#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN ‘FITGIRL’

Niets lijkt momenteel belangrijker, hipper en perfecter dan het hebben van een strakke buik en een goed paar ronde billen. Het liefst daarbij ook nog een mooi gespierd stel armen en benen en het ‘fitgirl’  plaatje lijkt compleet. Dat zo’ n ‘ killerbody’ niet vanzelf komt weten we inmiddels ook allemaal. Fitgirls lijken dag en nacht bezig te zijn met hun lichaam, eten als konijnen en sporten zich een ongeluk. Toch? Of toch niet? Want hoe ziet het leven van zo’ n jonge vrouw er nu eigenlijk uit? 

Laten we voorop stellen dat ik de term ‘fitgirl’ liever niet gebruik. Want wie of wat is nou eigenlijk een fitgirl? Dat weet ik niet helemaal precies. Maar ik weet wel dat ik dagelijks minstens één keer zo bestempeld wordt. Op online websites, via mijn Instagram, of in een mailtje.  Wellicht hebben sommigen van jullie de post ‘let’ s get real about the fitgirltrend’  al gelezen. Daarin schreef ik onder andere hoe deze (voornamelijk online) hype kan zorgen voor een hoop onzekerheid en onnodige negatieve gevoelens. In deze post wil ik laten zien hoe een gemiddelde dag uit het leven van mij (als jonge vrouw met de stempel ‘ fitgirl’ ) er werkelijk uit ziet.

Perry heeft mij gevraagd om in het kader van hun nieuwe #mysportlifestyle campagne een dagje uit mijn leven te laten zien. Die kans grijp ik graag aan om te laten zien dat een ‘ fitgirl’ echt niet enkel op wortels kauwt en de hele dag calorieën telt. Wel vind ik het uiteraard fijn en leuk om te sporten en ben ik mij bewust van wat ik eet.

LETS’ GO!

De dag die ik ga beschrijven is een gewone maandag. Deze dag mag je beschouwen als een redelijk gemiddelde dag. De ene dag sport ik minder, de andere dag meer. De ene dag eet ik gezonder, de andere dag ongezonder. Uiteraard ga ik niet elke dag uit lunchen of uit eten. En ook sport ik niet 7 dagen per week meer dan 120 minuten. Maar over het algemeen geeft deze dag denk ik een goed beeld.

 

– 7:00 uur: De wekker #ugh
– Ontbijten: Ontbijten doe ik het liefste met een bakje magere kwark (zo’ n 300 ml) een scheutje yoghurt (om het geheel ietsje dunner te maken) en zo’ n 90 gram muesli + een handje rozijnen
Sporten: Na het ontbijt ga ik sporten. Vandaag fiets ik naar het zwembad om lekker 90 minuutjes baantjes te trekken. Zwemmen is overigens één van mijn favoriete work-outs! Je gebruikt bijna al je spieren, het is niet blessuregevoelig en het is ook heel goed voor je conditie!
After work-out snack: Een banaan!


– Thuis pak ik rustig mijn tas uit en dan duik ik achter mijn laptop om te werken. Qua werk kan ik altijd veel thuis doen. Daar hoor je mij dan ook nooit over klagen. Administratie, mails, artikelen schrijven. Dat kan allemaal vanuit mijn werkplekje thuis.
Lunch: Voor lunch heb ik afgesproken met een vriendinnetje bij Benji’ s. Een gezellig restaurantje een paar straten verderop. Uiteraard ga ik niet elke week uit eten. Maar zo af en toe vind ik dat heerlijk! Zeker wanneer het vrijdag (bijna weekend!) is. Op vrijdag ga ik vaker uit lunchen of eten dan op andere dagen. Let ik dan op wat ik bestel qua voedingswaarden? Eerlijk is eerlijk, meestal niet! Ik neem  gewoon waar ik zin in heb. Ook al is dit misschien rete ongezond. De dag erna let ik dan thuis wel weer even beter op mijn voeding voor de balans. Vandaag bestel ik een verse jus d’ orange met een geitenkaas sandwhich ( met honing, vijgen, bramen en walnoten). Als toetje/extraatje bestel ik daar ook nog een puntje carrot cake bij! Yummie! Smullen!


– Na de lunch ga ik thuis weer verder aan het werk.
– Tegen het einde van de middag heb ik nog een afspraak in de stad gepland staan. Daar ga ik op de fiets heen want ik doe altijd alles op de fiets. Al is het 12 km fietsen, het OV is duur, muf en ik kan niet tegen wachten. Bovendien duurt het met al die overstappen hier in Amsterdam bijna net zo lang als dat je gewoon de fiets pakt. Ik vind fietsen bovendien heerlijk! Je bent even lekker buiten, je kijkt eens om je heen en voor je het weet ben je op bestemming.
– Na mijn afspraak fiets ik weer naar huis.
– Diner: Vanavond maken we pasta (penne) met kipfilet, geitenkaas, tomaat, paprika, ui, knoflook, broccoli en extra kaas! Veel mensen denken dat pasta ongezond is, je als fitgirl nooit teveel kaas kunt eten en dat je binnen een gezonde levensstijl überhaupt niet teveel koolhydraten mag eten. Daar geloof ik niet in! Bovendien is pasta mijn lievelingseten! Ik eet het elke week minstens een keer! En natuurlijk zijn téveel koolhydraten niet goed. Maar alles waar té voor staat is niet goed. Téveel groenten zijn ook slecht! Zo kun je aan de gang blijven. Je hebt als fanatiek sporter ook gewoon koolhydraten nodig! Wanneer je regelmatig beweegt vormt een bordje koolhydraten in de vorm van pasta echt geen probleem. Enkel wanneer je niet zoveel beweegt en toch veel pasta’ s, brood, bananen en ander koolhydraatrijk voedsel zou eten worden deze omgezet in vet.
– Work-out: Na het eten staat er nog een tweede work-out op de planning! Een hele leuke! Ik sport niet elke dag twee keer. Dit gebeurd soms als ik extra gemotiveerd ben of wanneer ik gewoon heel veel zin heb in een bepaalde work-out. Zoals vandaag!  Al twee keer eerder volgde ik een Bungee Super Fly work-out in het Mirror Centre in Amsterdam. Omdat ik het zo ontzettend leuk vond om te doen en ik daar gister spontaan weer eens zin in kreeg heb ik besloten vandaag ook weer een uurtje een groepsles te volgen:)


After work-out snack: Bij thuiskomst drink ik nog een kopje thee en eet ik een plak ontbijtkoek terwijl ik op de bank plof met Netflix.
– Om 22:30 uur ben ik toch best moe van deze dag en ga ik lekker slapen!

 

Zoals jullie kunnen zien, een hele actieve en gevarieerde dag. Ik hoop dat jullie het interessant, leuk of inspirerend vonden om te lezen. Wellicht ben je nu benieuwd geworden naar zo’ n Bungee Super Fly work-out of misschien wel naar Benji’ s…

Dan heb ik goed nieuws voor je! In samenwerking met Perry, ga ik namelijk mijn bovenstaande dagje een soort van weggeven! Je kunt namelijk samen met mij delen uit mijn dag opnieuw gaan beleven!

WIN WIN WIN:

  • Een lunch bij Benji’ s ! Je mag een +1 meenemen!
  • Een Bungee&Super fly work-out voor jou en je +1
  • Een Perry waardebon t.w.v. 100 euro zodat je voor de work-out een nieuw sportsetje kunt uitzoeken!
  • Een vrolijke goodiebag voor jullie beide om mee naar huis te nemen!

 

Wat je hiervoor moet doen is heel simpel!

  • Volg @perrysport.nl & @suzannebrummel op Instagram
  • Deel een foto die jouw sportlifestyle weergeeft met #mysportlifestyle #Perry. Dit mag van alles zijn. Een foto van je run, een foto van je ontbijtje of juist van je cheatmeal! Whatever it is use #mysportlifestyle & #perry
  • Wil je extra kans maken reageer dan ook even onder het Instagram bericht van @perrysport.nl & @suzannebrummel

Deelnemen kan tot en met zondag 28 mei. Op maandag 29 mei zal de winnaar bekend gemaakt worden! Go go goooooo!

 

Liefs, xx
Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
nike+ running app
VAN DE NIKE+ RUNNING APP NAAR STRAVA

Running app problemen met het overzetten van je runs? In deze post leg ik uit hoe je je runs vanuit...

Sluiten