Uncategorized

3 X ZO HAAL JE HET ULTIEME WEEKENDGEVOEL IN HUIS!

De hele week hard gewerkt, dagenlang op school gezeten en je avonduren gespendeerd met je neus in de boeken? Dan is het tijd om in het weekend eens goed tot rust te komen en jezelf te verwennen!

1. Haal het weekend in huis met verse, vrolijke bloemen

Nu denk je misschien…Waarom bloemen op een healthy lifestyle blog? Nou dat zit zo! Bloemen hebben effect op je gesteldheid! Ze kunnen je namelijk een heel fijn en rustig gevoel geven. Het kijken naar bloemen heeft volgens onderzoekers een ontspannend effect op je lichaam. Het verzorgen van de bloemen zou daarbij ook nog eens stress verminderend werken. Bovendien versnellen ze de herstel processen in het lichaam waardoor je er bij een (opkomend) griepje of verkoudheid sneller weer bovenop bent. En of dat nog niet genoeg is hebben bloemen net als planten een reinigende werking. Ze zuiveren de lucht van chemische stoffen, vieze geurtjes en rook. En ze ruiken vaak ook nog eens lekker. Goed voor je lichaam, geest en interieur dus! En woon je in Amsterdam? Dan wordt dat fleurige weekendgevoel gewoon bij je thuisbezorgd met ZIBR. Een nieuwe bestel- en bezorg app waar je van alles (van wijn tot bloemen) kunt laten thuisbezorgen. Lokale winkeliers die aangesloten zijn bij de app bezorgen je bestelling vaak binnen een uur op de fiets. Misschien staat jou favoriete bloemist er ook wel tussen en hoef je niet eens de deur uit om een mooie bos bloemen in huis te krijgen! 

2. Begin je weekend met je favoriete work-out om fris en fit het weekend in te gaan

Een rondje om alle stress van de afgelopen week eruit te rennen is zo’ n slecht idee nog niet. Het maakt niet uit hoe ver je gaat, hoelang je gaat of hoe snel je gaat. Ren tot je hoofd leeg is om het weekend vol positieve energie te starten! Houd je niet van rennen? Dan ram je er toch alles uit in de gym. Ook niet zo’ n sportschooltype? Kom tot rust met je favoriete yoga of ga een rondje fietsen. Als je maar even actief bezig bent! Waarom in vredesnaam zul je misschien denken? Je lichaam maakt tijdens het sporten namelijk bèta-endorfine aan. Dat is gewoon een moeilijk woord een hormoon waardoor je je gelukkiger gaat voelen én je minder stress zult ervaren! En dat is nu net wat je in het weekend nodig hebt. Minder stress en meer geluksgevoel! Dus: sporten maar! Wees lekker actief met je lichaam om al je overige gedachten van de afgelopen week te kunnen ordenen en je lichaam en geest in balans te krijgen.

3. Een feestelijke traktatie maakt je weekend compleet

Trots zijn op jezelf vinden de meeste mensen vaak lastig. Het is allemaal nooit perfect genoeg en we zien onze eigen progressie vaak niet. We staren ons blind op een einddoel en vieren tussenoverwinningen nauwelijks. Maar het weekend is een perfect reflectiemomentje om eens terug te kijken op wat je de afgelopen week hebt bereikt en welke (mini) overwinninkjes je hebt geboekt. En dat zijn er sowieso een paar! Het is belangrijk om die te vieren en jezelf daarvoor te belonen. De gedragstheorie gaat er namelijk van uit dat wanneer we onszelf belonen we dat gedrag vaker zullen uitvoeren en we ons einddoel eerder zullen bereiken. Het klinkt misschien raar, maar zelfs als je wilt afvallen kun je jezelf in het weekend beter eens goed trakteren dan als een konijn het weekend doorgaan en vervolgens een paar dagen later eindigen in een (vr)eetbui.  Wij mensen hebben af en toe een traktatie nodig om weer vol goede moed door te kunnen. Dus bestel gewoon eens een wijntje of een heerlijk gebakje voor jezelf. Yes, you deserve it! Als Amsterdammer kan dit weer heel gemakkelijk via ZIBR en omdat ze net nieuw zijn worden er voorlopig ook nog geen bezorg kosten gerekend. Helemaal top toch? Binnenkort kan dit trouwens ook in Rotterdam, Utrecht en Den-Haag! Voor iedereen uit overige steden en dorpen, jullie zullen voor je gebakje nog even naar de bakker moeten fietsen! Maar hierboven lees je waarom dat fietstochtje niet eens zo vervelend hoeft te zijn!

Happy weekend!
Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee! 

Fotografie: Suzanne Brummel
Items (bloemen en taart): ZIBR (nu tijdelijk geen bezorgkosten!)

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Merel
  mei 26, 2017 at 21:26

  Puma’s ?

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (19 MEI T/M 25 MEI)

  Jaaaaa de eerste zonnige week van 2017 is een feit! Niet alleen letterlijk, ook figuurlijk beleefde ik een bijzonder zonnige...

  Sluiten