#FITwithsuus Hardlopen

EEN NIEUWE HARDLOOPUITDAGING!

run2forty2

Zoals sommigen van jullie wellicht al via mijn Instagram hebben gespot ben ik super enthousiast en vrolijk vandaag. Want ik heb mij officieel opgegeven voor een nieuw hardloopdoel! Samen met Run2Forty2 zal ik deze nieuwe hardloopuitdaging aan gaan en daar heb ik mega veel zin in. YESS!

Mijn hardloop verhaal

Ik denk dat de meeste zwemmers het herkennen als ik zeg dat de stap van zwemmen naar rennen moeilijker is dan je denkt. Wat begon als een grapje tijdens Kerst eindige in een nieuwjaarsrun met mijn tante. Mijn allereerste run OOIT! Een rondje van 8km en ik ging he-le-maal stuk. Maar LEUK en interessant dat ik het vond. Want zo kapot was ik met zwemmen nog nooit gegaan, althans niet op die manier. Zwemmen en hardlopen gelden allebei als cardio. Toch word je er op een heel andere manier moe van. Natuurlijk was er niets mis met mijn conditie en fitheid. Vandaar ook dat ik gelijk een rondje van 8km kon rennen zonder daarvoor te trainen. Maar de volgende dag voelde ik datzelfde rondje nog een keer in mijn benen terwijl ik gewoon achter mijn bureau zat…

Dat triggerde mij om vaker te gaan rennen, mijn benen nog sterker te maken en te zorgen dat ik niet zo stuk zou gaan van een 8km rondje. Naast mijn gebruikelijk zwem- en krachttrainingen begon ik ook met hardlopen en daar ben ik sinds 2015 niet meer mee gestopt. Al ging het wel met ups&dows. Dat ik in 2015 fanatiek begon is één ding wat zeker is, want mijn  PR’s op de 1km, 5km, 10km en 1 mile stammen allemaal nog steeds uit dat jaar.

TIJD VOOR EEN NIEUWE HARDLOOPUITDAGING!

Zoals sommige van jullie wellicht wel weten, wilde ik in 2018 eigenlijk heel graag gaan trainen voor een marathon. Maar omdat ik mij ‘per ongeluk‘ kwalificeerde voor het NK zwemmen verschoof mijn focus en liet ik mijn hardloopdoelen volledig varen. Sterker nog, ik heb zelfs drie maanden helemaal niet gerend. En dat was sinds 2015 niet meer gebeurd.

Inmiddels is het NK zwemmen alweer eventjes achter de rug en kwamen de hardloopkriebels weer meer en meer opzetten. Toch twijfelde ik of het wel zo’n goed idee was om dan nu al gelijk voor een marathon te willen gaan trainen. Omdat ik 3 maanden niet had gerend had ik het gevoel weer een beetje opnieuw te moeten beginnen. En dat merkte ik de eerste paar runs ook zeker aan mijn tijden. En ik wil natuurlijk wel 100% goed getraind iets doen. Dus ik twijfelde een beetje over wat ik nou wilde doen. Maar toen ik de vraag kreeg om samen met Sam (één van de eigenaren van Run2Forty2 én een hele snelle loper) begin 2019 een marathon relay op Ibiza (OMG GUYS IBIZA!!) te lopen wist ik zeker dat ik geen nee kon zeggen. WAUW wat was dit een mooie kans! Alsof het zo moest zijn…Precies op het juiste moment ook!

Ibiza 42K Relay

Een marathon relay?! Ja, dat is geen hele marathon in je eentje maar in estafettevorm. Ik had hier zelf ook nog nooit van gehoord maar het schijnt een steeds populairder onderdeel te worden tijdens grote internationale marathons. En aankomend jaar is er dus ook de optie om dit te doen tijdens de Ibiza marathon van 2019. Je loopt in een team van twee en loopt allebei de helft van het marathon parcours zo snel mogelijk. Je kunt meedoen als team van 2 vrouwen, 2 mannen of mixed (zoals wij gaan doen).

Ik kijk niet alleen nu al uit naar de wedstrijd zelf, maar heb ook ontzettend veel zin in het hele traject daar naartoe. Ik heb de afgelopen maanden gemerkt dat ik het trainen zonder doel toch wat minder leuk vind. Tuurlijk, ik vind sporten altijd fantastisch. Maar ik ben ook iemand die graag het beste uit zichzelf haalt en graag hard toewerkt naar een bepaalde uitdaging. En daarom vind ik het mega leuk dat ik deze uitdaging mag aangaan samen met Sam van Run2Forty2.

Run2forty2

Sam runt samen met zij vrouw Kazia het marathon bedrijf ‘Run2Forty2′. En samen organiseren zij fantastische marathonreizen naar de meest toffe bestemmingen over de hele wereld én begeleiden zij sporters van verschillende niveaus op weg naar hun hardloopdoelen. Het fijne is dus dat ik niet alleen op reis ga met een gevestigde marathonorganisatie maar dat ik ook nog eens begeleiding krijg vanuit diezelfde organisatie. En dat geeft mij een heel vertrouwd en fijn gevoel. Ik ben namelijk best een zenuwpees en als ik een wedstrijd ga doen (in wat voor sport dan ook) dan wil ik gewoon dat alle randzaken daaromheen goed geregeld zijn zodat  ik mij daar zelf niet druk om hoef te maken.

Sam liep precies 30 jaar geleden zijn eerste marathon. Sindsdien loopt hij elk jaar zo’n 2 tot 3 marathons, waarvan de meesten met een eindtijd onder de drie uur!! Hij liep zelfs een keer 6 major marathons in 1 jaar in een gemiddelde van 3.27…als 50 plusser (I know right, BIZAR KNAP)! Niet zo gek dat ik enorm enthousiast ben toch?! Ik voel me ontzettend vereerd dat ik straks met hem een team mag vormen (ik vind het nog steeds bijzonder dat hij met mij als hardloopbroekie samen de relay wil lopen haha). En dat niet alleen, ik denk dat ik ook ontzettend veel van hem kan leren op hardloopgebied. Vandaar ook dat ik nu al uitkijk naar de trainingen die we vanaf december gaan starten ! Maar natuurlijk ga ik zelf ook alvast wat voorbereidende kilometers maken de komende maanden. En stiekem hoop ik dat er dan in de voorbereiding ook wat PR’s uit 2015 zullen sneuvelen…

IBIZA HERE I COME! 

xx Suzanne

 

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Brigitte Brummel-Elenbaas
  september 27, 2018 at 07:12

  Wat een enthousiasme, een mooie uitdaging!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  plantaardig dieet
  UPDATE: HOE GAAT HET MET MIJN PLANTAARDIG DIEET?!

  Een tijdje geleden plaatste ik een blog waarin ik uitgebreid vertelde over mijn plan om een plantaardig dieet te willen...

  Sluiten