#FITwithsuus Yoga

Welke yogastijl past bij jou?

Check welke yogastijl het beste bij jou past!

Yoga! Een work-out, een way-of-life, een herstel methode of gewoon zweverig gedoe? Tot een tijdje terug wist ik het niet zo goed. Terwijl de yoga trend zijn opmars maakte en zich maar bleef verspreiden vond ik het maar zweverig gedoe. Yoga is toch immers geen real-work-out?!

Niet wetende hoeveel verschillende soorten yoga er eigenlijk bestaan. Niet wetende welke voordelen yoga kan bieden voor fanatieke sporters zoals ik. Totdat ik besloot me er eens in te verdiepen. Stiekem was ik ook wel nieuwsgierig waarom mijn collega’ s na werk dan naar yoga gaan en wat ze daar dan precies doen. Al snel kwam ik terug op al mijn vooroordelen. Yoga hoeft helemaal niet zweverig te zijn en het kon juist voor mij als duur- en krachtsporter veel voordelen bieden. Ik besloot dat ik dit ‘ zweverige gedoe’  dan ook maar eens moest proberen. Maar als ik nu ook wil yoga-en, waar moet ik dan zijn? En wat voor soort Yoga past dan bij mij en mijn manier van leven? Pfoeeee ik had GEEN idee. Ik begon met googelen en kwam terecht op de We Love Yoga pagina van Zalando.

Daar stond een zogenaamde ‘ Yogastijlwijzer‘ . SUPER handig voor mensen zoals ik. Ik vulde de vragen in en kwam uit op Vini yoga en Vinyasa yoga. Dat moest ik dan maar eens proberen! Afgelopen vrijdagmiddag boekte ik dan ook een Power Vinyasa klasje bij Studio 191 in de Pijp. Daar kun je vrijblijvend klasjes volgen. Je betaald per keer en zit nergens aan vast. Just go and come back or not. Up to you. Superchill, want ik wist natuurlijk helemaaaaal niet of ik het wel wat zou vinden. En wat moest ik eigenlijk aan?  Ik besloot die maandag ervoor dan ook gelijk maar een yoga outfitje bij Zalando te bestellen. Niet dat ik werkelijk niets had om aan te trekken. Ik was gewoon verliefd geworden op de hele yoga collectie #sorrynotsorry. Wel weer een goede reden voor nieuwe sportkleertjes hihi. Af en toe moet je jezelf verwennen toch;p?

Power Vinyasa Yoga is trouwens een vloeiende en dynamische stijl waarbij je van de ene positie naar de andere beweegt terwijl je de hele tijd heel bewust bezig bent met de ademhaling. Het gaat om een combinatie van kracht, flexibiliteit en balans. En in the end ook een stukje mindsetting. Ik heb deze yoga ervaring als zeer positief ervaren. Zoals ik al eerder schreef dacht ik dat het maar een zweverig gedoe was, maar het was echt even zwaar met planken en krachtige poses tussendoor waarvoor ook ik als fanatieke sporter echt moeite moest doen en hoog in mijn ademhaling kwam. Echt heel tof. Al had ik de dag erna iets minder positieve feeling hahaha #SPIERPIJN!!

Yoga is wel degelijk een work-out besefte ik hahaha. Door al het stretchen en de verschillende poses die je aanneemt train je spiergroepen die je met andere sporten niet of veel minder aanspreekt. En dat heb ik gemerkt. Ik ben namelijk door het zwemmen en de lange afstanden die ik altijd ren, enorm stijf!! Al die flexibiliteit oefeningen gingen me dan ook maar moeilijk af #au. Voor sommige oefeningen had je meer kracht nodig en sprak je vooral je core aan, deze gingen gelukkig een stuk beter. Ook al ging het nu nog niet fantastisch, ik ben vastberaden om het vaker te doen omdat het echt goed zal zijn voor mijn spieren en de balans tussen kei hard rammen in de gym of het zwembad en mijn spieren op een rustige manier laten herstellen en stretchen.

Ben jij nu ook nieuwsgierig welke soort yoga eigenlijk bij jou past? Vul dan ook de yogastijlwijzer eens in. Wellicht kom jij ook tot nieuwe inzichten. Misschien was jij al veeeeel langer overtuigd van de kracht van yoga…dan ben ik heel benieuwd wat voor soort jij doet en hoe je dit bevalt! Let me know! Als een yoga newby lijkt het me hartstikke leuk hier nog meer over te lezen en leren:)

Namasté!

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

Locatie: Studio191
Kleding: Adidas via Zalando

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (3 FEBRUARI T/M 9 FEBRUARI)

FRI-NALLY! Weekend again! Maar eerst nog even tijd voor een Flashback Friday postje! Een goede week wat betreft mijn work-outs,...

Sluiten