#FOODwithsuus

HEALTHY HOTSPOT: SLA

Review van restaurant SLA! 

Hi Allemaal!

Hoe was jullie Pasen? Lekker genoten van het mooie weer, een heerlijke paasbrunch en teveel paaseitjes? Mooi zo, ik ook:D ! Ik lag vanochtend om 6:30 al in mijn bedje te stuiteren…omdat ik gewoon veeel te weinig heb gedaan met Pasen en nu weer onwijze zin heb om te knallen. Soms is het heerlijk om even rust te hebben, niets te doen terwijl je eigenlijk heel veel moet doen om er daarna weer vol tegen aan te gaan! Duizend en één lijstjes in mijn hoofd met wat ik allemaal nog moet doen maar eerst ga ik jullie vertellen over een nieuwe categorie op de blog: Namelijk ‘Healthy Hotspots’. Misschien vind je het leuk, misschien ook niet ….In ieder geval is eten, en dan vooral gezond eten erg belangrijk voor mij.  Het is eigenlijk altijd een beetje zoeken naar het vinden van de juiste balans tussen een fitte en gezonde levensstijl, en een levensstijl waarin je zorgeloos kunt genieten en alles eet waar je maar zin in hebt.

Uit eten gaan is voor mij puur genieten. Maar écht alsof het eventjes vakantie is die avond, ik vind het gewoon ZO super gezellig om uit eten te gaan en te genieten van de sfeer en elkaar en natuurlijk  tha foood. Ik houd onwijs van zelf koken, het is super fijn om in de keuken te staan en zelf mijn maaltijden te bereiden, ook vind ik het heerlijk om voor anderen te koken. Maar af en toe wil ik ook eens een avondje zorgeloos genieten en bediend worden (#prinsesje) hahah nee maar serieus lekker toch dat je geen boodschappen hoeft te halen, niet af hoeft te wassen of na moet denken over welke pan als eerste op het vuur moet. Anyways, uit eten gaan is geweldig maar soms kan het ook een struggle zijn als je graag je gezonde levensstijl vast houdt.  Je kunt je natuurlijk ook gewoon zero zorgen maken over je levensstijl, lijf en/of doelen en gewoon een vette pizza bestellen bij de Italiaan.Maar ik voel me hier gewoon niet altijd prettig bij. Tuurlijk doe ik dat ook echt wel eens, maar soms voelt het gewoon niet zo lekker,  zeker na die tijd dan voel ik me toch een soort van schuldig tegenover mijn lijfje dat de hele week zo hard voor me heeft gewerkt. Was dat ongezonde nou per se nodig om een leuke avond te hebben? Het antwoord is meestal, nee eigenlijk niet…En wat voegt het eten van zo’n vette pizza of een dikke hamburger met friet en mayo, dan nog toe als je je er eigenlijk helemaal niet zo fijn bij voelt. En ja, misschien vinden sommigen dat een beetje hysterisch. Dat kan:)  Maar het is jou leven en jij moet genieten op de manier waarbij jij je goed voelt. Maar hee, een healthy lifestyle hebben betekend dus NIET dat je niet kunt leven als een bourgondiër. Want er komen steeds meer healthy hotspots waar je kunt genieten van goed gevulde linzen soepjes, verse spinazie sappen en salades vol met verse, gezonde en smaakvolle ingrediënten. YAY! Zo chill.

Voor alle healthy foodliefhebbers die net als ik dol zijn op uit eten gaan maar het graag gezond houden ga ik dus nu ook Healthy Hotspots delen op de blog. Zodat jullie precies weten waar je heerlijk en onbezorgd kunt genieten van je maaltijd. Laten we gelijk van start gaan met eerste Healthy Hotspot, whoopwhoop: SLA! 

SLA is een biologische saladebar met 6 vestingen in Amsterdam en Utrecht waar je sowieso vol energie en met een brede glimlach de deur uit wandelt. Ze zitten trouwens ook op station Amsterdam Zuid dus als je niet uit Amsterdam of Utrecht komt maar onderweg bent en even snel een gezonde hap wilt halen kan dat ook. Bij SLA wordt er gewerkt met pure ingrediënten en zie je variatie en kleuren in overvloed terug in de seizoensgebonden salades, sappen en soepen. Stuk voor stuk groen, healthy en nog lekker ook. Hoe het werkt? Nou zo, je kunt bij Sla kiezen voor standaard salades, zoals bijv. de MAROKKAANSE FALAFEL (bestaande uit: spinazie, couscous, geroosterde regenboogpeen, geroosterde bloemkool met kerrie, zoetzure komkommer, sesamzaad & granaatappel met een dressing van el hamout, tahin & olijfolie). En natuurlijk zijn er nog veel meer standaard salades voor een standaard prijs (kijk hier voor het hele menu).

Maar misschien ben je lactose intolerant, eet je glutenvrij en/of ben je vegetarisch. Of je houdt gewoon niet zo van standaard dingen. No problem. Je kunt bij Sla ook je eigen Salade samenstellen zodat je geen concessies hoeft te doen.

Je kiest een blad uit (bijv. eikenblad, postelin of romaine), vervolgens kies je (optioneel) een dressing, 3 groenten, en een graan, zaad of peul uit. Ook kun je buiten de standaardprijs van de stel samen sla natuurlijk ook nog extra ingrediënten toevoegen. It’s all possible.

Mijn ervaring? Ik heb inmiddels al best vaak zo’n heerlijke maaltijd Salade gegeten en ben ook al op 4 van de 6 Sla locaties geweest. De Vegan Rainbowl is mijn favoriet van de standaard salades. Ik neem er dan meestal wel extra kip bij …(ik verpest de naam van deze salade xd). Maar liever stel ik een salade zelf samen eigenlijk.

Wat opviel tijdens mijn Sla diner/lunch avonturen was het mooie interieur en een iconische kas waar je ze aan kunt herkennen. Het interieur is modern en hip en tegelijkertijd ook erg rustgevend echt super chill. Veel studenten zitten er ook gewoon een halve dag te werken en bestellen af en toe een verse sap of genieten van een zoete smoothie met een plak pompoenbrood bijv.

Op mijn foto’s zie je trouwens ook de Vegan Rainbowl Salade, zoals je misschien wel kunt zien bestaat deze uit eikenbladsla, du Puy linzen, geroosterde bloemkool met kerrie, geroosterde zoete aardappel, rode biet met venkelzaad, een bolletje kikkererwtenhummus & walnoten met een
komijn, kerrie, limoen & lijnzaadolie dressing. De andere salade is een stel samen salade met van alles lekker door elkaar. #yummieyummie

Oke dit was de aller eerste healthy hotspot post. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen ? let me know!

Er zullen binnenkort meer healthy hotspots online komen. Onder andere ook een healthy burger en semi healthy friet dus stay tuned liefies.

xxxxxxx
Suzanne

 

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 
PH : RetroSonja 

Met dank aan: SLA Amsterdam Middenweg 🙂

Kleding: Poncho&Shirt: Takko Fashion/ Horloge: Cluse watches / Broek: Zara /

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  maart 29, 2016 at 05:52

  Het ziet er echt leuk uit! Xx

  • Reply
   Suzanne
   maart 29, 2016 at 15:32

   Dankjewel Meis!

 • Reply
  Chantal
  maart 29, 2016 at 14:58

  Hele leuke blog! De volgende keer dat ik in Amsterdam of Utrecht ben, ga ik zeker even langs 🙂 en ik ben nu al benieuwd naar de volgende healthy hotspots…

  • Reply
   Suzanne
   maart 29, 2016 at 15:36

   Aah dankjewel Chantal:) Superleuk om je comment te lezen! & Inderdaad even langsgaan als je in Amsterdam of Utrecht bent, echt de moeite waard:)! Ben benieuwd wat je er van vond dan! Een hele fijne avond nog<3 Liefsss

 • Reply
  (Retro) Sonja
  maart 29, 2016 at 21:39

  Jee, hele leuke post geworden! 😀

  • Reply
   Suzanne
   maart 30, 2016 at 06:00

   Ja hè:) Thanks<3

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  MY MUESLI VOOR PASEN

  Hee daar! G O E DE M O R G E N! Rise & Shine want het is Pasen :)...

  Sluiten