#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten Yoga

ALLES OVER SUP YOGA EN WAAROM HET ZO GOED VOOR JE IS

SUP yoga

SUP YOGA? Wat is dat precies? En waar is dat goed voor? En niet geheel onbelangrijk: Is dat leuk? Dat lees je in deze korte post over SUP yoga! 

SUP yoga

Wat is SUP? 

SUP staat voor ‘ Stand Up Paddling’. Zoals de naam al doet vermoeden is dit inderdaad staand peddelen. Op een brede surfplank met extra drijfvermogen om precies te zijn. Suppen is goed voor je gehele lichaam en daarnaast ook erg leuk. Suppen kun je eigenlijk overal doen. Het wordt dan ook overal gedaan. Op de grachten van Amsterdam tot in de sloten van Friesland en van op het IJsselmeer tot op de Waddenzee tot in het subtropische zwembad bij jou om de hoek.

Wat is SUP Yoga?

SUP Yoga is, hoe kan het ook anders: Yoga op een SUP board. Of je een yoga sessie op een plank kunt doen? Jazeker, SUP yoga bewijst het! De plank is gebruikelijk wat breder dan een surfplank waardoor je genoeg ruimte hebt. Balans, evenwicht en focus zijn wel extra belangrijk bij deze vorm van yoga. Want voor je het weet plons je van je plank…

Waarom is SUP yoga zo goed voor je?

Als je voor het eerst op de SUP plank stapt zul je gelijk merken dat het vinden van je balans belangrijk is om een nat pak te voorkomen. Als is dat trouwens ook geen ramp. Zeker wanneer de sessie in een zwembad plaatsvindt kan het zelfs wel even lekker verfrissend zijn. De combinatie van stretchen, yoga houdingen en het houden van je evenwicht/balans zijn een heel goede training voor je lichaam. Je traint je volledige lichaam met een constante focus op je core. Eigenlijk worden alle elementen die je normaal gesproken traint bij yoga versterkt doordat je ze uitvoert op de SUP plank. Daarbij voel je elke verplaatsing van je gewicht veel nauwkeuriger doordat je je bevind op het water. Je bent je op deze manier bewuster van je manier van bewegen en de houdingen die je aanneemt. Concentratie is hierbij ook een belangrijke factor.  Een ideale work-out voor je lichaam én geest dus!

Wanneer je SUP yoga in de natuur doet kent het nog een extra voordeel: Het werkt dan namelijk nog een beetje extra als een soort meditatie. Je laat je rustig door de stroming van het water meebewegen terwijl je verschillende posities aanneemt en geniet van het geluid van het kabbelende water om je heen en de wind.

Kortom, SUP yoga is een bijzonder vorm van Yoga waarbij je niet alleen je hele lichaam traint maar ook je geest. Oh niet geheel onbelangrijk: Het is SUPER leuk om eens te doen!

Waar kan ik SUP Yoga doen?

SUP yoga wordt steeds populairder. In de zomer kun je SUP yoga doen op veel plekken waaronder de Kralingse Plassen en Bergse Plassen in Rotterdam en op de Amstel en Blijburg in Amsterdam. Maar ook in Nieuwkoop, Enkhuizen, Nijmegen, Zwolle, Loosdrecht en nog veel meer plaatsen worden er SUP yoga lessen gegeven. Zelfs op Vlieland kun je SUP yoga lessen volgen dus er is vast ook een optie bij jou in de buurt!

Omdat het in Nederland niet altijd goed weer is om het buiten te doen zijn er ook steeds meer zwembaden die (in samenwerking met een nabij gelegen Yoga studio) ook SUP yoga klassen aanbieden als work-out. Informeer daar bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheden! Zelf heb ik onlangs een SUP yoga les gevolgd in het Noorderparkbad in Amsterdam-Noord via MM Sup en O’Neill. Erg leuk!

ZIE OOK: WAAROM YOGA GOED VOOR JE SPIJSVERTERING, (VR)EETBUIEN EN ZELFS JE SEKSLEVEN KAN ZIJN!

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

Foto’s door: Jan bijl

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (27 oktober t/m 2 november)

Kickboksen met wereldkampioen Rico Verhoeven, leuke afspraken en natuurlijk de wekelijkse work-outs en maaltijden! 

Sluiten