#FITwithsuus Uncategorized Weetjes, tips en andere sporten

VOORDELEN BEACH WORKOUT

In deze post de voordelen van een beach workout!

Het is juni, de zon schijnt, de lucht is blauw..teletubies…eh bikini body kom maar gauw! Iedereen is vrolijker en zelfs al een beetje getint door het mooie weer van de afgelopen tijd. Niets voelt beter dan in het weekend relaxen aan het strand. Zand tussen je tenen, een coctail of ijsje in je hand en een heerlijk boek…Maar waarom enkel relaxen op het strand…Waarom niet gewoon zweten op het strand en daarna keihard chillen? Want trainen op het strand kent onwijs veel voordelen. Niet alleen heb je een prachtig uitzicht en een lekker windje tijdens je work-out, het zand maakt je work-out ook nog eens extra effectief! Je kunt maarliefst 1.6 keer zoveel calorieën verbranden door te sporten op het strand ipv op een harde egale ondergrond! 

Het zand verhoogt de weerstand waardoor je lichaam harder moet werken. Water doet hetzelfde, en hee laten we nou net de zee ook dichtbij hebben:D Eerder schreef ik al een post waarom zwemmen zo ontzettend goed is voor je lichaam. Op het strand kun je beide combineren, stukjes zwemmen, stukjes rennen, stukjes zwemmen waardoor je super effectief bezig bent, zwemmen is sowieso erg goed voor je gewrichten maar sporten in het zand is ook minder belastend voor je gewrichten dan op een hardere ondergrond. En het is natuurlijk superleuk voor de afwisseling.

Door de warmte ben je ook nog eens soepeler dan normaal, (vergeet je overigens niet in te smeren en voldoende water tot je te nemen als je besluit in de zon te gaan sporten!) Door de warmte is het voor je spieren extra fijn, zeker wanneer je ervoor kiest om yogha te doen ipv te rennen en zwemmen.

Ben je niet zo van jogha en heb je eigenlijk ook geen zin om te gaan rennen of zwemmen. Of wil je juist nog iets extra’s naast je cardio? Het strand leent zich ook perfect voor allerlei oefeningen! Wat dacht je van push-ups, sit-ups, planking, lunges, jumping jacks, burpees en/of commando’s? Het kan allemaal chill op het strand hoor:)

Dussss wil je op een leuke manier in een relaxte omgeving fit worden? GET DOWN IN THE SAND FITTIES, het zand en de zee zijn natuurlijke elementen die je graag helpen jou fitheid te verbeteren!

Ik ben al wegggg, Zandvooort here I come!

xxxxxx Suzanne

Sportswear: Only Play (via Body & Fitshop)  / Schoenen: Bristol Sportswear

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 
PH : Tjarko Hazewinkel

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  thebeautyblognl
  juni 11, 2016 at 08:14

  Die broek vind ik onwijs gaaf!

  • Reply
   Suzanne
   juni 11, 2016 at 08:27

   Thanks! Leukie hè! Helemaal niet duur ook:D

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY ( 3 juni t/m 9 juni)

  Friiiidaaaaaayy! Whoopwhoop! Goedemorgen:D Hebben jullie ook zo genoten van de zon deze week, ooooh wat was het mooi hè! Zeker...

  Sluiten