#FITwithsuus Product reviews

TOMTOM SPARK REVIEW

tomtom spark

Je vindt hier een review van de TomTom spark! Alle functies, plus- en minpunten op een rij! Ben je benieuwd naar de tomtom spark of twijfel je om hem aan te schaffen. Check dan eerst even deze review. 

 

tomtom spark

tomtom spark tomtom spark

Een tijdje geleden schreef ik een review over de Tom-Tom touch, mijn aller eerste sporthorloge. Op zich een heel fijn dingetje, maar toch ook met erg veel minpuntjes. Als zwemster vond ik het natuurlijk jammer dat ik er niet mee kon zwemmen. Maar ook de gegevens die hij me gaf na het rennen vond ik niet optimaal. Ik vond de functie van stappenteller wel grappig, maar omdat het horloge niet werkte met GPS was ik toch enigszins teleurgesteld. Ik ben zelf namelijk altijd heel geïnteresseerd in het aantal kilometers dat ik ren, en natuurlijk ook het aantal kilometers dat ik loop op een dag. Dat zegt mij meer dan stappen en ik had ook het gevoel dat elke keer wanneer ik mijn arm bewoog hij al een stap extra telde, ook als ik gewoon stil stond en met mijn arm zwaaide. Dus de Tom Tom touch was gewoon niet zo nauwkeurig. Uiteraard een prima dingetje voor de beginnende sporter, maar voor mij als fanatiekeling ging ik toch op zoek naar iets dat beter zou tracken en dat ik bij al mijn sportactiviteiten kan gebruiken.

Hartslag

Vandaar dat ik koos voor de TomTom spark. Deze meet wel de hele dag mijn hartslag en dan zie ik ook eens hoeveel calorieën ik verbruik bij een dag volledige rust of juist tijdens een drukke actieve dag. Ik heb hem nu een aantal weken met veel plezier gedragen en werd instant happy van de gps functie. Deze werkte perfect. Ik heb voor de grap een paar wandelapps tegelijkertijd aangezet waarvan ik zeker weet dat zij goed meten, en het horloge gaf telkens exact hetzelfde aan. YESSS. Dan doet een horloge het goed als je het mij vraagt.

Zwemfunctie

Uiteraard ben ik er ook gelijk mee gaan zwemmen. Want ik was natuurlijk ook enorm benieuwd naar dit dingetje in het bad. Na 3km weet ik het eigenlijk al zeker: Dit horloge is een blijvertje! Ik heb zelf geteld hoeveel banen ik heb gezwommen en ik heb de tijd bijgehouden via de klok in het zwembad en mijn horloge geeft precies hetzelfde aan. Zo fijn. Ietsje later kom ik er wel achter dan hij enkel het aantal banen en mijn snelheid registreert wanneer ik hele slag zwem. Wanneer ik enkel benen zwem registreert hij niets. Dat komt natuurlijk omdat het horloge om de pols gedragen wordt. Maargoed, ik zwem voornamelijk hele slag en ik vind het gewoon leuk om te zien wat mijn gemiddelde snelheden waren gedurende het uur. Toen ik thuis kwam kon ik dat allemaal in de app bekijken. Per 100 meter laat hij zien hoe hard ik ging en mijn gemiddelde snelheid #ideaal! Ik was zo enthousiast dat ik bedacht dat ik er de volgende dag ook mee wilde rennen om te zien of dat net zo goed zou werken.

Hardloopfunctie

En zo gedacht, zo gedaan! Een dag later rende ik mijn vertrouwde rondje langs de Amstel. Niet alleen werd ik er super blij van het lekkere weertje en dat ik lekker aan het rennen was door mijn stadje, het maakte me extra blij dat mijn horloge alles zo nauwkeurig registreerde. Gedurende de run kon ik mijn hartslag bekijken, mijn verbruikte calorieën, mijn gemiddelde snelheid en hoe hard ik op dat moment zelf liep en volgens mij nog meer functies die ik niet eens checkte. Er zit bijvoorbeeld ook een wireless headset bij. Je kunt heel veel muziek uploaden op je horloge en dat speelt ie dan af via bluetooth. En naderhand kon ik uiteraard alles terugvinden op mijn telefoon. Ik heb hierboven ook twee screenshots toegevoegd, dan heb je een idee hoe de TomTom spark omgeving in de app eruit ziet en hoe je dingen te zien krijgt!

Batterijduur

Wat ook ideaal is, de batterijduur. Hij gaat echt 4 dagen of langer mee. En dan zit je dus niet continue met het probleem dat je hem moet opladen. Verder zijn er verschillende maten (voor iedere pols een variant) en ook kleuren! Je kunt gaan voor een simpele zwarte band, of een leuk kleurtje. Ik koos dit keer voor die laatste optie en koos een groen/blauw achtig bandje:) Die past niet overal bij qua kleding, maar dat is denk ik het enige ‘grote’ nadeel van dit horloge.  Gelukkig is het nu winter en onder een dikke trui valt ie niet zo op:D

Ik ben zo onwijs tevreden en happy met dit horloge dat ik bij deze mij positieve ervaring met jullie deel. En voor degene die het zich afvragen: NEE! Deze post is NIET betaald of gesponsord. Dit schrijf ik puur omdat ik het zelf ook altijd fijn vindt om reviews te lezen voordat ik een product koop.  En ik vond het ook een goede aanvulling op mijn vorige post over de TomTom touch waar ik dus niet zo tevreden over ben. Als ik namelijk zou moeten kiezen tussen de TomTom touch en de TomTom Spark dan zou ik iedereen aanraden voor de TomTom Spark te gaan.

Ik hoop dat jullie het een nuttige review vinden. Twijfel je nog over een sporthorloge en/of heb je andere vragen, stel ze gerust!

KOOP HEM OOK! 

Liefs, xoxo
Suzanne

ZIE OOK: REVIEW FITBIT VERSA

Where to buy:
(Coolblue) 

 

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts! 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Eline
  december 17, 2016 at 21:02

  Zulke leuke foto’s dit! En wat een geweldige locatie om te rennen! Ik heb al erg veel gehoord van de TomTom hardloophorloges. Je review was absoluut nuttig en wat fijn dat je zo enthousiast erover bent. TomTom mag zich tevreden prijzen met je blog post 😉 X

  • Reply
   Suzanne
   december 19, 2016 at 18:20

   Hi Eline,

   Bedankt voor je leuke reactie! Erg fijn en leuk om te lezen dat je de post nuttig vond! YAY! Hihi ja ik zal ze eens mailen en laten zien hoe enthousiast ik over ze schrijf hahah ;p Heb je zelf ook een sporthorloge?! Liefs. xx

 • Reply
  Sabine
  december 18, 2016 at 18:18

  Wat n tof horloge! En die foto’s zijn ook zo leuk, vooral de tweede, zo spontaan!

  • Reply
   Suzanne
   december 19, 2016 at 18:18

   Awwwh dankjewel Sabine! Super lief<3 xxx

 • Reply
  Marlies
  januari 20, 2017 at 16:36

  Dat horloge ziet er zo geweldig uit! Alleen vind ik hem wat te duur voor mij als beginnende hardloper. Heb je misschien tips voor een goedkopere variant die wat minder uitgebreid is maar toch nauwkeurig. (zwemmen doe ik er niet mee)

  • Reply
   Suzanne
   januari 20, 2017 at 16:45

   Hi Marlies,

   Bedankt voor je enthousiaste comment:) Superleuk dat je even een berichtje achterlaat. Jaaaa dat begrijp ik hoor, die krengen zijn echt BIZAR prijzig. Maar met de Spark heb je dan ook wel eentje die echt alles kan. Als je er inderdaad toch niet mee wilt zwemmen zoals ik dan kan het ook wel goedkoper. Het ligt er wel aan wat je precies wilt. Vind je hartslagmeting belangrijk bijvoorbeeld? Dat maakt hem ook al een stukje duurder. Als tip zou ik je willen meegeven er sowieso eentje te nemen die een ingebouwde gps sensor heeft. Dat maakt hem nauwkeurig en zorgt ervoor dat hij niet bij elke armbeweging die je maakt opeens een stap registreert. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan voor de Tom Tom Runner. Die kost 69 euro, maar heeft geen hartslagmeter. Als je dat er ook bij wilt dan kom je al gauw rond een prijs van 140/150 euro. Zoals de Polar M 400 of de Tom-Tom Multi Sport HRM of de Tom-Tom runner 2 cardio. Bij die Polar zit de hartslag sensor overigens niet in het horloge maar krijg je hem er los bij. Bij Tom-Tom zit ie in het horloge. Verder is Garmin ook een goed/mooi merk, maar ook wat prijzig. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Als je nog meer wilt weten vraag het me gerust:)

   Lieeefs, xoxo

   • Reply
    Marlies
    januari 20, 2017 at 16:51

    Heel erg bedankt voor je snelle antwoord! Ik zou er graag eentje hebben met gps en ingebouwde hartslagmeter. ik heb niet echt zin om met een aparte hartslagmeter aan de slag te gaan. Ik ga zeker eens rondkijken naar wat sporthorloges maar aan jouw uitleg te zien ga ik dus al heel wat mogen neertellen als ik een met hartslagmeter wil :/ Mmh het wordt een moeilijke beslissing. Ik heb altijd maar bang dat ik in een enthousiaste bui er eentje ga kopen en er dan na een tijdje niets meer mee doe.

    • Reply
     Suzanne
     januari 20, 2017 at 16:59

     Graaaag gedaan<3
     Ja dat begrijp ik, het is sowieso veel verstandiger er eentje te kopen die je echt blij maakt en waar alles op zit, dan dat je nu iets goedkoops kiest, alsnog geld kwijt bent en het dan prut blijkt. En als je de goedkoopste neemt dan ga je hem na een tijdje sowieso aan de kant leggen omdat hij toch niet helemaal voldoet aan je wensen. Maarja ik denk inderdaad dat je voor iets goedss zeker een bedrag van 150 euro kwijt zult zijn #toobad. Maar dan heb je wel een heel tof dingetje. Ik zou er inderdaad nog even goed over nadenken, het is veel geld. Maar als je echt van plan bent vaak te gaan sporten, je hartslag bij te willen houden en ook wilt zien wat je bijvoorbeeld verbrand aan calorien op een dag dan is het wel ideaal. Zeker als je traint voor een doel zoals een hardloopwedstrijd of wanneer je wilt afvallen of aankomen. Wellicht kun je hem voor je verjaardag vragen of heb je nog bonnen van Coolblue ofzo. Misschien als zij een keertje zo' n kortingsactie hebben dat je hem kunt bestellen. Of kijk eens op Markplaats. Tweehands zijn ze misschien ook nog wel te vinden:) Succcces! En een fijn weekend 🙂 Liefs,xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (9 DECEMBER T/M 15 DECEMBER)

  Olaaaaa, Daaaar is ie weer, de wekelijkse Flashback Friday post. Hebben jullie hem gemist vorige week? Me so sorry, maar...

  Sluiten