#FOODwithsuus Snacks

SIMPEL EN GEZOND BANANENBROOD RECEPT

bananenbrood recept

Vandaag ben ik er weer met een SUPER gemakkelijk, gezond en goedkoop bananenbrood recept voor een geweldig tussendoortje! Zoals jullie weten houd ik niet van uitgebreide recepten waar je superveel ingrediënten voor moet kopen die je daarna nauwelijks meer gebruikt. Ik vind het vervelend als ik zulke overheerlijke plaatjes op Facebook of Pinterest voorbij zie komen waar je van gaat kwijlen en dat je er vervolgens op klikt en erachter komt dat je drieduizend ingrediënten nodig hebt die ook nog eens lastig te vinden zijn en als het ff tegen zit duurt het maken ook nog eens een halve dag. Nee dat willen we niet!

Gezond eten wat lekker is maar dan wel simpel en goedkoop. Dat kan op vele manieren, ik liet jullie eerder al kennis maken met mijn bananenpannenkoekjes en vandaag heb ik een heerlijk bananenbrood recept voor jullie klaargemaakt. Het heet een bananenbrood recept maar het smaakt meer naar cake…dus waarom het brood heet…goeie vraag.

Oke genoeg gekletst, laten we beginnen! 

SIMPEL BANANENBROOD RECEPT:

 Ingrediënten: 

 • 3 (over) rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 80 gram havermout
 • 100 gram boekweitmeel ( HO vreeeemd ingredient! Niet schrikken liefies, je kunt deze gezondere variant van bloem gewoon bij de supermarkt kopen voor ongeveer een euro! Van Koopmans bijvoorbeeld, die staan meestal in het schap bij de pannenkoekenmixen. Natuurlijk kan je ook amandelmeel, speltmeel, quinoameel of sojameel gebruiken al ben je dan vaak wel iets meer geld kwijt en is het niet standaard overal te koop. Ben je niet per se zo’n enorme health freak dan kun je natuurlijk ook gewone bloem gebruiken:D)
 • Exta ingredienten naar keuze: Ik maak bananenbrood wel eens met kaneel erdoor, of met honing. Verder vind ik het lekker om wat ongezouten gehakte noten toe te voegen en wat gewelde rozijnen of stukjes dadel. Maar je kunt ook gaan voor kokossnippers bijv. That’s all up to you!

Recept:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden
 • Prak de banaan met een vork tot een papje (het is niet erg als er nog wat mini stukjes banaan zijn)
 • Voeg de eieren toe en roer het met een garde of vork
 • Vervolgens voeg je ook de havermout en je meel/bloem toe en mix opnieuw tot het een stevig beslag is
 • Voeg je overige ingredienten naar keuze toe (dit keer koos ik voor de gewelde rozijnen, gehakte ongezouten noten en kaneel)
 • Mix nog een keer alles goed en giet het beslag vervolgens in een (ingevette) cakevorm.
 • Zet je beslag in de oven voor 60 a 70 minuutjes. De ene oven is de andere niet. Dus check gewoon vanaf 50 minuutjes telkens even of ie gaar is. Hij is gaar als je er met een saté prikker in prikt en deze er droog uitkomt.
 • Eetsmakelijk !

xoxo Suzanne
PH: me

Volg me ook op Instagram Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere toffe dingen! 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Stephanie
  maart 21, 2016 at 09:29

  Oh my gosh, this looks so, so, SO delicious!! I’ll have to try this out ASAP. I also love that your blog is in English and Dutch, haha. My boyfriend is Dutch and we’ve been trying to practice the language together. Reading your blog will be a great way to do it on my own!

  • Reply
   Suzanne
   maart 21, 2016 at 10:01

   Awh thanks for your sweet comment Stephanie:)! Good to know! It’s sometimes a struggle which language to use since my audience is both.. Dutch and English speaking. But when there’s time to write both I choose to do that:)! You can expect more recipes in both languages soon! So stay tuned:) happy monday:)

 • Reply
  sammie
  maart 21, 2016 at 11:19

  Jammie, ziet er heerlijk uit! Daar lust ik wel een sneetje van 🙂

  • Reply
   Suzanne
   maart 21, 2016 at 13:15

   Hihi jaaa heerlijk:) Ik heb mijn al helemaal opgepeuzeld, ik geloof dat je zelf aant bakken moet hahah xx

 • Reply
  Laura Celia V
  maart 22, 2016 at 11:58

  Wat ziet het er heerlijk uit, ik wil dit vandaag ook gaan maken! XX

  • Reply
   Suzanne
   maart 22, 2016 at 12:01

   Thanks Laura:) Awwwh jaaa, superleuk! Echt heel tof om te lezen, ik ben heel benieuwd of ie is gelukt…Succes&veel plezier met bakken! Laat je het weten hoe die smaakt?! xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  BRINGING YOU SEXY BACK (PACK)

  A backpack? Yup, today I'm wearing a backpack! It's for the very first time that I spotted a backpack that's...

  Sluiten