#FASHIONwithsuus

DE LEUKSTE EN FIJNSTE DAMES BOOTS VOOR JOU OP EEN RIJ

dames boots

Dé wintertrend van 2018 op het gebied van schoeisel? Dames boots natuurlijk! Of je nou voor zwarte of witte boots gaat, bikerboots of chelsea boots…als ze maar lekker stoer en lomp zijn, en bovenal fijn zitten!  In dit artikel zet ik de 7 leukste en fijnste dames boots voor komend winterseizoen speciaal voor jou op een rij! 

Zoals de meeste van jullie weten ben ik niet zo’n fan van naald hakken en tuttige schoentjes. Ik loop het liefste elke dag op sneakers, slippers of stoere boots. En aangezien de winter er weer aankomt leek het mij de perfecte timing voor een lijstje met favoriete dames boots. Om in dit lijstje te komen moesten de dames boots aan een aantal criteria voldoen. Waaronder natuurlijk de 3 belangrijkste: Fijn lopen, er hip uitzien en gemakkelijk te combineren zijn!

DE LEUKSTE EN FIJNSTE DAMES BOOTS VOOR JOU OP EEN RIJ

 

 1. Dr. Martens veterboot

Op 1 staat natuurlijk mijn all time favoriete schoen die ik zowel in de zomer onder jurkjes als in de winter onder mijn dikke jassen draag: De klassieke veterboot van Dr. Martens. Sinds een aantal seizoenen weer helemaal terug in het modebeeld en sindsdien niet meer weg te denken. Het leer is vrij soepel dus je hoeft ze niet extreem lang in te lopen, maar het moet wel even goed gebeuren alvorens ze je best vriendjes kunnen worden. Zelf heb ik de meest standaard versie in het zwart. Die kunnen namelijk overal bij. Maar je hebt ze ook in allerlei andere varianten zoals de dames boots van Dr. Martens met een dikkere zool, een hogere laars, een slangenpatroontje op het leer of in andere kleuren.

dr. martens

 

2. De Timberland Courmayeur Dames boot

Dit is typisch zo’n boot die je gewoon in je wintercollectie wil hebben! Vanwege de fijne kleur (Beige, i love beige!). Maar ook omdat Timberlands heer-lijk lopen! Deze variant is uitgevoerd in nubuck en heeft geen sluiting. Wat ik verder zo gaaf vind is de grofheid van de zool van deze schoen die hem stoer maakt, maar niet té lomp. De zool is speciaal gemaakt voor extra grip en is lekker 4,5 cm hoog. Ideaal voor wat kleinere mensen (zoals ik).

3. PS Poelman bikerboots

Naast veter boots en chelsea boots zijn er natuurlijk ook nog de biker boots. Een van de leukste modellen voor aankomende winter vind ik deze dames boots van PS Poelman. Lekker stoer, maar toch ook elegant. Niet teveel gedoe, lekker strak. De vierkante gespen maken de boot echt af. Daarmee maak je deze schoen overigens niet vast. Dat kan gewoon met de rits aan de binnenzijde. Deze bikerboots zijn niet gemaakt van echt leer waardoor ze qua prijs heel wat lager zijn dan de overige boots. Tof voor onder een stoere jeans met bijvoorbeeld een stoer leren jack erboven.

bikerboot

4. De Chelsea boot van Maruti

De chelsea boot is natuurlijk al enkele jaren niet meer weg te denken uit het winterse straatbeeld. Maar deze variant met een panter printje op de hiel maakt dit model natuurlijk helemaal 2018/2019 ! De schoen is gemaakt van leer maar aan de binnenkant is ook textiel verwerkt. De zijkanten zijn gemaakt van elastiek zodat je de boot heel gemakkelijk aan een uit kunt trekken. Ik vind dit typisch een voorbeeld van een hippe, leuke, draagbare winterboot. Gemakkelijk te combineren, gemaakt om lekker op te lopen maar ook fashionable. Het panter printje is subtiel verwerkt waardoor de schoen alsnog heel gemakkelijk te combineren is onder vrijwel elke outfit.

chelsea boots met print

5. De Nelson X Moderosa bikerboot

Deze dames bikerboot heeft misschien wel iets weg van de klassieke dr. Martens boots maar zijn toch ook weer heel anders. Zo hebben ze een groffere plateauzool, en sluiten met een ritssluiting! Daarnaast hebben de zwarte boots witte veters en andersom. Dat geeft een extra opvallend en leuk accent aan deze biker boot. Qua prijs zijn ze een stukje goedkoper terwijl ze eveneens heerlijk lopen! Ik vind vooral het effect van de veters heel erg leuk ! Daarom draag ik ze graag in combinatie met iets wits in mijn outfit.

nelson x mode rosa boots

6. De Ecco Elaine boot

Ook een chelsea boot, maar dan wat klassieker en simpeler. Degene die mij al wat langer volgen weten dat ik enorm fan ben van het merk Ecco vanwege de kwaliteit van hun schoenen. Altijd gemaakt van hoogwaardig leer in hun eigen leerlooierij. Als je Ecco’s koopt weet je gewoon dat je de komende tijd heerlijk zult lopen. Ze hebben een uitneembaar voetbed en zijn ook door middel van het elastiek aan de zijkanten goed aan en uit te trekken. Verder vind ik het robuuste en stoere uiterlijk van deze boot heel tof. Superleuk onder eigenlijk alles van een jeans tot een rokje en van een pantalon tot onder een jurk!

ecco elaine boot

 

 

7. De overknee boot van Rapisardi

Inmiddels is de overknee trend ook alweer een tijdje een ding. Twee jaar geleden alweer bestelde ik zelf deze overknee boots van Rapisardi en nu nog steeds zou ik ze aanraden voor komende winter. Behalve dat ze superleuk zijn onder een grote wijde trui of kerstjurkje lopen ze namelijk ook heel fijn! De hak is stevig en de schoen zelf ook. Het materiaal is elastisch waardoor ze om elke kuit mooi aansluiten en ze komen lekker ruim over de knie. Niet een boot die ik dagelijks draag, maar wel een van de pareltjes uit mijn schoenen collectie. Sowieso dat ze met de feestdagen weer van de partij zijn!

overknee laarzen zwart

Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden om te lezen en ben super benieuwd wat jullie favoriete boots zijn om lekker op te wandelen?:)

Sportieve groetjes,
Suzanne

ZIE OOK: EEN VAN DE GROOTSTE SNEAKER TRENDS VAN 2018

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel


Volg JIJ me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Melanie - My Journey
  december 9, 2018 at 07:57

  Ik ben ook zo’n sneaker fan maar in de winter loop ik het liefst op mijn licht blauwe timberlands ??
  Dr. Martens staan op mijn lijstje voor dit jaar.. Die vind ik zoooo gaaf!

  • Reply
   Suzanne
   december 10, 2018 at 11:55

   Wat leuk om te lezen:) Snap ik heel goed! Licht blauw is mijn lievelingskleur hihi. Oh jaaaaa, ik heb mijn dr. Martens nu al even maar draag ze nog steeds super vaak!

   • Reply
    Melanie - My Journey
    december 10, 2018 at 22:05

    Dat lichtblauw je lievelingskleur is, is wel duidelijk te zien ja ?
    Ik ben dol op mijn timberlands maar wil echt graag heel snel Dr. Martens gaan aanschaffen ??

 • Reply
  Rachel
  december 11, 2018 at 23:18

  Die laatste laarzen vind ik ook wel heel erg mooi hoor wauw

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  cadeaus voor zwemmers
  DE LEUKSTE CADEAUS VOOR ZWEMMERS

  Eerder kon je op mijn website al artikelen vinden met leuke cadeau tips voor yoga liefhebbers, fitness fanaten, en hardlopers. Maar natuurlijk...

  Sluiten