#FOODwithsuus

SUSHI ALS POST WORKOUT MEAL ?!

Sushi als post workout meal?! Ja dat kan!

Sushi…we all LOVE it right?! Maar heb je er na een zware inspanning wel eens over nagedacht dat het ook een heerlijke post-workout maaltijd kan zijn? Misschien niet, maar sushi kan wel degelijk goed zijn na een zware inspanning!  Lees gauw verder om te zien waarom sushi best een goede post workout maaltijd is!

 

De eerste twee uur na een heftige inspanning heeft je lichaam koolhydraten en eiwitten nodig om de glycogeen voorraad weer aan te vullen. Daarnaast kan een beetje extra natrium na bijvoorbeeld een marathon of zware fietstocht ook geen kwaad. Er is immers een hoop verloren gegaan als je écht hard hebt getraind! Sushi als post-workout maaltijd na een half uurtje sporten is niet perse de gezondste optie, maar het kan zeker ook niet gelijk kwaad. We hebben het in deze post echter wel over sushi als post-workout maaltijd na een écht zware inspanning! Het rennen van een (halve) marathon, een triatlon, een lange fietstocht (>100 km), 2 uur zwemmen, 2 uur krachttraining etc. You name it.

Zeg nu zelf, wat is er nou een betere manier dan je glycogeen voorraad aan te vullen met de koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en een beetje natrium uit sushi?! De koolhydraten helpen je spieren te herstellen, de eiwitten zorgen eveneens voor spierherstel en spieropbouw/ het behoud van je spieren.

Over het algemeen bestaat sushi uit een combinatie van rijst (koolhydraten), zeewier (groenten met de juiste mineralen en vitaminen), vis (eiwitten) en avocado (eiwitten+goede vetten). Daarnaast bevat sushi ook nog eens behulpzame omega-3 vetzuren! Bij sushi wordt bovendien vaak wasabi gegeten. En dit goedje zit vol met anti-oxidanten die je ook terugvindt in bijvoorbeeld broccoli. Deze anti-oxidanten zoals isothiocyanaat kennen vele gezondheidsvoordelen. Het schijnt zelfs het risico op kanker te verminderen. Buiten dat smaakt het ook gewoon lekker en geeft het je sushi net die extra bite!

Goede sushi is laag in vet, laag in calorieën en bevat veel voedingsstoffen! Maar let op: Niet alle sushi valt in de categorie ‘goede/gezonde sushi’.  Kijk uit met sushi uit bijvoorbeeld All you can eat restaurants en de supermarkt. In dit soort zit vaak meer dan nodig is. En al die extra toevoegingen zoals mayonaise, E-nummers, suiker en andere troep zorgen ervoor dat je sushi opeens stukken minder gezond is.

Tips voor sushi als een goede post-workout maaltijd :

  • Bestel je sushi bij een goed en puur restaurant. Dit kan bijvoorbeeld via Thuisbezorgd.nl. Daar kun je heel gemakkelijk sushirestaurants selecteren op hun beoordeling. Als je op een restaurant klikt kun je vele reviews lezen en onder het kopje ‘ info’  vind je vaak ook een hoop interessante informatie over het restaurant. Bovendien is het natuurlijk ook veeeel chiller om na een zware work-out een thuisbezorgd.nl bestelling te plaatsen en gewoon lekker thuis op de bank je sushi te eten dan jezelf weer helemaal te moeten optutten en uit eten te gaan.
  • Bestel Edamame (sojaboontjes) bij je sushi. Edamama vullen enorm en dit peulvruchtje zit boordevol vezels, eiwitten en vitaminen! Bovendien zijn de boontjes ook nog eens laag in calorieën! Wat wil je nog meer?
  • Gebruik je stokjes! Dit zorgt er namelijk voor dat je veel bewuster bezig bent met wat je eet en je ook ietsje langzamer eet. Hierdoor kan je lichaam betere signalen doorgeven wanneer je vol zit.
  • Wees voorzichtig met Tempura. Alles wat gefrituurd is kun je namelijk beter mijden als je écht gezond wil blijven. Al kan een enkele gefrituurde garnaal ook niet gelijk heel veel kwaad.
  • Bestel gevarieerd zodat je van alles wat binnenkrijgt.  Kijk hier voor de voedingswaarden van verschillende soorten sushi.

En natuurlijk onthoud de algemene regel: HOE SIMPELER DE SUSHI, HOE BETER!
Hoe minder toevoegingen, hoe gezonder:) #logischtoch

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete sushi! En heb je een favoriet sushirestaurant waar jij altijd bestelt? Let me know!

Fijn weekend!
Suzanne

Fotografie door:  Suzanne Brummel
Met dank aan: Thuisbezorgd.nl (besteld bij Fresh2go)

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

 

.

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
3 X ZO HAAL JE HET ULTIEME WEEKENDGEVOEL IN HUIS!

De hele week hard gewerkt, dagenlang op school gezeten en je avonduren gespendeerd met je neus in de boeken? Dan...

Sluiten