#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

WHOOPWHOOP KILLERABS MET EEN FITNESS HOELAHOEP!

In deze post vertel ik jullie hoe je met een fitness hoelahoep je buikspieren kunt trainen!

Nog steeds niet die buikspieren zoals je ze graag zou zien? En ben je die ellendige buikspieroefeningen eigenlijk zat? Damn, frustrerend hè! Maar noooo worries ladies daarom kom ik speciaal voor jullie met een superleuke alternatieve oplossing voor een partij killerabs: De Hoelahoep! WTF Suus, I’m not a 10 year-old child…I know, I know. Hoelahoepen is al laaaang niet meer alleen voor kinderen. Het is namelijk ook een giga effectieve work-out waarbij je zowel je kracht als conditie aanpakt. En hee stiekem is het best wel leuk om je weer even kind te voelen hoor, hihi. 

Waarom ik sinds een tijdje hoelahoep? Omdat ik van afwisseling houd in mijn work-outs en graag eens iets anders doe voor mijn buikspieren dan de standaard sit-ups en bike-abs. Bovendien kan ik hoelahoepen en tegelijkertijd tv kijken en dat vind ik best wel chill hahah. Lekker gtst kijken terwijl ik aan mijn abs werk. #winwinsituatie. Met andere buikspieroefeningen bevindt je je vaak op de grond waardoor je niets van de tv ziet. Bovendien train je met hoelahoepen naast je buikspieren ook je rug-, been-, en bilspieren. Billlleeen yay! Perfect toch ladies? Onze buik en billen tegelijkertijd kunnen trainen! Want eerlijk is eerlijk, het liefste hebben we toch wel dat die twee lichaamsdelen mooi gevormd zijn…Verder verbrand je met hoelahoepen natuurlijk lekker wat calorieën en neemt je tailleomvang en heupomvang er van af. Daarbij verbeter je ook nog eens je conditie en rompstabiliteit. En alsof dit nog niet genoeg positieve effecten zijn zorgt het ook voor een betere doorbloeding, maakt het je rug en heupen soepeler, bevordert het je algehele motoriek en is het goed voor je spijsvertering. Dat is echt een berg aan voordelen en het is nog leuk ook! Ik hoelahoep niet alleen als ik tv kijk, laatst nam ik mijn fitness hoelahoep die ik overigens bestelde op speciale hoelahoep pagina van Sportbay ook mee naar het strand. Ook heerlijk om even te bewegen in de frisse buitenlucht.

Ik bestelde dus een fitness hoelahoep…is dat dan iets anders dan een normale hoelahoep van de speelgoedwinkel? Kan ik ook gewoon de hoepel van Intertoys uit de schuur/van zolder gebruiken? Naja in principe is een hoelahoep natuurlijk een hoelahoep. MAAAR je hebt ze in allerlei soorten, maten en gewichten en niet elke hoelahoep is geschikt om te gebruiken voor een work-out. Het is belangrijk een hoepel te kiezen die past bij jou lengte, gewicht en omvang. Tip: als je een hoepel voor je op de grond laat staan dan moet ie ongeveer ter hoogte van je taille, borst of daartussen komen. Hoe groter de diameter van de hoepel hoe langzamer en constanter de bewegingen moeten zijn. Hoepels uit de speelgoedwinkel en danshoepels zijn meestal te licht en te klein om ermee te sporten. Daarom zijn er speciale fitness hoelahoeps, ook in allerlei formaten en gewichten. Ik koos voor de SOFT new Generation hoelahoep . In het rozeeeee natuuuurlijk, lekker girly hihi. Deze hoepel heeft extra dikke, zacht schuime framen waardoor het geen pijn doen om te hoelahoepen op je buik. Mijn hoelahoep weegt 1.8 kg en heeft een diameter van 100 cm. Maar je hebt echt onwijs veel keuzes. Als je door de bomen het bos niet meer ziet qua hoelahoeps en echt niet weet welke je moet hebben? Geen paniek, omdat heel veel mensen niet zo goed weten wat voor hoepel ze moeten nemen is er SUPERhandig de hoepelkieswijzer van Sportbay. Kijk gewoon even bij jou gewichtsklasse en conditie/fitness niveau en je bent er zo achter welke hoepel geschikt zou zijn voor jou!

Dusssszz wil je werken aan een partij abs van steel of gewoon op een leuke manier lekker afvallen en fit blijven ga dan eens lekker hoelahoepen! Ook leuk om met je kindjes te doen, je kleine neefje/nichtje, broertje of zusje of gewoon alleen lekker achter de tv of in de tuin zoals ik haha.

Ik ga er nu vandoor, my thesis is calling me #meh #huilen MAAR vanavond ga ik weer even lekker hoelahoepen hoor. Doen jullie snel mee?

Lieef, xx
Suzanne

Where can I buy this ?

Hoelahoep: Sportbay / Sportlegging: Loavies / Top: Brandy Melville

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 
PH : by Joella Wassink

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  mei 31, 2016 at 04:16

  Wat een leuke foto’s girl! Ik ga maar weer eens beginnen met hoopen haha 🙂 X

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  mei 31, 2016 at 05:22

  Het lijkt me al zo lang leuk om weer aan het hoelahoepen te gaan. Leuke foto’s ook weer trouwens!

 • Reply
  Martine
  januari 20, 2018 at 17:38

  We hebben dezelfde hoepel! Ik vind ‘m ook super, doe het terwijl ik een MOOC volg of even tussendoor, heerlijk als ik even 10 minuutjes over heb, lekker muziekje erbij en gaaaaan…. 😉

  • Reply
   Suzanne
   januari 22, 2018 at 10:59

   Heee Martine, wat super toevallig! En heel leuk om te lezen dat je het ook lekker tijdens een serie/film doet als ontspanning en manier van trainen tegelijK! Heerlijk he! Fijne maaandag:D

 • Reply
  Rachel
  september 11, 2018 at 21:35

  Ik heb een hoelahoep van hoopityourself maar die werkt inderdaad ook echt super voor je taille !

  • Reply
   Suzanne
   september 12, 2018 at 09:09

   Ah wat leuk om te lezen:)! Dat merk kende ik nog niet.

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (20 mei t/m 26 mei)

  Hej allemaaaal! Het is weer vrijdag, tijd voor de inmiddels wel bekende 'Flashback Friday post'...maaaaaar dat gaan we vanaf nu...

  Sluiten