt sporten bij een sportclub bij jou in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld eens een sport gaan beoefenen waar je normaal gesproken niet zo gauw aan zou denken. Maar je kunt ook eens langsgaan voor een proeftraining bij een sportclub die je al heel lang beter wilt leren kennen.

De sportvouchers zijn tot 25 november te verzilveren via www.ahsportactie.nl.

Wat kan ik doen tijdens de Nationale Sportweek?

In principe roept het NOC*NSF alle scholen, sportaanbieders, gemeenten en andere betrokkenen in heel het land op om aandacht te schenken aan de Nationale Sportweek. De meeste scholen en gemeenten doen dit aan de hand van een bepaald thema op een specifieke dag. Ook het team van de Nationale Sportweek zal op bepaalde dagen extra actief zijn in bepaalde steden.

In voorgaande edities van de Nationale Sportweek was er ook altijd één hostcity waar gedurende de week van alles werd georganiseerd. Maar tijdens dit vijftien jarige jubileum zijn er maar liefst vijf hostcities die allemaal aandacht besteden aan één specifiek thema.

Dat zijn

 • Deventer (Bedrijfssport)
 • Helmond (Verenigingssport)
 • Groningen (Sport in het onderwijs)
 • Heerenveen (Jeugdsport)
 • Den Haag (Politiek / Sportakkoord)

Wil je precies een overzicht van wat er wanneer op welke plaats te doen is? Check dan hier de meest up to date en volledige sportkalender.

Hoogtepunten tijdens de Nationale Sportweek 2018:

15 september: Feestelijke opening van de Nationale Sportweek in Deventer (ik ben hier ook aanwezig!)

16 september: Dag van de sportclubs.

16 september: Fietsroute langs Helmondse sportclubs. Een groot aantal van de sportclubs in Helmond open hun deuren om inwoners te ontvangen en kennis te laten maken met hun sport.

17 september t/m 30 september: Albert Heijn Sportactie

19 september: Ready to sport dag (Deventer)

19 september: Dag van het inclusief sporten

20 september: NK bedrijfssport (Deventer). 25 bedrijven zullen strijden om de titel ‘Fitste bedrijf van Nederland’

23 september: Start van de Europese Week voor de Sport (EWoS)

26 september: 10 at 10 challenge voor alle basisschoolleerlingen (10 minuten bewegen om 10 uur ’s morgens, meer informatie)

28 september:  De Sportieve Opening van het Schooljaar (Groningen). Alle groepen 7 en 8 worden uitgenodigd voor een sportdag in het stadion van FC Groningen (met o.a. Tresor Nzita Fatima)

28 op 29 september: Fakkeltocht van Papendal naar het Olympisch Stadion

29 september: NDC festival (Amsterdam). Tijdens deze nationale diabetes challenge worden er o.a. wandelingen gemaakt waarbij er kennis gedeeld wordt en ervaringen worden uitgewisseld over diabetes en sport/bewegen

29 september: De Club van het Jaar wordt bekend gemaakt bij het NDC-Festival en de afsluiting van de Nationale Sportweek (meer informatie)

Wat ga ik doen?

Nationale Sportweek

Omdat ik de Nationale Sportweek een enorm mooi initiatief vindt zet ik mij dit jaar in als vrijwilliger voor de Nationale Sportweek. Want ook ik wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met nieuwe sporten en laten zien hoe leuk het is om te sporten.

Uiteraard zal ik zelf ook een nieuwe sport gaan uitproberen tijdens de nationale sportweek. Verder ben ik aanwezig bij de officiële opening in Deventer en zal ik die avond ook een IG take over doen van het Nationale Sportweek Instagram account. Verder kunnen jullie al mijn sportavonturen tijdens deze periode volgen via mijn Instagram account.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen over de Nationale Sportweek. Als officiële ambassadeur zal ik dus aanwezig zijn in Deventer tijdens de opening op 15 september. Wellicht zie ik sommigen van jullie ook daar? 😀

Heb je niet kunnen vinden wat je zocht of wil je meer informatie over een bepaald onderwerp. Check dan de officiële website: www.nationalesportweek.nl óf stel je vraag hieronder in de comments of stuur me even een mailtje/berichtje via Instagram.

HAPPY SPORTWEEK!

Sportieve groetjes,
Suzanne

ZIE OOK: MIJN NK KWALIFACTIE

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

nationale sportweek

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Rachel
  september 11, 2018 at 21:30

  Wat super tof en motiverend zeg!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  arie boomsma
  FLASHBACK FRIDAY (31 AUGUSTUS T/M 6 SEPTEMBER)

  Een hele vroege workout met Arie Boomsma, op het dak van de A'dam toren! De 24h Reebok X Vondel sportdag,...

  Sluiten