#FOODwithsuus

VEGAN ZOMERTIP !

In deze tijd van het jaar eten we graag licht en toch voedzaam maar bovenal: Lekker en gezellig.  Omdat we met al die zonnige dagen al wat vaker op terrasjes zitten, een blokje om maken voor een lekker ijsje of gezellig aan de boulevard gaan eten kom ik vandaag met een zomerse vega tip voor thuis! Zodat je ook thuis op een gezellige en fijne manier kunt genieten van een voedzame, gezonde zomerse maaltijd !

In deze post wil ik graag de nieuw gelanceerde aspergeburger van SoFine met jullie delen. De burger is vegan, vol groene groenten en valt lekker licht op de maag. Uiteraard eet ik hem graag als standaardburger op een hard broodje met sla, kaas en een beetje limoen-kruiden mayo. Maar de combinatie van asperge en courgette uit de burger vind ik ook heel goed samen gaan met wortel, avocado en rijst. Dus vandaar dat ik vandaag een MEGA simpel recept voor deze plantaardige bowl met jullie deel. Wil je de Aspergeburgers van SoFine ook uitproberen? Met de code ‘SoFine50’ kun je in juli de Aspergeburger bij Jumbo online bestellen met 50% korting.

Ingrediënten:

‘Recept’:

 • Was je wortels en rasp ze terwijl je ondertussen de rijst kookt
 • Snijd een halve avocado zoals je hem wilt en giet de rijst na 8 minuutjes af, laat het daarna nog even een paar minuten staan
 • Ondertussen bak je de aspergeburgers in 4-6 minuutjes op middelhoog vuur met een klein beetje olie.
 • De rijst, wortel en avocado kunnen samen met de burger geserveerd worden. (Dat deed ik op dit zomerse servies van Blokker. Het blauwe bordje waar de burger op ligt en het schaaltje waar de zoete aardappelfrietjes in zitten is plastic ! Had je dat verwacht? Het ziet er echt uit als steen! Ook een handige zomertip voor een picknick of zoals nu op het balkon!)
 • Als topping is de Italiaanse salade mix er heel lekker bij.
 • Eetsmakelijk!

Wij hebben helaas geen tuin waar we in de zomer lekker buiten kunnen genieten van al dit lekkers, maar wel een balkon! En dat kan ook heel fijn zijn ! Je moet het gewoon zelf een beetje gezellig maken:) Dat kan natuurlijk met twee stoeltjes en een tafeltje in het midden. Maar ik heb de zomerse Ibiza/Park sfeer geprobeerd naar ons balkon te halen met allerlei leuke spulletjes van Blokker. Lekkere kussens om tegen aan te hangen, een zomerse waterkaraf, en natuurlijk lampionnetjes! Een beetje alsof je alsnog op de boulevard zit of in een leuk park toch?!

Dat was de zomerse tip voor deze week, laat me weten wanneer je de burgers gaat proberen!

Lieefs, xoxo
Suzanne

Burgers: SoFine
Balkonaccessoires&Servies: Blokker

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts! 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ellen
  juli 19, 2017 at 12:17

  Ha Suus, ik ga ze proberen! Ben erg benieuwd. Wat ik alleen wel lastig vind met de vega burger ipv een echte burger/stuk kip/vis; hoe kom je dan aan voldoende eiwitten?
  Alvast bedankt!

  • Reply
   Suzanne
   juli 20, 2017 at 15:21

   Hi Ellen,

   Bedankt voor je comment:) Leuk om te lezen dat je ze ook gaat proberen! Goede vraag! Eiwitten zitten in veel meer dan enkel in vis&vlees. Zelf probeer ik ze zoveel mogelijk uit pure producten te halen zoals avocado, kwark, ongezouten noten etc. Als ik merk dat ik alsnog tekort heb door bijvoorbeeld veel work-outs in een week neem ik soms een eiwitshake:) Maar in principe moet je met pure producten al een heel eind kunnen komen!

   Liefs,
   Suzanne

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (16 juni t/m 22 juni)

  Buongiorno! In deze Flashback Friday geef ik jullie kort een indruk van mijn weekend in Italië, de events van afgelopen...

  Sluiten