#FOODwithsuus Diner Lunch

ZOMERSE ZOETE FRUIT SALADE

fruit salade

Vandaag het recept van deze heerlijk zomerse fruit salade vol zoete vruchten en ander lekkers! Fruit eten is gezond. Dat weten we tegenwoordig allemaal. Toch schiet het eten van fruit er bij velen regelmatig bij in! Voor deze mensen, maar ook voor iedereen die gewoon onwijs veel van fruit houdt is deze salade een aanrader.  Ben jij benieuwd naar deze goed vullende zoete vitaminebom met een smeuïg zoute touch? Bekijk dan gauw even onderstaand recept! 

fruit salade

RECEPT ZOMERSE ZOETE FRUIT SALADE:

Ingrediënten (2 personen):

 • Rucola sla (150 gram)
 • Veldsla (150 gram)
 • 2 wilde perziken
 • 1 cactusvijg
 • 1 appel
 • 2 pruimen
 • 1 mineola
 • 125 gram geitenkaas
 • 150 gram parmaham
 • handje walnoten
 • scheutje honing (als dressing)

Tip: Als je iemand bent die veel fruit eet kun je ook een fruitbox kopen. Dit doe ik zelf ook regelmatig en scheelt een hoop geld. Je kunt ze vaak kopen op het platteland bij boeren, maar ook in sommige supermarkten en online!

Recept:

 • Ontpit de vruchten met pit en snijd al het fruit in stukjes. Voor degene die onbekend zijn met cactusvijgen, je kunt deze vrucht ontdoen van zijn schil (pas op voor stekels!) en de pitjes die in het vruchtvlees zitten zijn ook eetbaar (wel een beetje hard af en toe dus je kan er ook voor kiezen alle pitjes eruit te peuteren, maar dan ben je wel even bezig). De cactusvijg is rijp wanneer hij een rood/roze kleur heeft.
 • Snijd de sla alvast een beetje voor, en doe hetzelfde met de parmaham en geitenkaas
 • Meng vervolgens alles in een grote salade schaal en voeg wat walnoten en eventueel wat honing toe als dressing
 • Smullen maar!

ZIE OOK: RECEPT ZOETE ZOMER SALADE

Groetjes,
Suzanne

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
SPORTY FAVES AUGUST MET O.A EEN REVIEW VAN DE SAUCONY HEATHERED CHROMA EN SMOOVALL SPRAY!

Ben je benieuwd naar de nieuwe saucony heathered chroma en/of naar een middel tegen schuurplekken? In deze nieuwe #SPORTYFAVES post...

Sluiten