#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten Zwemmen

HEALTHY HOTSPOT: SWIMGYM

swimgym

Een trainingszwembad waar je 7 dagen per week baantjes kunt trekken én op verschillende niveaus trainingen kunt volgen onder begeleiding van voormalig top-zwemmers en professionals uit de zwemwereld! Dat is in het kort waarvoor je terecht kunt bij de allereerste SwimGym van Nederland die werd geopend door Olympisch medaillewinnaar Johan Kenkhuis. Een droom die uitkomt voor elke zwemmer…toch?! 

swimgym swimgym swimgym

Het twee banen brede zwembad is speciaal ontworpen om in te trainen. Doordat het zwembad niet zo breed is hebben de coaches altijd goed zicht op jouw techniek en zwemslag. Het bad heeft een olympische lengte van 50meter en kan worden opgesplitst in 4 banen van 25meter.

Het bad is volledig ontworpen om effectief en efficiënt in te kunnen trainen. Een beetje poedelen is er dus niet bij in dit bad. Wel kun je kiezen uit allerlei verschillende soorten trainingen en vormen van begeleiding op verschillende niveaus. Van groepstrainingen tot personal coaching en van zwemtechniek verbetering tot conditieverbetering.

Swim of the Day (SWOD)

Als fanatieke zwemster kon ik het natuurlijk niet laten deze one and only SwimGym eens een bezoekje te brengen en een Swim of the Day (SWOD) mee te draaien! Tijdens de SWOD trainingen wordt er zowel aan de conditie als de zwemtechniek gewerkt. Je kunt meedoen op het start-level, mid-level en pro-level.

Ik plons in het water bij de pro-level groep en we beginnen met een warming-up van zo’n 10 minuutjes inzwemmen. Daarna focussen we ons op een stukje slagfrequentie en besteden we aandacht aan de duwfase van de borstcrawl.  Ik ben omringd met gemotiveerde zwemmers die het maximale uit zichzelf willen halen. De één traint voor zijn eerste triatlon, de ander gebruikt het als conditietraining naast zijn fitness workouts en weer een ander pakt het zwemmen na jaren van afwezigheid graag weer op. Ik vind het fantastisch om te horen waar iedereen voor traint en hoe de SwimGym uitkomst biedt voor een ieder. Na het blokje techniek mogen we de kennis in de praktijk brengen met een (4x) 2x50m + 2×100 m bc setje. Daar start het conditionele stukje van de training. HEER-LIJK! Even lekker knallen, dat is voor mij lang geleden.

Professioneel

Ik zwem natuurlijk regelmatig. Maar in reguliere zwembaden is lekker knallen lastig omdat ik altijd rekening moet houden met recreatieve zwemmers die plots voor je neus het water in springen of in tegengestelde richting op je af komen peddelen omdat ze nog nooit van rechts zwemmen gehoord hebben #pff. Serieus trainen is dan ook vaak lastig. Het badwater in normale zwembaden is daarbij vaak ook nog eens een stuk warmer wat niet bevorderlijk is voor je prestaties. En dan hebben we het nog niet eens over de hygiëne die in reguliere zwembaden toch ook beduidend minder is.

Oh en dan nog iets, in de SwimGym mag je gebruik maken van alle aanwezige hulpmaterialen zoals plankjes, pullboys, snorkels en zoomers. Items die je in een regulier zwembad niet zult kunnen lenen en redelijk prijzig zijn wanner je ze particulier zou moeten aanschaffen. Lekker je baantjes trekken is dus gewoon lastiger in andere zwembaden.

LAPS-uren

Vandaar ook dat ze bij de SwimGym speciale LAPS-uren hebben waar je ongestoord lekker je meters kunt maken. Je hoeft dus niet per se deel te nemen aan de groepstrainingen en kunt ook lekker je eigen plan trekken. Bovendien zijn deze LAPS-uren natuurlijk ook heel handig om voor jezelf nog even extra te oefenen met datgene wat je in de laatste les geleerd hebt.

Ben je benieuwd geworden naar deze SwimGym? Je vind hem in Amsterdam Oost naast de VondelGym van Arie Boomsma. Twijfel je nog? Boek dan gewoon vrijblijvend een try-out om kennis te maken met het bad en te ervaren of het ook iets voor jou is!

Al met al durf ik als ervaren zwemster in ieder geval te zeggen dat de SwimGym een unieke en ideale kans is voor iedereen die (beter) wil leren zwemmen, aan zijn conditie wil werken op een ontspannen en leuke manier en natuurlijk voor iedereen die zijn/haar zwemtechniek onder professionele begeleiding wil verbeteren. Een droom die uitkomt voor elke zwemmer!

LEES OOK: HIIT ZWEMSCHEMA VOOR GEVORDERDEN

Sportieve groetjes,
Suzanne

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kirsten
  december 28, 2017 at 10:17

  Wat een onwijs leuk en tof concept! Ondanks mijn hypermobiele schouder wil ik het zwemmen weer wat proberen op te pakken, ik mis het namelijk enorm. Wie weet kom ik af en toe wel bij de SwimGym trainen!

  • Reply
   Suzanne
   december 28, 2017 at 15:12

   Hi Kirsten, Bedankt voor je enthousiaste comment. Wat heftig dat je een hypermobiele schouder hebt:O Daar moet je inderdaad voorzichtig mee zijn. Maar misschien is de swimgym dan juist een goede! Heel goede begeleiding ook:)

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (20 oktober t/m 26 oktober)

  Aerial Yoga, een SWOD swimming training en een druk weekendje Epe. Dit en meer in weer een gloednieuwe Flashback Friday!

  Sluiten