#FITwithsuus Kracht/Fitness Workout schema's

THUIS SPORTEN (10 min home workout)

Ben je geen lid van de sportschool, niet zo’n fan van buiten sporten in de winter of heb je weinig tijd? Je kunt natuurlijk ook op verschillende manieren thuis sporten. Van yoga tot fitness training. Er is een hele hoop gewoon mogelijk vanuit je eigen huis- of slaapkamer. In deze blog geef ik wat inspiratie.

THUIS SPORTEN

Thuis sporten kan ook een fijne aanvulling zijn op de andere workouts die je al doet. Misschien loop je wekelijks al een paar keer hard of ga je eens per week baantjes zwemmen en heb je geen extra tijd of budget om ook nog naar de sportschool te gaan. Thuis sporten kan dan ideaal zijn om toch nog wat extra specifieke spiergroepen te trainen.

Alle beetjes helpen, dus het is helemaal niet erg als je geen uur de tijd hebt. Sterker nog, in tien minuten kun je een hoop doen. In deze blog laat ik je een 10 minuten home workout zien als inspiratie om lekker thuis te sporten. Behalve comfortabele (sport)kleding en stevige schoenen (dat hoeven niet eens speciale sportschoenen te zijn, ik gebruik bijvoorbeeld vaak fijn zittende sneakers) heb je niets nodig. Een matje kan eventueel prettig zijn maar is ook niet per se nodig.

Tien minuten home workout inspiratie

5 oefeningen, 20 seconden per oefeningen (bij oefeningen met links en rechts, 20 seconden per kant).

1.Straight leg donkey kick

20 seconden rechterbeen+ 20 seconden linkerbeen – Met deze oefening train je vooral je billen.

straight leg donkey kick home workout

2. Cross lunge

20 seconden- stap om en om naar achter met links en rechts. Naast je benen en billen train je ook een stukje balans.

cross lunges home workout

3.Mountain climbers

20 seconden- Beweeg om en om je knieen krachtig naar je borst. Goed voor je core ofwel romp (met name je buikspieren worden aangespannen).

mountain climbers home workout

4. Floor press

20 seconden-Deze oefening ga je voelen in je buik. Kun je meer aan? Gebruik dan gewichtjes in je handen of wees creatief met pakken sap of flessen water als je geen gewichten thuis hebt.

floor press

5. Plank (mountain cliber-kickback combination)

20 seconden rechterbeen+ 20 seconden linkerbeen-Deze oefening is een soort combinatie van oefening 1 en oefening 3. Je traint tegelijkertijd je buik, billen en balans!

plank with kickback

Heb je alle 5 de oefeningen gedaan? Herhaal het rijtje dan 4 keer en je 10 minuten workout zit er op! Meer inspiratie voor thuis sporten, zie ook: 5 (BEEN) SPIERVERSTERKENDE OEFENINGEN VOOR HARDLOPERS & 5 BELANGRIJKE OEFENINGEN VOOR ZWEMMERS (beide workouts zijn ook thuis te doen!)

Liefs,
Suzanne

Ben je al bekend met mijn YouTube kanaal🙂? En volg je me ook al op Instagram  & Facebook ? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
spartan stadion race
2K19 SPORTIEVE HOOGTEPUNTEN

Het is 31 december 2019 en social media ontploft van alle jaaroverzichten, hoogtepunten van het afgelopen jaar en nieuwjaarswensen. In...

Sluiten