#FOODwithsuus Snacks

5 verantwoorde snacks die je kunt eten tijdens de lijn

snacks

5 verantwoorde snacks die je mag eten als je aan de lijn doet? Hier zijn ze voor je op een rijtje:

Het is weer januari, de maand waarin we allemaal weer een beetje extra op onze lijn letten, vaker in de sportschool staan en/of  ongezond voedsel wat meer links laten liggen. Maar stiekem hunkeren we eigenlijk ook nog naar ons vertrouwde snack momentje. Na een paar dagen of bij sommige weken (you go!) zijn we vaak onze mandarijn, appel of banaan als gezonde snack alweer zat. Maar wat zijn eigenlijk de alternatieve snacks voor tijdens de lijn? Hieronder maakte ik een lijstje met 5 super chille snacks die relatief low calorie zijn, gemakkelijk om te maken/mee te nemen en niet heel duur! 

5 verantwoorde snacks die je kunt eten tijdens de lijn

1. Fruit/Nice cream

Voor al die momenten op de bank waarbij we hunkeren naar een toetje/avondsnack. Vries wat bevroren fruit in (je hebt ook kant en klare pakjes ingevroren fruit @ de supermarkt) en blender het met eventueel een beetje soya/amandel melk of yoghurt/kwark. Een beetje honing of wat verse aardbeien erop. #Yummie. Fruity Icecream! Voor de extra vullende en eiwitrijke variant kun je er nog wat whey caseïne aan toevoegen en fluff maken (zie hier het recept voor Fluff). Duurt ietsje langer, vult ook ietsje..eh VEEL langer!

2. Een halve gevulde avocado 

Voor al die momenten waarop we enorme trek hebben, maar het nog lang geen etenstijd is. Avocado is dan de perfecte trekstiller omdat het gezond is, veel eiwitten bevat en dus naast erg vullend, ook nog goed voor onze spiertjes is. Een avocado bevat wel veel calorietjes en daarom nemen we een halve. Dat is wel een beetje saai van smaak, daarom is het chill om er wat gerookte kipreepjes met tomaat, komkommer en/of paprika in te doen. Een beetje peper erover en smullen maar.

3. Gevriesdroogd fruit

Voor al die momenten waarop je trek hebt, maar geen tijd zelf iets te bereiden. Dan is een zakje gevriesdroogd fruit van Nada de perfecte oplossing. Zorg dat je wat van deze zakjes thuis hebt liggen, in je auto of op je werk. Het is namelijk superlekker en gezond. Het heet Nada, omdat er helemaal niets, noppes nada behalve gevriesdroogd fruit is toegevoegd aan het zakkie. Bij het vriesdrogen van fruit wordt vers fruit ingevroren en vervolgens al vacuüm weer langzaam ontdooid. Omdat het vacuüm gebeurd verdampt het bevroren water (ijs dus) gelijk in plaats van dat het eerst vloeibaar wordt, en zo blijft de smaak van het fruit bewaard en ook de voedingsstoffen!

 

4. Geroosterde kikkererwten 

Voor al die momenten in het weekend waarop we hunkeren naar chips en borrelnootjes. Een healthy vervanger kun je redelijk eenvoudig zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een oven, kikkererwtjes en kruiden naar keuze. Verwarm je oven voor op 180 graden. Giet de erwtjes af en spoel ze om, dep ze zo droog als mogelijk met keukenrol of een theedoek. Sprenkel wat olijfolie of kokosolie over de erwtjes en zet ze dan in de oven en rooster ze gedurende een uur. Na een uur meng je ze met je kruidenmix naar keuze. Bijvoorbeeld knoflookpoeder met paprikapoeder en wat zout en peper of chilipoeder met uienpoeder en peper.

Dan zet je ze terug in de oven voor 10 minuutjes op 180 graden en zet je de oven uit terwijl je de erwtjes erin laat afkoelen zodat ze nog krokanter worden. Als de oven is afgekoeld kun je ze eruit halen en zijn ze bij kamer temperatuur (in een afgesloten bakje) nog ongeveer 3 tot 5 dagen houdbaar:) #healthybites

5. Zelf gemaakte granola met (magere) kwark

Voor al die momenten waarop we behoefte hebben aan een stevige snack na het sporten. In deze post vertelde ik eerder al hoe je heel snel en eenvoudig je eigen granola maakt. Een beetje kwark erbij voor de spiertjes en een verantwoorde snack is geboren.

 

Dit waren mijn 5 snack tips voor de maand januari! Als jullie het een leuk artikel vinden, let me know! Dan kan ik wellicht nog eens zo’n artikel maken met 5 nieuwe verantwoorde snack opties!

Lieefs, xx
Suzanne

ZIE OOK: 5 x Do’s en Don’ts voor een gezond ontbijt

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts! 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
tunturi roeiapparaat
Tunturi roeiapparaat review

Je leest hier de review van het tunturi roeiapparaat.  Benieuwd naar de plus- en minpunten? En/of je ook zo'n roeiapparaat...

Sluiten