#FITwithsuus Hardlopen Product reviews Weetjes, tips en andere sporten

SPORTY FAVES AUGUST MET O.A EEN REVIEW VAN DE SAUCONY HEATHERED CHROMA EN SMOOVALL SPRAY!

Ben je benieuwd naar de nieuwe saucony heathered chroma en/of naar een middel tegen schuurplekken? In deze nieuwe #SPORTYFAVES post licht ik vandaag weer 3 nieuwe sportieve items uit die me de afgelopen maand positief hebben verrast. Lees onder andere over een badpak gemaakt van gerecycled plastic en een spray die tot 4 uur lang huidirritatie tijdens het sporten tegen gaat! 

Omdat mijn passie voor sport erg groot is ontdek ik elke week eigenlijk wel weer nieuwe dingetjes op het gebied van accessoires, kleding en/of sportvoeding. Zo nu en dan steken er een paar items met kop en schouders boven uit het deze deel ik graag met jullie.

1. Saucony Heathered Croma

Op het gebied van hardloopschoenen is er HEEL veel te koop. Er zijn tegenwoordig allerlei merken die met een hardloopschoen op de markt komen. Het lijkt zelfs de fashionwereld een beetje op zijn kop te zetten. Want niet enkel sportmerken, zelfs kledingmerken komen met een sportlijn inclusief een hardloopschoen. De één nog mooier dan de ander. Veel van deze hardloopschoenen laten echter nog wat te wensen over als we het hebben over de kwaliteit.

Of je nu een ervaren marathonloper bent of traint voor je eerste 5km. Een goede hardloopschoen is ontzettend belangrijk! Ik schreef eerder al een post waarin ik uitleg waar een goede hardloopschoen aan moet voldoen. Deze maand wil ik graag de saucony heathered chroma, de nieuwe hardloopschoen van Saucony, in het zonnetje zetten. Nu moet ik toegeven dat ik in de basis al een enorme saucony fan ben  als het gaat om de kwaliteit die ze leveren. Het rencomfort staat bij dit merk altijd voorop. Daar waar andere merken zich voornamelijk focussen op het uiterlijk van de schoen en de fit van de schoen in fashionable trends blijft Saucony zich altijd focussen op de kwaliteit. De reden waarom deze schoen me daarom verraste is vanwege haar uiterlijk! Simpel, maar toch heel mooi en trendy!  Met een gloednieuwe, geverfde mesh bovenkant, geweven hakband en een verfijnde TRI-FLEX buitenzool beweegt de schoen met elke stap als het ware met je voet mee en voelt het alsof je loopt op twee kussens. Die demping vond ik erg fijn! De schoen biedt steun en valt toch in de categorie lichtgewicht. Zelf draag ik hem daarom voor afstanden tussen de 7 en 16 km. De afgelopen maand heb ik al aardig wat kilometertjes op deze patta’s rondgehuppeld en geen moment last gehad van het feit dat ik op nieuwe schoenen liep. Geen beginners blaren, geen schuurplekken, geen nare drukkende pijn of extra spierpijn na afloop. Echt een onwijs fijne schoen!

Saucony Heathered Chroma

2. Smoovall 

Onwijs veel sporters hebben regelmatig last van schuurplekken. Herkenbaar? Lees dan vooral verder voor dé ultieme oplossing! Bij mij ontstaan er voornamelijk schuurplekken tijdens het hardlopen onder mijn oksels, in mijn zij en op de rand van waar mijn sport bh zit. Maar bij anderen ontstaan ze bijvoorbeeld tussen de benen of bij het zitvlak. Deze schuurplekken ontstaan meestal door wrijving met kleding op de huid of huid die over huid schuurt (au!). Hierdoor kunnen er echt lelijke en pijnlijke schuurplekken ontstaan. Voor alsnog had ik hier nooit een goede oplossing voor. Totdat ik de afgelopen maand Smoovall voorbij zag komen, het bestelde en onwijs enthousiast raakte. Je sprayt het op de kwetsbare huid voordat je gaat sporten, het trekt binnen een halve minuut in en je ziet er niets van!  Smoovall beschermt je huid tot 4 uur lang dus ook wanneer de pijnlijke irritatie normaal gesproken pas na anderhalf uur sporten ontstaat zul je merken dat dit nu niet het geval zal zijn. Als enthousiaste hardloper ben ik helemaal fan van dit product! Niet alleen de kwaliteit is fantastisch, ook de prijs is zeer schappelijk! Deze topper kon daarom echt niet ontbreken bij mijn August Faves!

Smoovall

 

3. Parley swimwear (sportbadpak van gerecycled plastic!)

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor het milieu, de natuur op aarde en het klimaat. Zelf ben ik geen wereldverbeteraar in de zin dat ik bij alles wat ik doe rekening houdt met onze aarde en de gevolgen voor toekomstige generaties. Eerlijk is eerlijk, dat kost ook gewoon onwijs veel energie en is tegenwoordig nog altijd relatief duur. Maar ik probeer me wel steeds een beetje meer bewust te zijn van alle kleine dingetjes die ik doe die eventueel negatieve gevolgen kunnen hebben voor onze natuur en/of het klimaat. En wanneer de mogelijkheid er is om in deze alledaagse dingetjes iets te veranderen dat bijdraagt aan het welzijn van onze aardbol dan doe ik dat graag. Als sporter heb ik er nooit bij stil gestaan dat ik ook in de keuze van mijn sportartikelen een verschil kan maken. Tot ik er laatst op werd geattendeerd dat Adidas samenwerkt met Parley. Dit is kort gezegd een organisatie waar creatieve mensen, slimme denkers en allerlei anderen bekendheid proberen te creëren voor de schoonheid maar ook kwetsbaarheid van de oceanen. En door middel van allerlei samenwerkingen en projecten proberen zij de plastic soep in de oceanen te verminderen en meer plastic vervuiling tegen te gaan. In samenwerking met Adidas kwamen zij met sportkleding maakt van gerecycled plastic. Van hardloopitems tot voetbalschoenen en van badpakken tot bootschoenen. Het hele idee is simpel. We kunnen van al het plastic dat er al bestaat op deze wereld, nieuwe dingen maken. We hoeven niet per se nieuw plastic te maken. We kunnen plastic deeltjes uit de oceanen vissen en hier nieuwe spullen van maken zoals ook dit badpak. Wat overigens niet alleen maatschappelijk verantwoord is, maar ook nog eens super vrolijk en kleurrijk, én en en ook niet geheel onbelangrijk, helemaal niet duurder is dan andere badpakken! Ik heb er nu al een aantal keer mee gezwommen en eigenlijk zwemt het ook gewoon net als elk ander fijn badpak. Kortom: Definitely a yes for my August faves!

Parley

 

Sportieve groetjes,
Suzanne

 

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!  

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
3 MANIEREN OM HET SPORTEN IN DE SPORTSCHOOL VOL TE HOUDEN

Sportschool struggles? Wie kent ze niet! Zeker na de zomervakantie is het lastig om je oude ritme weer op te...

Sluiten