#FOODwithsuus Ontbijt

RECEPT: VERANTWOORDE GRANOLA MAKEN!

granola maken

In de post van vandaag laat ik jullie zien hoe je heel gemakkelijk, snel en op een gezonde manier je eigen Granola kunt maken! Het maken van je eigen granola is niet alleen super leuk en lekker, het is ook nog eens SUPER EASY en way more verantwoord dan de ontbijtgranen uit de supermarkt omdat je zelf bepaald hoeveel suikers, vet en andere troep je erin stopt. Muesli, cruesli en andere ontbijtgranen uit de supermarkt zitten vaak vol met E-nummers, oliën, suikers en vetten die we helemaal niet nodig hebben om te kunnen genieten van een heerlijk ontbijtje.  Met het recept van vandaag laat ik jullie zien hoe je een onwijs lekkere granola kunt maken die vol zit met gezonde vezels, eiwitten en (goede) vetten. #letsgo

granola maken

ZELF VERANTWOORDE GRANOLA MAKEN

Ingrediënten:

 • Ongezouten noten naar keuze (ik nam de ongezouten noten  mix met extra eiwitten van de body&fitshop, superhandig want dan hoef je niet apart allerlei noten te kopen en zitten er ook nog eens extra eiwitten in, en dat alles in 1 handig hersluitbare pot. De pot bevat amandelen, cashewnoten, hazelnoten en walnoten )
 • Kaneel
 • Honing
 • Kokos(snippers)
 • Optioneel: kokosolie (1 eetlepel per portie)

De hoeveelheden bepaal je op basis van hoeveel granola je wilt maken natuurlijk! Ik maak graag een hele ovenplaat in 1 keer, dan kan ik er van ontbijten en de rest bewaar ik in een glazen pot voor de rest van de week. Zelf gebruik ik meestal 100 gram noten per portie.

Recept: 

 • Verwarm de oven voor op 130 graden
 • Doe vervolgens de noten in de blender en blend tot het allemaal kleine stukjes zijn geworden. Het is niet erg als er nog een paar groter brokjes tussen blijven zitten.
 • Voeg dan de honing, kokosolie en kaneel toe. Doe dit naar eigen inzicht. Hoe zoeter je de granola wilt, hoe meer honing en kaneel. Qua kokosolie zou ik het houden bij ongeveer 1 eetlepel per 100 gram noten en zelf doe ik meestal 3 eetlepels honing en een paar flinke snuffen kaneel per 100 gram noten.
 • Leg nu bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel uit de blender over de bakplaat
 • Doe het in de oven voor ongeveer 15- 20 minuutjes terwijl je ondertussen nog een paar keer de oven opent om de granola om te draaien (dan kan de bovenkant niet verbranden!)
 • Als de granola klaar is haal je de bakplaat uit de oven en dan kun je eventueel nog toppings toevoegen zoals rozijnen, gedroogd fruit en/of kokossnippers. Ik heb dit keer gekozen voor kokossnippers.
 • Laat het geheel afkoelen voor je het gaat eten of in een pot stopt. Als het net uit de oven komt kan het namelijk nog wat zacht en/of plakkerig zijn. Als het afkoelt wordt het krokanter.
 • Nom, nom, nom…

Alvast veel plezier met je eigen granola maken en eet smakelijk!

Lieefs,
Suzanne

ZIE OOK: 5 gezonde recepten met banaan!

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts! 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Suzanne
  november 2, 2016 at 10:42

  Klinkt heerlijk!

 • Reply
  Arielle
  november 8, 2016 at 17:09

  Ohhh vet lekker! Dit ga ik binnenkort een keertje maken!

  Liefs XX

  • Reply
   Suzanne
   november 8, 2016 at 21:16

   Thaaanks voor je berichtje lieverd! Jaaaa moet je doen, super chill en echt easy om te maken! Succcces! <3

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (21 OKTOBER T/M 27 OKTOBER)

  Hey daar! Another week has passed, tijd voor wat reflectie ! Wat hebben we deze week allemaal weer naar binnen...

  Sluiten