#FASHIONwithsuus

ÉÉN VAN DE GROOTSTE SNEAKER TRENDS VOOR DE WINTER VAN 2018

fila strada

Als sportieveling en modeliefhebber zijn sneakers tegenwoordig onmisbaar in je kledingkast.  Maar heb jij één van de grootste sneaker trends van 2018 ook al in je kast staan?

Afgelopen zomer hebben we al kennis gemaakt met één van de grootste sneaker trends voor ook de komende winter: dad sneakers. Deze sportieve sneakers zijn lekker grof en lomp en hebben een chuncky grove zool. Je hoeft nog geen paar honderd meter door de stad te lopen en je ziet ze overal. De Triple S sneakers van Balenciaga zijn waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld van de dad sneaker trend. Een chuncky grove zool, lekker lomp en telkens binnen no time volledig uitverkocht.

Ondanks dat we dit model bij de meeste bekende online fashion influencers veel voorbij zien komen kost deze dad sneaker wel een slordige €700,-.

Een bedrag dat ik zelf niet voor een sneaker wil betalen en daarom ging ik op zoek naar meer toffe dad sneakers, maar dan een stuk goedkoper. Want de dad sneaker begon deze zomer al met zijn opmars maar zal deze winter echt één van de grootste sneaker trends zijn. Dus hoog tijd voor wat dad sneaker inspiratie.

You gate it or you love it, maar vrijwel ieder schoenenmerk heeft inmiddels wel een paar dad sneakers in de collectie. Voor mij persoonlijk geldt: hoe grover hoe beter! Want dan worden je schoenen echt dé eyecatcher van je look. Maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

Hier in ieder geval mijn 6 favoriete dad sneakers voor komende winter op een rij:

 

1. Calvin Klein Maya

Deze dad sneakers lijken wel een beetje op de Triple S variant. En misschien vind ik deze nog wel mooier ook. Vooral de zwarte variant spreekt me erg aan. Zo erg zelfs dat ik vast een plekje in mijn schoenen kast heb gereserveerd voor ze. Dus ik hoop dat ik jullie over een tijdje niet alleen kan vertellen dat ze er tof uit zien maar ook dat ze top lopen! Ze lijken mij perfect voor alle komende herfst en winter wandelingen dus ik ga ze z.s.m bestellen!

calvin klein sneaker

2. FILA Strada

Deze variant van de dad sneaker hebben de meeste van mijn Instagram volgers al een aantal keer voorbij zien komen. Want ook deze hebben een plekje in mijn schoenenkast weten te veroveren. En gezien het feit dat ik ging voor de witte variant zegt dat wel iets, want mijn witte sneaker collectie is al vrij uitgebreid. Toch vond ik dat deze FILA sneakers nog wel echt wat toevoegden. Ze passen niet alleen super goed in de hippe sneaker trends, ze zien er ook heel sportief uit.

Daarnaast vond ik ze niet té lomp en groot maar ook nog netjes genoeg om te dragen onder een rok of jurkje. Dit model lijkt een beetje of een ander model van FILA, de disruptor. Maar die had op een gegeven moment half Amsterdam dus ik wilde wat nieuws, iets anders. Deze Strada variant bleek de perfecte oplossing. Ze zijn overigens exclusief verkrijgbaar bij Nelson schoenen mocht je ze ook willen opzoeken/bestellen. En inmiddels kan ik zeggen dat ze ook heerlijk wandelen!

sneakertrends

3. Skechers D’Lites

Afgelopen maand lanceerde het sportieve merk Skechers ook een versie van de populaire dad sneaker. Ze maakte een vernieuwde copy van hun welbekende D’Lite model uit de jaren ’90. Destijds liepen grote sterren zoals Britney Spears en Christiane Aguilera op die schoenen. En nu zijn ze dus weer helemaal back, alleen dan voorzien van extra comfort. Skechers heeft de nieuwe D’Lites namelijk voorzien van hun welbekende Air-Cooled Memory Foam zool. Ik vind ze tof omdat ze echt een sportief uiterlijk hebben en tegelijkertijd hip zijn. De ideale schoen voor onder een hippe outfit maar ook onder je sportkleding wanneer je naar de gym gaat of na het sporten nog even boodschappen moet halen.

skechers d lite

4. Buffalo classic low

Hoe groter, dikker en opvallender, hoe beter moeten ze gedacht hebben bij Buffalo. Eerlijk is eerlijk, ik kende dit merk helemaal niet voorheen. Maar sinds ik hun dad sneaker zag staan in de winkel ben ik om. HOE extra is deze dad sneaker. Lekker die retro Spice Girls vibe! Je kunt er gewoon niet omheen. Simpel, sporty en toch mega cool! Als je deze sneakers aan trekt ga je hoe dan ook de aandacht trekken.

buffalo classic low

5. Karl Lagerfeld ventura

De ventura dad sneaker van Karl Lagerfeld doet me ook een beetje denken aan de Triple S van modemerk Balenciaga. En dat is natuurlijk helemaal niet erg en super logisch. Die schoenen zijn mega populair en andere bekende modemerken zoals Karl Lagerfeld spelen hierop in. Wat ze dan weer heel slim hebben aangepakt is dat ze deze sneakers €500 goedkoper hebben gemaakt. En dat terwijl Karl Lagerfeld toch ook echt een gevestigde naam is in de modewereld. Een toffe schoen van een luxe merk met een mooie uitstraling. I love them!

karl lagerfeld sneaker

6. PS poelman dad sneakers

Nieuw bij PS poelman in het assortiment en naar mijn mening zeker één van de coolste modellen uit hun collectie. Deze lijken dan weer een beetje op de classic low variant van Buffalo. Echter zijn ze wel verschillend qua materiaal en prijskaartje. Vandaar dat ik deze niet wilde weglaten uit mijn top 5 en het een top 6 werd!

ps poelman sneakers

Ik ben heel benieuwd of jullie al een paartje dad sneakers in de kast hebben staan. En welke uit mijn top 6 jullie favoriet zou zijn?!

 

ZIE OOK: DE IMPACT VAN JE SCHOENKEUZE OP JE LICHAAM EN SPORTPRESTATIES

Zijn dit soort sneakers toch niks voor jou? Een platform– of comfortabele sock sneaker zullen  ook behoren tot de sneaker trends van aankomende winter. Neem bijvoorbeeld even een kijkje bij de sock sneakers van La Strada of check de platform sneaker van Tommy Jeans.

Liefs, Suzanne

Volg je me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
schoolslag
5 TIPS VOOR BETER SCHOOLSLAG ZWEMMEN

Schoolslag zwemmen lijkt voor de meeste hobby zwemmers het gemakkelijkst. Je kunt immers continue ademhalen als je je hoofd boven...

Sluiten