#FITwithsuus Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

5 x FIT(LIFE) FRUSTRATIES !

5 fitlife frustraties voor je op een rij!

De 5 meest irritante dingen tijdens het leven van een healthy lifestyle! Vandaag voor jullie op een rij! Misschien herken jij het ook wel, buitenstaanders die van alles over jou fitte levensstijl denken en verwachtingen hebben waarvan je elke keer weer opnieuw begint te steigeren…

 1. Ga je dat aaaaaaallemaal op eten?!

Jaaaa dat ga ik allemaal opeten! Want ja ik ben een bodemloze put, een vreetzakkie, een kleine vuilnisbak. ” Hoe kan zo’ n slank/fit meisje zoveel eten?”  Juist omdat ik zoveel sport en dagelijks veel calorieën verbrand vraagt mijn lichaam continue nieuwe energie. Mijn stofwisseling is extreem goed en naast mijn dagelijkse cardio doe ik ook nog aan krachttraining waardoor je lichaam gedurende de dag energie blijft verbranden. Mijn trek is daardoor bijna chronisch zou je kunnen zeggen. Mijn lieve maagje weet namelijk maar al te goed waar het nieuwe energie vandaan moet halen….” Maar, zit je dan nooit eens vol?” Ehm ja na een hele grote maaltijd of een all you can eat buffet hahaha…Dan zit ik vol maar er kan altijd wel iets bij hoor (a)

2. Ga je nou alweer naar het toilet?! 

Ehm….ja. Ik kan er niets aan doen, het maakt niet uit hoe laat het is, waar ik ben of wat ik heb gegeten. Ik moet gewoon ONWIJS VAAK PLASSEN! Met de grote boodschap hebben we trouwens ook geen problemen… Als je veel sport werkt je stofwisseling en vertering nu eenmaal ietsje sneller. Daarnaast drink ik ook nog eens superveel water omdat het natuurlijk gezond is en ik tijdens het sporten niet teveel vocht wil verliezen. Het gevolg… plasjes, plasjes en nog meer plasjes. Tijdens het hardlopen, tijdens het eten en tja, OOK om 3 uur snachts… En dat kan soms HEEL frustrerend zijn. Vooral als ik net lekker lig te slapen en gewoon niet mijn warme bedje uit wil. ” Ik wil gewoon doorslapen oke, laten we proberen door te slapen. Niet aan denken…SLAAP SLAAP…. ” Je probeert het en ligt een half uur wakker en uiteindelijk ga je toch want je moet echt nodig…pfff. #nachtelijkplasdrama’ s Herkenbaar?

3. Sport je niet te veel?! Draaf je niet een beetje door?! 

Oh my…hoeveel bezorgde tweede moeders heb ik rondlopen op deze aarde?! Damn, mensen RUUUSTAAAAG! Ik vraag toch ook niet elke dag aan de niet-sporters : ” Zeg sport jij niet te weinig?” …Laat het even duidelijk zijn: Ik houd mijn lichaam echt heel goed in de gaten en ik weet heel goed wat ik doe en hoe ik me voel.  Luisteren naar mijn lichaam is hetgeen wat TEN ALLE TIJDE voorop staat en zolang ik voel dat ik wil sporten, dat ik ervan geniet, dat het me elke dag weer een kick geeft en dat het me juist nieuwe energie geeft blijf ik lekker elke dag trainen. En ja soms zijn er momentjes dat ik me even down voel, of simpelweg ECHT ECHT ECHT geen tijd heb…and you know what? Dan sla ik mijn work-out gewoon een dagje over #noproblemo. Het sporten is namelijk geen obsessie of iets dat ik MOET van mezelf.  Mijn dagelijkse work-outs zijn mijn momentje van ontspanning! Daar waar anderen misschien liever op de bank een serie kijken, vind ik het fijn om even te gaan rennen, zwemmen of fitnessen. Ik maak daar elke dag tijd voor vrij omdat het me helpt te ontspannen en om mijn dag of de volgende dag beter door te komen! Ik snap wel dat elke dag trainen kan overkomen als iets dat ONWIJS heftig is, maar iedereen kan dat. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en keuzes maken. Dat kan inderdaad betekenen dat je soms net als ik eens om 6 uur opstaat om voor werk of  school nog even te knallen in the gym, en dat lijkt misschien super crazy. Maar daarna voel ik me herboren, heb ik zin in de dag en heb ik de rest van de dag ook nog tijd voor een fijn sociaal leven én een leuke baan. So nope, ik sport niet TEveel.

4.  We gaan pizza bestellen, maar dat mag jij zeker niet?! 

 ” Wil je ook een stuk taart? Of nee, dat eet je zeker niet…?!”
” Ik heb chocolade gehaald maar voor jou heb ik maar een appel meegenomen, ik wist niet of je chocolade wel zou eten”
” Eet jij eigenlijk ook wel eens chips?” 

Stooooop it! Denk alsjeblieft niet voor mij! Een gezonde levensstijl is een bewuste levensstijl en daarin eet je niet ALTIJD gezond! Ik ben geen konijn hoor! Begrijp me niet verkeerd, ik vind gezonde voeding belangrijk. Maar het is nog belangrijker dat je je gelukkig voelt en dat je geniet van het leven. En ik probeer dit op een bewuste manier te doen. Dat houdt in dat ik ook echt ijsjes eet, patatjes oorlog bestel en van een grote pizza geniet maar me hier heel goed van bewust ben en de volgende dag dan even een pas op zijn plaats neem qua calorie inname. Dit doe ik omdat ik me daar dan lekkerder bij voel en niet omdat ik wil afvallen of één of ander crash dieet volg. Ik vind de balans tussen gezonde voeding en af en toe eens genieten van iets ongezonds erg belangrijk. Als je probeert alle ongezonde producten en maaltijden te vermijden dan wordt het een soort obsessie en juist dan kun last krijgen van vreetbuien. Je denkt constant aan aaaaal die lekkere dingen die je van jezelf niet mag tot je het echt niet meer trekt en he-le-maal losgaat. Daarom geniet ik regelmatig van ongezond en ga ik daarna weer gezond verder. Van gezonde voeding krijg ik nu eenmaal meer energie en zit ik op de lange termijn lekkerder in mijn vel. Maar als iemand mij vraagt of ik een stukje chocoladetaart wil..? KOM MAAR DOOOOOOR!! #yumyum

 

5. Waar maak je je druk om, jij kan toch alles wel hebben?!

Ooooh noooo mensen! No no no. Was het maar zo’ n feestje. Ook ik kom kilo’ s aan als ik even stop met bewust leven qua voeding en sporten. Het lijkt misschien zo omdat ik veel eet, maar vergeet niet dat ik ook veel sport en daardoor wat extra calorieën kan gebruiken. Bovendien eet ik veel maar zijn dat veelal ook gezonde maaltijden en snacks. Daar kun je nu eenmaal meer van eten dan van snoep, koek en andere vettige troep. Ik ben 5 kilo lichter geweest dan dat ik nu ben en ik ben 5 kilo zwaarder geweest dan dat ik nu ben. Dus ook ik weet dat het vinden van een balans in je gewicht niet gemakkelijk is. En ook ik moet hier goed op letten! Ik heb een gezond gewicht, daar ben ik blij mee en dat probeer ik zo te houden. Dat gaat niet vanzelf, ook niet bij mij!

 

Hebben jullie ook zo’ n hekel aan nummer 3? Die mag wat mij betreft echt op nummer 1 qua grootste frustratie! Wat zijn jou grootste irritaties tijdens het fit zijn/worden? Ik vind het ook leuk om te horen waar jij je aan ergert dus deel vooral je fitte levensstijl ergernissen en misschien kan ik dan wel een deeeel 2 van deze ‘ Fit Frustratie post’  maken!

 

Fijne dag<3
-xoxo-

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts!  

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Emma
  juni 14, 2017 at 20:20

  Herkenbaar stuk. Mijn grootste irritatie is denk ik als mensen zeggen: jij hoeft toch niet zoveel te sporten (ik sport 3/4x in de week, valt best mee) je bent al zo slank/dun whatever. Alsof dat de enige reden is dat ik sport… voor mij is het zoals jij ook benoemde juist een momentje voor mijzelf, ontspanning, en ik voel me tijdens en helemaal na het sporten extra fit en ontspannen.

  • Reply
   Suzanne
   juni 14, 2017 at 20:37

   Hi Emma,

   Wat leuk dat je zo uitgebreid reageert! En supergrappig ook dat het zo herkenbaar is! Jaaaaaa precies dat! I feel you ! Alsof mensen inderdaad enkel sporten om af te vallen, (like eh..NO!). Well basically zijn de mensen die zoiets vragen dan blijkbaar wel enkel geïnteresseerd in sporten als middel om af te vallen. Best jammer omdat het je inderdaad zooooveel meer kan bieden! Ik ben heel blij om te lezen dat jij dat al ervaart:D Welke sporten doe je het liefste:)? Liefs, xx

 • Reply
  Emma
  juni 14, 2017 at 21:01

  Ja dat is een goede conclusie, dat ze het vooral zien als middel om af te vallen, they miss out on a lot… Ik liep altijd voornamelijk hard maar sinds een knieblessure vorig jaar door hardlopen hield dat op voor een tijd. Ik ben toen via de fysio begonnen met het opbouwen van kracht in m’n beenspieren en ben hier zelf mee verder gegaan in de sportschool. Ondertussen ben ik hooked aan krachttraining en ben ik hardlopen weer rustig aan het opbouwen. Een blessure heeft me dus eigenlijk nog meer gemotiveerd, zo kan het ook gaan 🙂

  • Reply
   Suzanne
   juni 14, 2017 at 21:17

   Exactly, it’ s so much fun! Oh noooo die veelgehoorde knieblessure bij hardlopers. That sucks a lot! Ik loop ook veel hard en het lijkt me vreselijk om een blessure te krijgen en dat je dan niet meer mag rennen. Bah ik weet niet wat ik zou doen, misschien extra veel zwemmen! Gelukkig mocht je wel krachttraining doen en mag je nu weer langzaam beginnen met opbouwen:) Goed om te lezen dat het jou zegmaar extra heeft gemotiveerd, knap! Je kon ook bij de pakken neer gaan zitten. Maar juist heel knap dat je je ontspanning en energie ergens anders zocht. Nu kan je het mooi combineren, leuk voor de afwisseling ook denk ik! Liefs, xx

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (2 juni t/m 8 juni)

  Drie daagjes in Zürich, het rennen van de Perry X Adidas Cityrun, een heuze faaldag, een kijkje in de cockpit...

  Sluiten