#FOODwithsuus

HEALTHY HOTSPOT: YOGHURT BARN

Het is weer tijd voor een nieuwe healthy hotspot, dit keer is de yoghurt barn aan de beurt. Het is tenslotte weeeeeekeeeeend #YEEESSSS! Een extra lange nog wel vanwege Pinksteren. Heerlijk, even bijkomen:) Maar eerst ga ik jullie (hopelijk) weer verblijden met een nieuwe healthy hotspot! Afgelopen dinsdag ging ik namelijk langs bij de ‘Yoghurt Barn‘ ! Zoals de naam al doet vermoeden kun je bij dit leuke restaurantje terecht voor yoghurt! heeeeel veeeel yoghurt mensen! 

 

Yoghurt in allerlei soorten en maten dus, van XL schaaltjes tot een gewone Small. Er is met iedereen rekening gehouden zo is er magere yoghurt voor de calorietellers, boeren yoghurt voor de grote eters, soja yoghurt voor de veganisten, geiten yoghurt voor mensen met een koemelk allergie en er zijn nog veel meer varianten!  Je kunt er helemaal los gaan als echte yoghurt fan . Typisch Nederands trouwens. Wist je dat wij Hollanders de meeste yoghurt van de wereld eten…wel bijna 40 liter per jaar per persoon! Damn..veel hè o.O’  En dan noemen ze ons kaaskoppen, we zijn dus ook echt yoghurthappers haha. De yoghurts in dit restaurantje zijn biologisch en verantwoord maar vooral ook superlekker! Je kunt je maaltijd of tussendoortje hier zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. It’s all up to you. Je kiest voor een bepaalde soort yoghurt en een formaat van je schaaltje en dan kun je vers fruit (elke ochtend vers van de veiling!), noten, superfoods, peulvruchten en andere lekkere dingen toevoegen. Je kunt zo dus je eigen yoghurt samenstellen, dit kan supergezond door te kiezen voor de magere of soja yoghurt bijvoorbeeld met enkel gezonde toevoegingen zoals banaan, abrikoos, frambozen, chiazaad, goji bessen, hazelnoten en vijgen bijvoorbeeld . Maar je kunt ook kiezen voor minder gezonde toevoegingen zoals stroopwafel, kaneelsuiker, brownie, bastogne en stukjes chocolade. Keuzestress? Gelukkig hebben ze bij Yoghurtbarn allerlei vooraf samengestelde specials waarbij de smaken perfect kloppen en je zelf niet hoeft na te denken wat je bij elkaar wilt doen. Wat ik vooral fijn vindt aan dit concept is dat je hier gezellig met IEDEREEN kunt eten. Vaak kies je voor een ongezond restaurant OF een gezond restaurant. Maar misschien ben je vaak de enige die gezond wil eten en dan zien je vrienden of familie het niet zo zitten om per se naar een gezond restaurant te gaan. Maar hier kunnen zij dan lekker (vr) eten wat ze willen en kun jij gewoon op je lijn letten door een gezonde variant te bestellen. Houden zij of jij zelf niet van yoghurt? Gelukkig verkopen ze bij Yoghurt Barn niet alleen maar yoghurt, maar ook de koffie, verse fruitsappen en frisdranken (allemaal biologisch). En ze hebben nog meer lekkers, loeilekkere gebakjes vrij van lactose, gluten en geraffineerde suikers. Dat is dus onbezorgd genieten! Kies je voor een Yoghurt Barn Breakfast dan krijg je naast je yoghurt ook nog een heerlijk croissantje en een kopje koffie of thee. De notendroom is by far mijn favo theetje hier. Deze thee smaakt gewoon naar appelgebak! #yummiiee. Over thee gesproken, je kunt alle soorten uitproberen tijdens een High Tea, Brunch of Picknick. Deze kun je gewoon reserveren, supergezellig met vriendinnen of familie en dan krijg je verschillende soorten baby yoghurtjes met van alles erin om uit te proberen, gecombineerd met allerlei kleine gebakjes zodat je die ook kan proeven, smoothies en breekbroodjes met een hartige dip. En je kunt er dus ook voor kiezen dit allemaal lekker mee te nemen naar buiten voor een picknick! #superideaal

Afgelopen dinsdag werd ik verblijd met dit heerlijke ontbijtje. Ik ging met een vriendinnetje en we zijn lekker buiten gaan zitten want het was heerlijk weer. We namen beide een yoghurt barn breakfast welke bestaat uit een medium yoghurt, zij nam de Brownie Bango met magere yoghurt (Mango, Brownie, Walnoten en Honing) en ik de Crazy Cookie met hangop/Barn yoghurt ( Kiwi, Bastogne, Kaneelsuiker en Honing). Beide kozen we dus niet voor een écht gezonde variant maar hee dat is dus ook mogelijk. Ik had ook alleen superfoods kunnen kiezen als toevoegingen maar hee dat had vast een stuk minder aantrekkelijk op de foto gestaan;p Nee joke, ik had gewoon zin in cookiees. Maar de volgende keer als ik bij dit leuke restaurantje ga eten zal ik een gezondere keuze maken:) Ik vind het fijn dat dat kan! Bij dit breakfastje kan je nog kiezen voor een koffie of thee (wij namen beide thee) en een croissantje of plakje oerbrood. Wij kozen beide iets anders zodat we lekker konden delen! We genoten met volle teugen en kletsen gezellig bij. Echt top!

Dat was hem alweer, de healthy hotspot voor deze keer! Mocht je dit Pinksterweekend nog niet volgepland hebben, wellicht leuk om eens langs te gaan voor een ontbijtje of Brunch. Ze zitten in Amsterdam, Utrecht, Den-Haag, Den Bosch en Haarlem. Kijk hier voor de precieze locaties.

Ik ga genieten met le BF nu:)

Bye,xx

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 
PH : me & Dagmar Zaal

Locatie: Yoghurt Barn (de Pijp Amsterdam)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  mei 14, 2016 at 09:01

  Ah het ziet er zo lekker uit! Ik wil hier echt een keertje heen gaan 🙂 X

  • Reply
   Suzanne
   mei 14, 2016 at 14:07

   Jaaaa dat is het dus ook! Moet je doen:) Superlekker! Fijn weekend <3 x

 • Reply
  Joëlla
  mei 14, 2016 at 10:43

  yum! Perfecte plek, kan ik lekker ongezond eten en jij healthy!

  • Reply
   Suzanne
   mei 14, 2016 at 14:07

   Jaaaaaaa! Ideaal! #letsgoagain

 • Reply
  Eline
  mei 14, 2016 at 13:49

  Oehh dit ziet er echt mega lekker uit allemaal.

  • Reply
   Suzanne
   mei 14, 2016 at 14:07

   Dat was het ook hihi:) Echt chill! Leuk om eens langs te gaan, aanradertje! Liefs, xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (6 mei t/m 12 mei)

  Helllo sunshines, Hebben jullie ook zo genoten van het weer de afgelopen week? Misschien zelfs lekker wezen chillen op het...

  Sluiten