#FITwithsuus Product reviews Weetjes, tips en andere sporten

Tunturi roeiapparaat review

tunturi roeiapparaat

Je leest hier de review van het tunturi roeiapparaat.  Benieuwd naar de plus- en minpunten? En/of je ook zo’n roeiapparaat zou moeten kopen? Lees hier de uitgebreide review en beslis zelf.

Al tv kijkend fit worden en/of tijdens je favo serie aan je goede voornemens werken…klinkt dat niet fantastisch?! Je verbrandt graag wat extra calorietjes door fanatiek te sporten. Maar, wat nou als je weinig tijd hebt, je favoriete serie of die ene voetbal wedstrijd NIET wilt missen, maar eigenlijk ook nog moet sporten… Ken je dat gevoel? Of vind je het gewoon vreselijk om in deze wintermaanden eerst de kou/regen door te moeten voor je kunt sporten? Dan is dit tunturi roeiapparaat wellicht de perfecte oplossing voor je!

tunturi roeiapparaattunturi roeiapparaattunturi roeiapparaat

Waarom een hometrainer?

Hometrainers zijn vandaag de dag de uitkomst voor bovenstaande ‘problemen’. Deze apparaten zijn tegenwoordig ook helemaal niet meer zo duur als vroeger en ze zijn super praktisch. Je kunt op ieder moment van de dag even snel het apparaat op om aan je conditie te werken of wat extra calorieën te verbranden. Geen fietstochten meer door de regen en kou op weg naar een overvolle gym wanneer je daar eigenlijk geen zin in hebt. Geen ‘ik heb te weinig tijd’  smoesjes meer. Gewoon een heerlijk avondje thuis met je favo serie op de hometrainer in plaats van op de bank. Oooh en even snel voor het eten 10 minuutjes roeien, of voordat je naar werk/school gaat nog even 15 minuutjes rammen en wakker worden op de hometrainer in plaats van onder de douche. Zo praktisch!

Het tunturi roeiapparaat

Van hardloopbanden tot fietsen tot roeiapparaten, het kan natuurlijk allemaal. Maar ik hoef geen gym in mijn eigen huis dus ik wilde 1 apparaat uitzoeken. Ik moest wel eventjes nadenken wat voor een hometrainer ik dan wilde. Hardlopen doe ik liever buiten en fietsen doe ik elke dag al voor mijn werk. Bovendien train ik liever gelijk ook mijn armen en core. Zodoende kwam ik eigenlijk al vrij snel uit bij dit tunturi roeiapparaat dat ik bestelde op Coolblue.nl. Het meest praktische van dit apparaat is dat ie ingeklapt kan worden en wieltjes heeft waardoor die niet teveel ruimte in beslag neemt en ook gemakkelijk uit de woonkamer gereden kan worden. En hij heeft een tablet/telefoon houder. Dat is tegenwoordig natuurlijk ook best handig #understatement. Mocht mijn vriend voetbal kijken op tv, dan ga ik lekker roeien en kijk ik YouTube filmpjes of mijn favo serie op de tablet #heerlijk.

Op het schermpje geeft hij de tijd, afstand, aantal roeislagen en het verbruikte aantal calorieën aan.  Super handig! En wie wil er nu niet tv kijkend fit worden? Ik vind het zelf echt fantastisch om op een regenachtige dag mijn bed uit te rollen, niet naar buiten te hoeven en een serie op te zetten en lekker even te sporten voordat ik aan het ontbijt schuif.

Plus- en minpunten

+ tablet / telefoon houder
+ heeft wieltjes en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen
+ kan ingeklapt worden (bespaard ruimte)
+ kent 8 verschillende weerstandsniveaus
+ betaalbaar/ goede prijs/kwaliteit verhouding
+ maakt weinig geluid (minder dan de roeiapparaten in de sportschool)

– het apparaat is niet geschikt voor mensen langer dan 180 cm
– deze hometrainer is ook niet geschikt voor personen zwaarder dan 110 kg
– het roeiapparaat kan verschuiven op een gladde vloer als je intensief roeit (op een kleed of antislip matje blijft hij prima staan)
– de handleiding was niet mega duidelijk

 

xoxo Suzanne

Where to buy:
Roeiapparaat via Coolblue

ZIE OOK: Review tom-tom spark

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts! 

Advertisement

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sabine
  januari 3, 2017 at 22:55

  Wowwww I need this!! Laatste kans om mij aan het sporten te krijgen, maar als ik er niet voor de deur uit hoef én ook nog ondertussen kan Netflixen, heb ik haast geen smoesjes meer!

  • Reply
   Suzanne
   januari 4, 2017 at 14:22

   Hi Sabine, allereerst nog de beste wensen voor 2017! Dankjewel voor je leuke reactie. Inderdaad, als dit niet werkt…Het is echt HEEL tijdbesparend en praktisch! En natuurlijk super leuk om eventjes te doen s’ avonds:) Ik ben benieuwd hoe het sporten je zal vergaan de komende tijd! Laat het me vooral weten, dat vind ik leuk! Liefs, xx

 • Reply
  Marsha
  januari 4, 2017 at 22:46

  Wat een super handig ding zeg! Hahah ik heb dit nodig in mijn leven!

  • Reply
   Suzanne
   januari 5, 2017 at 09:01

   hahah echt hé! Ideaal! En eigenlijk ook helemaal niet zo duur. Zeker als je je bedenkt hoeveel tijd je ermee kan besparen..en tijd=geld…toch:)?! Fijne dag vandaaaag! Liefs, xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (23 DECEMBER T/M 29 DECEMBER)

  Mooorning! Afgelopen week stond in het teken van Kerst, familie, gezelligheid, sportiviteit en natuurlijk ook een beetje werk ondanks de...

  Sluiten