#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten Yoga

REFORMER PILATES BIJ PLTS

reformer pilates

Een review van reformer pilates bij reformer pilates en barre studio PLTS in Amsterdam.

In deze gloednieuwe healthy hotspot post review ik een nieuw soort work-out van PLTS! Tijdens deze work-out zul je je zweetgrens bereiken en aardig wat calorietjes verbranden. Het heet reformer pilates en laat je kort gezegd in een klein uurtje al je spieren in je hele lichaam voelen. Lijkt het je leuk om meer te lezen over deze super leuke maar ook redelijk pittige work-out? Kijk dan gauw even verder! 

reformer pilates reformer pilates reformer pilates reformer pilates

Burn. Sweat. Shake. Love. Dat is het motto van PLTS een nieuwe hippe work-out studio in Amsterdam West.

PLTS review

Bij PLTS kun je terecht voor Barre lessen én full body reformer pilates. Bij het woord pilates denk je misschien aan een soort yoga achtige rustige work-out. I can tell you: IT’S NOT! Not at all hahaha. Dus wanneer je een klasje boekt: prepare to sweat!

De work-out studio zelf ziet er uit als een soort martelkamer, en dat is ook ongeveer wat er met je spieren gebeurd wanneer je alle oefeningen goed en gecontroleerd uitvoert. Al is martelen wellicht een iets te negatieve woordkeuze voor een work-out die naast pittig ook vooral super leuk en relaxt is! 50 minuten lang doe je verschillende oefeningen op een soort bed dat bestaat uit drie delen. De drie delen zijn met elkaar verbonden door springveren. Het middelste deel is bewegelijk en kun je met je handen en/of voeten wegduwen of naar je toetrekken terwijl je bijvoorbeeld op het bovenste deel staat. Het aantal en de grootte van de springveren kun je aanpassen waardoor je het voor jezelf lichter en/of zwaarder maakt om het middelste deel in beweging te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld met je handen steunen op het bovenste gedeelte van het bed, terwijl je met je voeten het middelste deel naar achter duwt en zo in een plank positie of opdruk positie terecht komt waarbij je extra weerstand ervaart doordat je het middelste gedeelte met eigen kracht naar achter duwt en houdt.

Reformer pilates

Tijdens de work-out worden alle spiergroepen aangesproken, maar met name je core en stabiliteit worden eens goed onder handen genomen. Daarbij wordt er ook nog eens uitgebreid gestretcht. Je zult je billen, buik en hamstrings zeker voelen ! Het fijne is dat niets gehaast gebeurd. Het zijn geen korte krachtige herhalingen die je maakt maar je beweegt juist heel rustige en schuift gecontroleerd naar voor en naar achter bijvoorbeeld.

Planking, lunges, donky kicks, sit-ups, en twists zijn oefeningen die bijvoorbeeld aan bod komen en die je dus uitvoert op het bed met de constante weerstand van de veren waarmee het middelste deel van het bed zich kan bewegen.  Die constante weerstand maakt het zwaar, maar tegelijkertijd ook een heel speelse en leuke activiteit. Je zou bijna vergeten dat je aan het sporten bent!

Al met al een leuke tip om te delen in deze healthy hotspot categorie en om eens uit te proberen:)

Je vindt PLTS aan de Bilderdijkstraat te Amsterdam.

Sportieve groetjes, xx
Suzanne

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Brigitte Brummel-Elenbaas
  oktober 5, 2017 at 18:55

  Dat lijkt me leuk ! Maar ja in Amsterdam ….??zó enthousiast geschreven dat het mij gaaf lijkt !

  • Reply
   Suzanne
   oktober 6, 2017 at 11:39

   Dat is dan weer jammer als je niet in Amsterdam woont:) Maar ik denk inderdaad dat jij het ook wel leuk had gevonden!

 • Reply
  Katja
  oktober 6, 2017 at 16:00

  Beste Suzanne, waar is je legging van? hij is echt super leuk.

  • Reply
   Suzanne
   oktober 6, 2017 at 16:11

   Hi Katja, Het is een hele oude..ik vrees dat ze hem niet meer verkopen. Maar hij is van The Sting (Amt&Ivy collectie). Fijn weekend:)

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  vegan pompoen pizza
  VEGAN POMPOEN PIZZA

  In deze nieuwe post het recept voor een verantwoorde vegan pompoen pizza! Als die-hard pizza lover mag een verantwoord pizza...

  Sluiten