#FOODwithsuus

3 GEZONDE SNACKS DIE GOED ZIJN VOOR JE HUMEUR

Gezonde snacks die ook nog eens goed zijn voor je humeur!

Last van een dipje, relatie problemen of een slecht cijfer gehaald op school? Keep on smiling cause we have comfort food:) Snacks like chocolate, chips, pizza…eh ja soms heb je het even nodig…Maar wat als je je ex of dat ene rot tentamen niet ook nog eens je dieet wilt laten verpesten. Precies…Be strong girl en geef er dan niet aan toe! Het comfort food trekt je aandacht, I know…we alll know… je lijf lijkt erom te schreeuwen…Nee je lijf schreeuw erom! Maar het zal je humeur er niet beter op maken helaas:(

Zulke producten werken als een soort drugs, je eet het…en dan voel je je opeens even HEEEUUUUL erg sky high en super goed omdat er endorfine vrijkomt…je lichaam wil meer, meer, meer….maar daarna kom je in een maximale dip. Je voelt je dik, schuldig of opeens supermoe en/of slap.

Maar wat helpt dan wel om je humeur een beetje op te vrolijken?! Nou deze 3 gezonde snacks zijn echte mood boosters girls!

1Banaan

Bananas make you smile! Ze geven je niet alleen de juiste energie in een dipje! In dit stuk geel fruit zitten ook veel vitaminen B6. Who cares? Nou deze zorgen ervoor dat je hormonen een beetje in het gareel blijven en dat is positief voor je humeur. Bovendien zit er tryptofaan in een banaan. En dat stofje wordt in je lichaam omgezet in serotonine. Een ander stofje waardoor je je gelukkiger voelt. Het wordt ook wel een gelukshormoon genoemd. Je kunt het stofje zien als een soort vliegtuigje dat in je hersens van je ene zenuwcel naar je andere vliegt en overal ‘ fijn gevoel pakketjes’  dropt. Het maakt je niet alleen gelukkiger, maar je voelt je er ook wat meer ontspannen door:)

2. Avocado

Omdat avocado’ s groen zijn en groen gewoon een hele mooie kleur is:) Just kidding! Omdat deze eiwitrijke vrucht rijk is aan omega-3 en dit je volgens onderzoek beschermt tegen stemmingswisselingen en depressie gevoelens. Alleen maar vrolijkheid dus!

3. Walnoten

Ook deze hersenachtige noten zijn kleine serotonine bommetjes! YEAH! Bovendien bleek uit een onderzoek aan de Universiteit van Mexico dat het humeur van mensen die dagelijks een handje walnoten at beduidend beter werd. Dit kwam niet alleen door de serotonine maar ook door verschillende andere voedingsstoffen in de noot zoals folaat, polyfenolen en Vitamine E! Lekker walnoten eten dus! Of maak dit recept met walnoten &banaan voor een extra goed humeur en gelijk goed voor de afleiding.

 

Enjoy your healthy comfy food!

xoxo

 

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
sporten beginnen tips
3 tips om weer te beginnen met sporten

Het is alweer een tijdje geleden dat je voor het laatst hebt gesport? Misschien had je en blessure, was je...

Sluiten