#FITwithsuus Product reviews

REVIEW: ROGELLI HARDLOOPKLEDING

rogelli hardloopkleding

Fijn zittende, kwalitatief goede hardloopkleding vind ik sinds ik dit jaar ben begonnen met vaker en langer hardlopen belangrijker dan ooit. Ik probeerde voor het eerst hardloopkleding van Rogelli en in deze blog kun je een uitgebreide review lezen.

Nieuwe hardloopkleding nodig

Aan hardloopkleding heb ik zeker geen gebrek. Maar bij het doorbreken van de eerste zonnige dagen van 2019 kwam ik erachter dat ik een hele hoop van mijn zomerse hardloopkleding niet meer pas. Wellicht dat mijn lichaam is verandert doordat ik meer ben gaan lopen, misschien gewoon door het ouder worden (zeg ik op mijn 25e..haha.). Ik weet het niet, ik ben namelijk niet aangekomen of afgevallen qua gewicht maar mijn maten zijn wel verandert. Ah fijn, ik had in ieder geval opeens geen fijn zittende korte broeken en shirtjes meer. Tijd om te shoppen dus!

Vroeger ging ik vaak voor setjes die er vooral leuk uitzagen. Een aantal schuurplekken en heel wat geirriteerde kilometers later pleit ik vooral voor fijn zittende hardloopkleding.

Er zijn een aantal merken (waaronder Rohnisch en Odlo) waar ik instant fan van ben en waarvan ik weet dat ze kwalitatief heel goede hardloopkleding hebben. Maar deze keer probeerde ik vanuit een samenwerking met Plutosport eens iets nieuws, hardloopkleding van Rogelli. En in dit artikel deel ik mijn ervaring met dit, voor mij, nieuwe merk. Sharing is caring, right?

Rogelli

Om heel eerlijk te zijn kende ik Rogelli eigenlijk alleen als fietskleding merk. Daarin zijn ze ook al heel lang actief, maar vandaag de dag richten ze zich naast fietskleding blijkbaar ook op functionele hardloopkleding. Weer wat geleerd.

Op internet kwam ik tegen dat het de missie van het merk is om sporters te inspireren en motiveren om plezier te hebben tijdens het sporten. Laat dit nu heel toevallig ook mijn missie zijn! Dat maakte me natuurlijk helemaal nieuwsgierig naar de kleding.

Via Plutosport bestelde ik twee korte shorts, een t-shirt, een paar hardloopsokken en een hardlooppet van Rogelli.

Inmiddels heb ik er een aantal keer in gelopen en deel ik graag mijn review over de hardloopkleding van dit merk.

Shorts

Ik weet eigenlijk niet zo goed of ik nou meer fan ben van de strakke hardloopbroekjes of de wat wijdere shorts. Het ligt denk ik een beetje aan de periode van de maand. Wanneer mijn hormonen opspelen en het weer die ene periode van de maand is heb ik vaak last van wat onzekerheden en loop ik liever in een wat wijder broekjes. Maar op andere dagen kan ik juist weer graag een strak broekje uit de kast trekken.

Ik bestelde dus beide. Gewoon simpel in het zwart omdat ik dan niet veel meer shorts nodig heb. Op een zwart broekje kan je immers alles combineren.

Wijde short

rogelli running short

Wat ik een groot pluspunt vind aan het wijdere broekje is dat er een binnenbroekje in zit. Dat geeft me altijd een fijn gevoel. Zeker wanneer het waait en de wijde gedeelte nog wel eens omhoog worden geblazen door de wind. Daarnaast zweette ik er niet zoveel in. Dat komt waarschijnlijk door de Quick Dry technologie die in de short is verwerkt. Verder vind ik het heel fijn dat er een zak met ritssluiting in de broek zit.

Het broekje bleef in principe al prima zitten door de elastische tailleband. Maar er zit ook nog een koort in waarmee ik hem bij mijn taille nog even extra kan vastsnoeren. Dat vind ik ook een pluspunt, dan weet je in ieder geval zeker dat je short niet gaat afzakken.

Strakke short

Ook over het strakke broekje ben ik erg tevreden. Ik bleef er lekker koel in, de pasvorm was goed en ook hierin zaten touwtjes om hem bij de taille aan te trekken. Het zakje op de kont bevatte een ritssluiting en naast mijn sleutels paste er ook nog snoepjes bij. Mijn Iphone Plus paste er niet in, maar ik denk dat een kleinere telefoon er zelfs nog bij zou passen. Verder heb ik het idee dat de pijpjes van deze short net ietsje langer zijn dan bij de meeste shorts.

Shirt

Een aantal weken terug kreeg ik een berichtje van iemand op Instagram met de vraag waarom ik alleen maar sportkleding in dezelfde kleuren had. Oops. Het was dus duidelijk wat mijn lievelingskleuren zijn. Opzich natuurlijk helemaal niet erg, ik houd gewoon onwijs van blauw, beige en wit. Maar het stimuleerde mij wel om dit keer eens out of my comfortzone te gaan: Roze! Het is het allereerste rozige hardloopitem in mijn kast haha.

Maar ik ben er heel blij mee. Het shirt sluit voelt vooral heel losjes. Het draagt heel erg licht en als ik zweet dan voelt het niet nat aan. Het plakt ook niet zo aan je lichaam vast. Het shirt is na het wassen ook mega snel weer droog, dat vind ik ook altijd fijn.

Pet

running cap

Omdat de zon weer steeds meer aanwezig is bestelde ik ook gelijk een pet. Lopen met een zonnebril vind ik namelijk niet fijn en op deze manier bescherm ik toch nog een beetje mijn gezicht en ogen. De pet zat gewoon prima, voelde lekker aan, verschoof niet tijdens het rennen en ik had ook niet zoveel last van de warmte op mijn hoofd omdat er ventilatiegaatjes in de pet zitten.

Ik koos voor wit omdat dat uiteraard zonwerend is en ook de warmte tegengaat.

Sokken

running socks

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb ALTIJD nieuwe hardloopsokken nodig. Heb ik net weer 5 nieuwe paren dan vraag ik me twee maanden later alweer af wat ermee is gebeurd. Soms komen er enkele uit de wasmachine, terwijl ik er toch echt van overtuigd was dat ik twee paar had gedragen en gewassen.

Soms loop ik er letterlijk gaten in. En waar de rest blijft of hoe ze toch altijd verdwalen en zoek raken, ik heb geen idee. Maar ik kon wel weer wat nieuwe sokken gebruiken.

Ik koos voor deze sokken omdat ze speciaal zijn ontworpen voor lopen in warme omstandigheden. Dat leek me handig nu de zomer voor de deur staat. Maar met sokken vind ik eigenlijk altijd maar één ding écht belangrijk: Dat ik er geen blaren mee loop.

Dat was gelukkig niet het geval en daarnaast werkte ze ook goed vochtafdrijvend. Wel waren ze dikker dan ik had verwacht, maar ik ben er heel blij mee. Hopelijk houden deze het langer vol dan twee maanden voordat ze zoek raken.

Conclusie Rogelli hardloopkleding

Mijn allereerste ervaring met Rogelli hardloopkleding is erg positief. Zowel op de korte als lange afstanden vond ik het fijn en comfortabel om in te lopen. Ook na enkele wasbeurten zat de rek en elasticiteit nog steeds goed in de shorts en het shirt was ook niet verkleurd zoals wel eens gebeurd.

Ik ben dan ook met name erg te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding. Het shirt kost namelijk nog geen tientje en de twee broekjes kostten samen nog geen €40. Ik bestelde via Plutosport.nl.

Nu maar hopen dat ik niet nog meer verander in mijn lichaamsbouw zodat ik er ook nog lang mee kan lopen:)

Hopelijk vonden jullie het leuk/interessant om deze review te lezen. Wil je graag vaker reviews lezen van sportieve items, laat het me dan vooral weten. Dan doe ik dat. Misschien heb je zelfs wel suggesties voor bepaalde producten waar je benieuwd naar bent of bepaalde merken?

Sportieve groetjes,
Suzanne

ZIE OOK: Review Garmin Fenix 5 S Plus

PS. Ook kun je me volgen via Instagram voor nog meer sportieve en gezonde inspiratie!

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Plutosport.nl 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
marato formentera
RACEVERSLAG: 8KM FORMENTERA

Afgelopen zaterdag 11 mei deed ik mee aan de 'marató popular de Formentera'. Ik liep de 8km wedstrijd en in...

Sluiten