#FOODwithsuus

HEALTHY HOTSPOT: SCHATJE PATATJE

Heee lieve schatje patatjes,

Vandaag is het alweer tijd voor de tweede post in de nieuwe categorie: Healthy Hotspots. Ik kreeg onwijs veel leuke reacties op de vorige healthy hotspot, super tof! Door jullie enthousiasme kreeg ik nog meer zin om op zoek te gaan de allerleukste healthy hotspots om deze vervolgens hier met jullie te delen! En afgelopen week was het weer tijd om er eentje uit te proberen #whoopwhoop:) Schatje Patatje it was!! Op maandagavond ben ik met mijn eigen schatje patatje gaan eten bij deze superhippe hotspot in de Pijp (Amsterdam).  FRIETJESSSSS YAY!  We verlangen allemaal wel eens naar een dikke zak vol friet met een klodder mayo toch? Des te leuker is het als dit dan ook nog gezonder kan dan in de standaard snackbar! Dan ben je bij ‘schatje patatje‘ aan het juiste adres. 

 

Bij schatje patatje kun je terecht voor verse friet gemaakt van groenten (whut?! Jaaaa GROENTE!). En niet alleen dat, ook alle sauzen en bijgerechten zijn huisgemaakt van verse, biologische producten. Ik heb voor jullie alvast even de gehele menu kaart uitgeprobeerd. De HELE menu-kaart o.O’ ?! WTF suus…ja idd wtf ik zat echt propje vol o.O’. Maar hee, nu kan ik jullie wel vertellen hoe alles smaakt en waar het van gemaakt is!

Het hoofdproduct van deze healthy hotspot is zoete aardappelfriet. Ja friet gemaakt van zoete aardappels dus. Lekker dik en smaakvol. Zoals jullie misschien wel wisten is zoete aardappel een groente en dus gezond. Elke dag zoete aardappel friet eten vanaf nu? Mwah neh dat lijkt me niet zo’n goed idee… Ik ga niet liegen, het blijft natuurlijk fastfood wanneer je groenten bereid zoals in een snackbar maar dit is wel een gezondere keuze dan een zak patat van een normale snackbar. Want de zoete aardappel is een stuk gezonder dan de normale aardappel. In zoete aardappels zitten meer vitaminen A en C en antioxidanten. Plus, je zit er sneller vol van! (dat hebben we gemerkt hahaha)  Naast de zoete aardappel namen we ook een zak friet gemaakt van Pastinaak. Pastinaak is een lekkere groente bomvol vitamine C en B11, Kalium, foliumzuur en HEEEUL VEEL vezelsssss! Jup jup weer zo’n chille keuze! De pastinaak frietjes waren ook nog eens super cute, een stukje dunner en wat slapper maar niet minder smaakvol dan de zoete aardappel frieten. Eigenlijk leken de pastinaak frietjes een beetje op van die franse frietjes die je ook bij de Mac Donalds krijgt. De zoete aardappelfriet is meer de vergelijken met de echte dikke Vlaamse Frieten.

What’s more? Bitterballen DUH! Wat is een snackbar zonder deze oer hollandse snack. Juist, deze bitterballen a la schatje patatje zijn gemaakt van hoe kan het ook anders? GROENTEN ! Er zit geen vlees in dus voor alle veggies, jullie kunnen hier ook gewoon heerlijk bitterballen eten! Wat zit er dan wel precies in? Rode biet en oude kaas! Als sausje is de huisgemaakte tzatziki er enorm lekker bij! Over sauzen gesproken, je kunt bij je frietjes kiezen voor de standaard huisgemaakte mayonaise of ketchup (geen toegevoegde suikers!). Prima deze sauzen echt, maar de feta jalapeno dip was toch echt mijn favoriet. Deze licht gekruide dipsaus gemaakt van geitenkaas, feta en kruiden smaakte heerlijk bij de wat zoetere smaak van de patat. Ook vond ik de paprika almond en rode biet humus dip erg lekker, goed om te weten is dat deze sauzen ook vega zijn.  Vind je het lekker om naast je frietjes nog een salade te eten dan kan dat ook in deze snackbar. Even serieus, dat is toch de perfecte snackbar?! Er is een salade met boerenkool, witte kool, cranberries en amandel maar je kunt ook gaan voor de bloemkool met granaatappel, komkommer en ras el hanout.

Verder is het interieur van de snackbar lekker hip en stoer. Je kunt er heerlijk zitten met je schatje patatje, je moeder of je allerbeste vriend(innetje). Leuk detail, er staan grove houten tafels met gaten waarin je precies je puntzakkie friet kwijt kunt. Hoe handig is dat:D Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een FVO’tje zoals wij ook nog even deden…(Frietje Voor Onderweg) of je kiest voor het afhalen in een zak voor thuis.

Yum yum yum…

Heb je honger gekregen? Schatje Patatje is dagelijks geopend vanaf 12:00 uur en je vindt deze coole snackbar op de Ferdinand Bolstraat!

Ik ga nu lekker even sporten, maar ik ben snel bij jullie terug met de volgende healthy hotspot!

Adios Amigos <3

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 
PH : Tjarko Hazewinkel

Met dank aan: Schatje Patatje (Amsterdam, Ferdinand Bolstraat) :)

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  april 9, 2016 at 08:49

  Hier wil ik dus echt een keertje heen! Leuk! X

 • Reply
  Laurence
  april 9, 2016 at 12:54

  Wat een leuke foto’s! en het klinkt echt goed, moet ik een keer proberen! Love sweet potato.
  xx Laurence
  http://www.laurencemagaly.com

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (1 april t/m 7 april)

  Hi liefies, De laatste tijd krijg ik gigantisch veel vragen over mijn levensstijl. Wat doe ik zoal in een week?...

  Sluiten