#FOODwithsuus Diner Lunch

RECEPT: ZOETE ZOMER SALADE

zomer salade

In de post van vandaag een zoete zomer salade! Maaltijdsalade? Yes! Een maaltijdsalade kan op zomerse dagen zo ontzettend chill zijn. Mits je een goeie maakt natuurlijk. Zie hieronder een van mijn favoriete recepten voor een zomer salade. 

zomer salade

Ik maak eigenlijk al heel gauw weer een pasta- of rijstgerecht gewoon omdat het lekker snel klaar is en ik het superlekker vind. Maar van een goede maaltijdsalade word ik de laatste tijd ook heel blij. Vroeger vond ik salades vaak smaakloos. Maar sinds een tijdje eet ik in ieder geval 1 keer per week een goed gevulde maaltijdsalade. Ik maak ze in allerlei verschillende varianten. Met kip, tonijn, zalm of een vega variant.

Ik gooi soms dingen bij elkaar die nog in de koelkast lagen waarvan ik denk…oh Suus zou je dat nou wel doen? Maar wonder boven wonder ontstaan er juist dan vaak de lekkerste combinaties en echte blijvertjes. Zo ook deze salade! Een heerlijke zomerse groente/fruit salade met een zoete smaak.

RECEPT: ZOETE ZOMER SALADE

Ingrediënten (1 persoon):

 • 75 gram rucola melange
 • 75 gram veldsla
 • Galia meloen (1 schijf)
 • Watermeloen (1 schijf)
 • Cantaloupe meloen (1 schijf)
 • Een pruim of perzik
 • Pecan Apricot bites (ik kocht dit via biteswelove, maar je kunt natuurlijk ook andere gezonde bites en/of gedroogde vruchtjes toevoegen)
 • 3 plakjes Parmaham of Seranoham (wat je zelf lekkerder vindt, overigens kun je de salade ook vega houden natuurlijk ! Dan skip je dit ingrediënt gewoon! )
 • Overig fruit naar keuze (ik koos voor een paar blauwe druiven die ik nog had liggen, een halve appel die over was van het havermout ontbijtje, wat stukjes ananas en wat stoofpeertjes want die waren ook nog over en moesten op)

Recept:

 • Snijd de sla en het fruit (en eventueel de ham), gooi vervolgens lekker alles door elkaar en GENIET!

xoxo Suzanne

ZIE OOK:  LEKKERE SPINAZIE SALADE RECEPT:

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin for more! 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Laura
  april 2, 2016 at 12:48

  OEH jummy, deze ziet er heerlijk uit! En vooral liefde voor meloen. Ik doe graag mee met de win actie, maar ik zie de post op Facebook niet. Of ik ben blind, haha.

  • Reply
   Suzanne
   april 2, 2016 at 13:14

   Meloen is lekker hè, hmmmm 🙂 Ah superleuk dat je meedoet met de winactie. Je had helemal gelijk, ik zag dat er even iets mis was gegaan met de Facebookpost. Maar hij staat er inmiddels hoor, mijn excuses voor het ongemak! xx

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  april 2, 2016 at 12:56

  Wauw dit ziet er echt heel lekker uit!

  • Reply
   Suzanne
   april 2, 2016 at 13:14

   Dat was het ook hihi:)! x

 • Reply
  Joëlla
  april 2, 2016 at 20:17

  Ziet er heerlijk uit! Mooi die kleuren ook bij elkaar <3

  • Reply
   Suzanne
   april 4, 2016 at 12:01

   thanks meid:) x

 • Reply
  Hanna
  april 4, 2016 at 11:58

  Ik hou echt van maaltijdsalades en wat ziet deze er lekker uit!

  • Reply
   Suzanne
   april 4, 2016 at 12:02

   Leuk om te horen, dankjewel:)!

 • Reply
  Marleen
  april 6, 2016 at 09:41

  Wauw super!! dat ziet er delicious uit! Ik doe dan ook graag mee met deze toffe winactie. Daar in tegen lijkt het me helemaal lekker om deze fleurige salade in elkaar te flansen, hopelijk met de bites erbij!:)

  Ps: wat een leuke blog, ik kan hier veel inspiratie uithalen qua fashion, Healthy lifestyle. Ga vooral zo door!

  • Reply
   Suzanne
   april 6, 2016 at 09:47

   Dankjewel Marleen voor je lieve, en super enthousiaste reactie! Tof om te horen dat mijn blog je inspireert:) En erg leuk dat je mee doet met de winactie 🙂 Er doen verrassend genoeg niet zoveel mensen mee dit keer, alleeeen maar beter voor jou hahah #meerwinkans 😀
   xx

   • Reply
    Marleen
    april 6, 2016 at 21:37

    Hihi, dat komt inderdaad gunstig uit voor mij! Ik wacht dan ook met smart op de uitslag ? X

    • Reply
     Suzanne
     april 9, 2016 at 07:50

     Hi Marleen!

     Stiekem had je het al een beetje gehoopt misschien…Maar toch leuk dat ik het nu echt ga zeggen: JIJ bent de gelukkige winnaar van de BitesweLove box. Als je even een kort mailtje kunt sturen naar [email protected] met daarin je adresgegevens komt ie zo snel mogelijk jou kant op:D

     Heel fijn weekend !
     Liefs,
     Suzanne

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  HEALTHY HOTSPOT: SLA

  Review van restaurant SLA!  Hi Allemaal! Hoe was jullie Pasen? Lekker genoten van het mooie weer, een heerlijke paasbrunch en teveel...

  Sluiten