#FITwithsuus Hardlopen Weetjes, tips en andere sporten

VAN DE NIKE+ RUNNING APP NAAR STRAVA

nike+ running app

Running app problemen met het overzetten van je runs? In deze post leg ik uit hoe je je runs vanuit de Nike+ running app kunt overzetten naar de strava running app.

Als hardloper ren je graag bewust. Of je nu traint voor een (halve) marathon of gewoon je wekelijkse rondje rent om fit te blijven, het is fijn om te weten hoe ver loopt en hoe snel. Zo kun je heel gemakkelijk je progressie meten en blijf je ook gemotiveerd jezelf te verbeteren.  Jarenlang gebruikten miljoenen mensen wereldwijd hiervoor de NIKE+ running app. Ook ik gebruikte deze app sinds 2013, toen ik langzaam begon met af en toe wat hardlopen. Inmiddels ren ik elke maand minimaal 100 km en was het helaas (sniksnik) tijd om afscheid te nemen van deze app. Je leest in deze post waarom ik afscheid moest nemen van de app, welke app ik nu gebruik en hoe ik gelukkig een manier vond om mijn statistieken te synchroniseren. 

DAG NIKE+ RUNNING APP

2013 dus, het jaar waarin ik begon met hardlopen. Omdat ik daarvoor enkel zwom was ik benieuwd hoe hard ik ging, en hoe ver ik eigenlijk had gelopen. Ik was vastberaden steeds sneller en beter te worden in het hardlopen. Daarvoor downloadde ik de Nike+ running app op mijn (toen nog) Iphone 4. De Nike+ app was in 2013 met zo’ n veertig miljoen gebruikers één van de populairste en beste hardloopapps wereldwijd. Ik koos ook voor deze app omdat je punten (aka ‘ fuel’ ) kon verdienen met elke run. Het werkte heel verslavend omdat ik telkens meer punten wilde verdienen om naar een volgend level te komen. Elk level kende zijn eigen kleur en ik wilde zo snel mogelijk naar de laatste kleur. Hoe meer kilometers hoe dichterbij je weer bij een nieuwe kleur kwam.

Ook kon je bekers verdienen door bijvoorbeeld te rennen op nieuwjaarsdag, in de regen, op je verjaardag en bij extreme temperaturen. Er waren allerlei manieren om punten te verzamelen en jezelf daarmee aan het rennen te krijgen. Daarnaast hield de app keurig je tijd, afstand en gemiddelde tempo bij. Na de run kreeg je een overzichtje inclusief een kaartje van de route die je gelopen had en je kon er zelfs nog een foto aan toevoegen als je dat wilde. Bovendien kon je ook vrienden toevoegen/volgen en zodoende een soort challenge starten. Er was een maandklassement waarin je kon zien wie van je vrienden het meest had gelopen de afgelopen week of maand. Uiteraard wilde ik hierin ook altijd bovenaan staan en de app werkte door dit alles heel motiverend. Ik hield echt van deze app!

Andere apps

Ik probeerde nog wel eens andere apps op aanraden van vrienden/kennissen zoals Runkeeper, Endomondo en App my run. Maar ik raakte niet overtuigd en bleef altijd trouw aan mijn lievelings hardloopapp van Nike. Tot ik me ongeveer een half jaartje terug steeds meer begon te irriteren en ergeren aan de app. Na een aantal updates werkte de app namelijk niet meer naar behoren. Niet alleen bij mij, maar bij iedereen werd de app traag. HEEL traag! En niet alleen dat, hij crashte ook regelmatig. En dat is ongeveer HEL voor elke hardloper. Je bent net lekker op gang, hebt al 10 km in the pocket en rent op recordkoers..en dan…plots alles weg. Daar gaan je statistieken.  Weg record!

Waar vele renners om mij heen de app al verwijderde en afzworen bleef ik nog lange tijd trouw, maar afgelopen week kon ik het ook echt niet meer aan. Voor elke run moest ik minimaal 2 minuten wachten totdat de app opstartte, het duurde eeuwen om in de app statistieken of andere gegevens terug te vinden en hij crashtte de laatste maand bijna elke run. Ook had ik een nieuw sporthorloge gekregen waar de Nike+ running app niet op werkte. Alle andere hardloopapps deden het hier prima op. Dat was voor mij echt de druppel. Ik was er helemaal klaar mee!

VAN DE NIKE+ RUNNING APP NAAR STRAVA

Tijd voor een nieuwe app! Vanwege de vele positieve verhalen die ik hoorde over Strava besloot ik over te stappen naar deze app. En omdat ik met Strava niet per se hoef te lopen met mijn telefoon, maar gewoon met mijn sporthorloge kan rennen. Het horloge synchroniseert automatisch mijn runs via bluetooth naar mijn telefoon. Dus bij thuiskomst staat de run gelijk in Strava. Ideaal! Maar ik wilde wel heeeel graag al mijn statistieken meenemen bij de overstap. Mijn records, mijn maandelijkse kilometers en de afstanden van mijn vaste rondjes. Weer stuitte ik op een nadeel van de Nike+ running app…gegevens overzetten blijkt namelijk ook knap lastig. Toch vond ik een manier. En het is misschien niet de makkelijkste weg, maar wel de enige waarschijnlijk. Dus voor iedereen die ook graag zijn of haar Nike geschiedenis wil meenemen. Hier is mijn tip:

 • Maak een account aan op Smashrun.com en synchroniseer al je Nike+ runs naar Smashrun
 • Maak een Strava account aan
 • Ga naar Tapiriik.com en synchroniseer nu je Smahrun account met je nieuwe Strava account (dit kan even duren!)

Het duurde een paar uur voor hij al mijn gegevens had overgezet, maar daarna kon ik wel gelijk al mijn runs van het afgelopen jaar terugkijken via Strava 🙂 Ik heb inmiddels al een aantal keer gerend met Strava  en dat bevalt me prima. De app start gewoon gelijk op, ik hoef geen minuten te wachten tot ik kan gaan rennen en ook na de run zijn mijn statistieken gelijk zichtbaar. Ook hier kun je vrienden volgen en hun runs bekijken en ook liken (super leuk!)!

Volgen via Strava

Mocht je me willen volgen, ik heet gewoon Suzanne Brummel op Strava. Wel vind ik het jammer dat je een premium account moet aanschaffen om tijdens je runs commentaar te kunnen ontvangen. Maargoed, als dat het enige minpunt is kan ik het aan. Verder moet ik natuurlijk nog even wennen aan de andere weergaven en alle nieuwe opties die ook deze app te bieden heeft. Maar so far, so good!

Wat is jou favoriete hardloop app? En waarom? Mochten jullie nog Strava tips hebben dan hoor ik die uiteraard ook heel graag! Zo ben ik er bijvoorbeeld nog niet achter hoe je ervoor kunt zorgen dat je scherm ook tijdens de run aan blijft. Bij mij gaat ie automatisch op zwart scherm en dat vind ik irritant, want ik wil tijdens mijn run kunnen zien hoe ver ik ben en hoe hard ik ga. Dus mocht je dit weten, let me know!

Een fijne dag nog en tot de volgende post!
xx Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee! 

ZIE OOK: HARDLOOPSCHEMA VOOR BEGINNERS

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kelly
  december 20, 2017 at 13:08

  Dankjewel voor de tip! Sinds ik mijn nieuwe Fit Gear Pro 2 heb en dus niet meer met Nike kan rennen, wilde ik alles graag overzetten naar Strava. Hij is aan het loaden en zal het dus even de tijd geven. Leuk 🙂

  • Reply
   Suzanne
   december 20, 2017 at 14:10

   Hi Kelly,

   Wat fijn om te lezen dat je wat aan het artikel hebt dan! En inderdaad met een nieuwe sportwatch is het soms ook noodzakelijk om te wisselen. Het kan mega lang duren, maar in the end heb je wel wat haha. Veel succes nog even met overzetten en uiteraard veel sportplezier ook met je nieuwe Fit Gear Pro 2!! 😀

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  mei 21, 2018 at 16:38

  Ik ben al weken op zoek naar een converter. Helaas werkt deze optie niet bij mij (misschien hebben ze het aangepast?) 🙁

  • Reply
   Suzanne
   mei 22, 2018 at 09:34

   Hi Marloes, Bij mij werkt het helaas ook niet meer. Toen dit artikel geschreven werd nog wel. Volgens mij zit het hem erin dat smashrun niet meer synchroniseert met Nike:( Maaar, de nike running app werkt inmiddels wel weer beter!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (12 mei t/m 18 mei)

  Back in town met gelijk enorme drukte...want wanneer je een weekje weggaat, jeps...stapelt het werk zich op! Maar deze week...

  Sluiten