#FITwithsuus Product reviews

REVIEW: ASICS GT-2000 6 HARDLOOPSCHOEN

asics

In deze review lees je alles over de Asics GT-2000 6 Hardloopschoen voor dames. Lees wat voor soort hardloopschoen het is en ontdek of dit model wellicht ook iets voor jou is. 

Hardloopschoenen collectie

Als sportieve blogger heb ik een enorme sportschoenen collectie. Regelmatig krijg ik nieuwe producten opgestuurd om te testen waaronder ook hardloopschoenen. Uiteraard vind ik dat heel erg leuk en praktisch. Maar de schoenen die ik ontvang zijn meestal niet door mij zelf uitgekozen waardoor ze niet altijd even goed passen bij mijn (loop)stijl en mijn sport outfits.

Als je kijkt naar mijn hardloopschoenen collectie is deze vrij uitbundig. Van fel blauw met oranje schoenen naar roze, rood en groen. Begrijp met niet verkeerd, ik vind dat soort kleuren ook echt superleuk! Maar voor af en toe! Zelf ben ik in de basis meer een type van de basic kleuren (ik ben met name fan van pasteltinten, wit, grijs, beige, blauw). Zeker wanneer het gaat om schoenen want dan kan ik ze gemakkelijker combineren met elke outfit.

Maar de laatste tijd kwam het regelmatig voor dat ik op de een of andere manier een zwarte hardloopschoen nodig had voor onder mijn sportoutfits of om mee te nemen op reis. Ik wilde op reis naar Noorwegen bijvoorbeeld een hardloopschoen meenemen die onder elke outfit zou passen dus zou een basis kleur zoals wit of zwart gewoon het meest praktisch zijn. Witte schoenen zouden te snel vies worden dus ik wilde een paar zwarte schoenen meenemen. Maar in mijn hele schoenencollectie geen zwart paartje hardloopschoenen te vinden helaas.

Dus besloot ik zelf een paartje te bestellen! Niet gesponsord door Asics. Gewoon zelf!

De nieuwe Asics GT-2000 6

Tijdens het shoppen voor praktische benodigdheden voor onze Noorwegen reis ben ik dus ook even gaan kijken naar zwarte hardloopschoenen. Het meest loop ik eigenlijk op Saucony en Asics. Dus ik ging op zoek naar een zwart paartje van een van die twee merken.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij de Asics GT-2000 6 op Plutosport.nl, de website waar ik ook al wat andere spullen ging bestellen voor het hiken in Noorwegen. In eerste instantie dus omdat het uiterlijk van de schoen me aansprak (normaal gesproken is dit zeker niet het eerste waar ik naar kijk bij sportmateriaal, de kwaliteit staat voorop). Maar omdat ik ervaring heb met het merk en daar over het algemeen erg over te spreken ben durfde ik het aan om op basis van het uiterlijk en de specificaties deze keuze te maken.

Wel zag ik dat deze schoenen zeer geschikt zijn voor de overpronerende loper. Nu ben ik dat zelf niet per se. Ik kan eigenlijk op alle schoenen prima rennen en heb nooit ergens last van. Maar als schoolslag zwemster heb ik wel heel flexibele enkels die gemakkelijk zwikken. Dus een beetje extra stevigheid van de schoen om het gemakkelijk kantelen van de enkels tegen te gaan leek me niet verkeerd. En ik wilde eigenlijk ook gewoon wel eens proberen te rennen met zo’n anti pronatie schoen. Dus ik bestelde ze.

asics gt-2000

Review

Inmiddels heb ik alweer ruim 150 kilometer op deze schoenen gelopen en ben ik er super blij mee. Omdat ik ze zelf heb besteld hoef ik er natuurlijk helemaal geen review over te schrijven. De reden dat ik dit wel doe is dus omdat ik er zo blij mee ben. Ze passen onder elke sportoutfit en ze lopen HEERLIJK!

Ik heb er niet eens aan moeten wennen, en ook geen blaren of zere voeten van gehad. Vanaf kilometer één (in Noorwegen dus) zaten ze als gegoten! De overpronatie wordt tegengegaan door een speciale Dynamic DuoMax technologie in de hak waar ik eigenlijk niets van heb gemerkt. Ze liepen wel heel stevig en ik heb tijdens het rennen wel echt het gevoel dat ik steun heb aan de schoenen voor mijn enkels. Dus ik denk dat zo’n anti pronatie schoen nog helemaal niet zo’n gek idee was voor mijn zwakke enkels.

Ze zijn wel wat zwaarder (300gram) dan de meeste hardloopschoenen die ik heb, maar daar merk ik helemaal niets van tijdens het rennen. Het landen en afzetten voelt super fijn en stabiel. Ik denk dat dit komt door de goede schokdemping en wellicht door de extra steun in de hak. Tijdens het rennen kan ik mijn voeten ook prima en stevig afwikkelen.

Wat ik ook heel fijn vind is dat deze schoen een relatief ruime voorvoet heeft. Daardoor zitten mijn tenen lekker in de schoen en kan ik echt fijn landen en afzetten. Al met al voelt deze schoen super stevig en stabiel om mijn voeten heen en ren ik er fijn op. Eigenlijk heb ik helemaal niets aan te merken op de schoen en daarom wilde ik deze review ook even delen.

Oh als ik dan 1 negatief dingetje moet opnoemen, ze zijn niet waterdicht. Maar volgens mij heb ik nog nooit hardloopschoenen gehad die dat wel waren. Als je door de regen loopt is dat prima en worden je voeten niet gelijk nat. Maar ik stapte in een diepe plas…En dan zijn je sokken dus wel helemaal nat.

 

Totaal beknopt oordeel:

 • Run comfort: Zeer hoog.
 • Pronatie: Antipronatie (geschikt voor de overpronerende loper)
 • Gewicht: 300 gram (iets zwaarder dan ik gewend ben).
 • Fijnste voor: Langere afstanden.
 • Soort schoen: Stabiele en ondersteunende trainingsschoen.
 • Uiterlijk: Simpel, maar daardoor juist gemakkelijk te combineren met elke running outfit
 • Blaren/voetpijn gehad: Nee.
 • Maat: Neem een (halve) maat groter dan je normale schoenmaat
 • Aanrader: Zeker.
 • Prijs/Kwaliteit verhouding: Prima (ik betaalde €110 bij Plutosport)

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden om deze review te lezen. Mocht je nog vragen hebben over de schoenen, stel ze gerust hieronder:)

Liefs,xx
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?!

ZIE OOK: REVIEW: ON CLOUDACE HARDLOOPSCHOEN

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Margreet
  november 8, 2018 at 17:49

  Fijne review! Vorige week ook nieuwe hardloopschoenen gekocht. Heel veel schoenen gepast en vond Asics veruit t fijnst! Wat maakt voor jou het verschil tussen hardloopschoenen voor korte vs. langere afstand? 🙂

  • Reply
   Suzanne
   november 9, 2018 at 08:59

   Hi Margreet, wat leuk om te lezen. Welke Asics heb jij gekocht:)? Voor mij maakt dan vooral het gewicht uit en hoe stevig een schoen loopt. Voor de kortere afstanden kies ik vaak een snelle schoen die misschien ietsje instabieler en/of zwaarder is maar waar ik prima een 5km op kan knallen zegmaar. En voor de langere afstanden wil ik graag een schoen met veel demping die stevig is maar het liefst ook zo licht mogelijk.

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (26 OKTOBER T/M 1 NOVEMBER)

  Afgelopen week stond vooral in het teken van goed herstellen van mijn kuitblessure, voor het eerst weer hardlopen, lekker loszwemmen...

  Sluiten