#FLYaroundtheworldwithsuus Sportieve reizen

REISVERSLAG WINTERTRIP WILDER KAISER BRIXENTAL (OOSTENRIJK)

wilder kaiser brixental

Precies een week geleden vertrok ik voor de tweede keer dit jaar naar Oostenrijk! Zo ski je nooit, en zo opeens 2 keer in een maand. Dit keer ging ik voor een korte trip naar de Brixental Vallei in het hart van de Kitzbüheler Alpen. Ik was samen met een vriendinnetje dat al haar hele leven snowboard, maar na mijn vorige week skiën wist ik dat dat helemaal goed ging komen. Vol enthousiasme om mijn skiskills naar een hoger level te tillen en te genieten van de Oostenrijkse bergen vertrokken we dinsdagochtend vroeg. 

Dinsdag 12 februari:

Na een goede vlucht en taxirit komen we tegen het begin van de avond aan in Kirchberg. Kirchberg vormt samen met de dorpen Brixen im Thale en Westendorf de Brixental vallei. Het Brixental gebied ligt in het midden van 499kilometer aan pistes waar wij morgen ook lekker vanaf zullen skiën (en boarden). Vandaar ook dat we eerst langs de skiverhuur gaan voordat deze sluit zodat we dat morgenvroeg niet meer hoeven te regelen. Ik durf het na een week skiën aan om mezelf als ‘gevorderde skiër’ te bestempelen zodat ik zilveren skies mag huren in plaats van bronzen beginners ski’s. Stiekem vind ik dat best wel een dingetje, maar of dat ook echt daadwerkelijk super anders gaat zijn zullen we morgen zien.

Nadat we materiaal hebben gehuurd is het nog 3 minuten rijden naar hotel Elisabeth waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Bij aankomst zijn we positief verrast door het hotel. Natuurlijk hadden we op internet wel gekeken naar de afbeeldingen, maar vaker gebeurt het dat het dan in real-life minder mooi is dan op de foto’s. Maar onze kamer was juist mooier en groter dan we hadden verwacht.

Nadat we ons even hadden opgefrist was het etenstijd. We aten in de ‘Kupferstube’ in Kirchberg zelf. De Kupferstube bleek een Kochart restaurant. Om heel eerlijk te zijn wisten wij niet van tevoren wat dit betekende. Maar de serveerster vertelt ons dat dit een soort keurmerk voor restaurants in de regio is welke je enkel krijgt als je aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. En ik moet zeggen dat het eten ook daadwerkelijk heel goed was. Aanrader dus!

wintersport Brixental Oostenrijk

Woensdag 13 februari:

Om 8 uur s’ochtends ontbijten we in ons hotel en om 9 uur vertrokken we met de taxi naar de skilift bij Brixen im Thale. Vandaag gaan we skiën in het Brixental gebied SkiWelt Wilder Kaiser. De eerste afdaling op zilveren skies gaat eigenlijk meer dan prima, YES! ik ben het nog niet verleerd. Ik merk wel dat het even wennen is, maar het gaat eigenlijk super goed. Na een aantal afdalingen ben ik helemaal ingekomen en vertrekken we vanuit Hopfgarten met de Salvenbaan 1 en 2 richting het hoogste bergstation voor lunch.

De zon is inmiddels ook gaan schijnen, de lucht was strak blauw en eenmaal aangekomen op het hoogte punt van de regio ligt het Brixental in de Kitzbueheler Alpen er werkelijk als een plaatje bij. Op ruim 1800meter hoogte is er een berghut genaamd ‘Gipfelarm Hohe salve’. We wilden hier graag lunchen en hadden ’s ochtends al gereserveerd. Omdat er een 360 graden panorama uitzicht zou zijn dachten we dat het misschien wel druk zou zijn rond lunchtijd. En dat bleek een slimme keuze. Een deel van het restaurant draait ook nog eens waardoor je uitzicht constant veranderd, echt super gaaf!

Na de lunch daalden we weer af en na een aantal pistes kwamen we terecht in een heus Iglo dorp. Daar deden we de skies even uit en gingen we een kijkje nemen. In de hoofd Iglo was een speciaal restaurant, waar alles ook echt van ijs was. Hier kon je dan eten of een drankje drinken aan een lange tafel gemaakt van 3 ton ijs! Echt bizar om te zien. In de andere hutjes kon je vooral ijssculpturen bekijken. Alles was in een jungle thema met wilde dieren zoals Jaguars, apen en tropische planten gemaakt uit ijs.

Na een korte pitstop in het Iglo dorp skieden we naar beneden en namen we de taxi terug naar het hotel. Daar nam ik nog even een plons in het zwembad ter ontspanning. Na een warme douche gingen we avondeten beneden in het hotel.

wintersport Kirchberg

Donderdag 14 februari:

Vandaag vertrekken we wederom om 9 uur richting de eerste lift. Maar dit keer gaan we skiën in het Kitzbühel-Kirchberg gebied. Ook wel ‘Kitzski’ genoemd. Het was even lekker weer als gister en met mijn skiskills gaat het steeds beter. Na de lunch heb ik zelfs mijn eerste zwarte afdalingen gemaakt! Waaaah zo gaaf dat het gewoon is gelukt! Ik vond het vandaag ook een heel fijn en overzichtelijk gebied. De liften waren ook bijna allemaal voorzien van verwarming en supermodern. Echt een toffe skiochtend!

In de middag ben ik een rondje gaan hardlopen, 8,5 kilometer om precies te zijn. Vanuit ons hotel richting Aschau. Want daar lag een speciaal wandelpad dat langs een rivier liep dus daar kon ik veilig en lekker rennen. Onderweg kwam ik dan ook aardig wat wandelaars en mensen met honden tegen. Super leuk!

Rond 19:30 uur besloten we ook nog te gaan voor een avondactiviteit: sleetje rijden. Of zoals ze dat in Oostenrijk noemen: Rodeln! We huurden een slee, gingen met de slee in de skilift omhoog en daalden via een speciale Rodlnbaan (3.5km) weer af naar beneden. Dat was echt mega grappig en leuk! Zo leuk dat we beneden stonden, elkaar aankeken en gewoon nog een keer omhoog gingen met de lift voor een tweede afdaling. Onderweg stopten we tijdens de tweede afdaling bij een restaurant waar we avond aten. En daarna sleeden we helemaal weer naar beneden.

Wintersport activiteiten Oostenrijk

Vrijdag 15 februari:

Helaas is dit alweer de laatste dag. Maar we vliegen pas vanmiddag. In de ochtend ga ik na het ontbijt nog even van het mooie weer en de sneeuw genieten en ren ik een rondje van 6 kilometer. Heer-lijk! Daarna is het toch echt tijd om onze koffers in te pakken en weer richting Innsbruck airport te vertrekken. Maar we hebben 2 heel toffe skidagen gehad!

hardlopen sneeuw

Ik hoop dat jullie op deze manier mijn skitripje een beetje mee hebben kunnen beleven. En het leuk vonden om te lezen. Voor mij was dit pas mijn tweede wintersport, maar zeker niet de laatste! Ik ben helemaal om! Het Brixental skigebied vond ik ook erg tof. Wie weet volgend jaar..

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Groetjes,
Suzanne

ZIE OOK: REISVERSLAG ACTIEVE VAKANTIE IN NOORWEGEN

Volg JIJ me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
EETDAGBOEK #2 – (4 FEBRUARI T/M 10 FEBRUARI 2019)

Ben je op zoek naar maaltijd inspiratie, snack tips, verantwoorde recepten voor het diner of ben je gewoon benieuwd naar...

Sluiten