#FITwithsuus Hardlopen Product reviews Weetjes, tips en andere sporten

SPORTY FAVES NOVEMBER

spibelt

Ben je benieuwd naar mijn 3 favoriete sportieve items van de afgelopen tijd? Lees dan gauw verder!

Afgelopen zomer startte ik de sporty faves categorie, waarin ik van plan was elke maand 3 sportieve items uit te lichten die mij op een positieve manier hadden verrast in die afgelopen maand. In juli en augustus hebben jullie onder andere kunnen lezen over een spray tegen schuurplekken tijdens het hardlopen en een badpak van gerecycled plastic. Leuke, praktische producten voor een prima prijsje!

Uiteraard was ik vastberaden in september en oktober weer een sporty faves artikel te schrijven. Maar ik zal eerlijk met jullie zijn, er waren helaas niet genoeg sporty items die mij dusdanig positief hadden verrast dat ze een plekje verdiende in de sporty faves post. Ik had een post kunnen schrijven over een aantal ‘B artikelen’. Maar ik besloot dit niet te doen omdat uiteindelijk niemand daar blij van wordt. Ik wil jullie natuurlijk alleen écht leuke en handige dingen laten zien.  Dus vandaar dat er nu pas weer een sporty faves post is. Want de afgelopen tijd waren er gelukkig wel een aantal toffe producten die me positief hebben verrast !

 

1. SPIbelt

Helaas denk ik dat elke hardloper het probleem kent. Waar laat je al je spullen als je een rondje gaat rennen? En als niet hardloper zul je wellicht denken…ehm spullen?? Toch gaat er vaak een hoop mee op pad. Een telefoon, een ID-kaart, huissleutels, én het liefste ook nog een OV-kaart. Voor langere afstand runs komt daar vaak nog meer bij: Denk aan gelletjes, water of snoepjes. Aan een armband of een ritsvakje in je broek heb je dus niet genoeg. Bovendien pas mijn XXL telefoon ook nooit in die standaard formaat rits vakjes.

Een heuptasje/heupriem lijkt de ideale oplossing. Dat had ik een hele tijd geleden ook al bedacht. Maar een fijne runningbelt vinden is zo gemakkelijk nog niet. Je wilt er eentje waarin al je spullen passen zonder dat hij intens lomp en groot is. Een grote heuptas zit namelijk in de weg tijdens het rennen en schudt vaak irritant heen en weer of op en neer. Een goede runningbelt moet lekker zitten tijdens het rennen en niet teveel schudden.  En misschien nog wel het belangrijkste: Hij moet aansluiten om je lichaam! Een runningbelt vinden die aansloot om mijn taille/heupen bleek echter knap lastig. Ik ben niet extreem dun, maar wel heel klein en heb een smalle taille (58 cm). Ik denk dan ook niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ik letterlijk 12 verschillende belts heb besteld en geprobeerd. Op een gegeven moment had ik de hoop opgegeven en ben ik ouderwets met mijn armband gaan lopen. Totdat ik op SPIbelt werd getipt.

Een runningbelt die erg smal en klein oogt, maar in feite zo elastisch is dat zelfs een Iphone Plus erin past. Bedacht door hardlopers voor hardlopers. En het allermooiste, deze runningbelt vormt zich naar je lichaam en schudt of schuift daardoor niet tijdens het rennen! En ja, HIJ PAST! Hij is zelfs te verstellen naar maatje xxs 😀

Ik ben er super tevreden over en zou deze dan ook aan een ieder aanraden. Ik heb zelf gekozen voor een gemiddeld model. Een simpele zwarte variant met enkele steekvakjes aan de zijkant en een stof van waterafstotend materiaal. Er zijn ook simpelere/goedkopere varianten maar ook nog uitgebreidere/duurdere varianten.  En uiteraard hebben ze ook varianten met vrolijke printjes en kleurtjes. Dus ben je nog op zoek naar een hardloopriem dan zou ik zeker even een kijkje nemen op de website van SPIbelt.

spibelt

2. S.Oliver sportcollectie

Er zijn tegenwoordig natuurlijk steeds meer kleding merken en webshops die komen met een sportcollectie. En dan heb ik het voornamelijk over webshops die zich normaal gesproken enkel richten op fashion en niet op sport gebied. Meestal zien deze sportcollecties er dan ook fantastisch uit! Leuke kleurtjes, vrolijke patroontjes en stoere jacks. Helaas blijkt de kwaliteit vaak om te janken! De leggings flubberen en sluiten niet goed, de sport-bh’s bieden totaal geen steun en de sport tops vangen het zweet amper op. Dramatisch dus! Sportkleding moet gewoon fijn en comfortabel zitten in the first place. Als het er dan nog leuk uit ziet is dat natuurlijk helemaal top! Afgelopen maand kwam ook kledingmerk s.Oliver met een speciale sportcollectie. Ik was natuurlijk heel benieuwd en omdat het niet zo prijzig is wilde ik wel een setje proberen. Ik ging voor een grijs met blauw setje. En tot mijn verbazing zag het er niet alleen heel leuk uit, maar was er ook oprecht aandacht besteed aan de fit. Het materiaal is stevig, de broek sluit aan en flubbert niet. En ook het hemdje heeft een fijne pasvorm en zit lekker tijdens het rennen. Zeker ook een mention waard in deze post dus!

3. Kalenji Running light

Een fantastisch item voor in deze donkere dagen! Je hebt het zelf wellicht niet door, maar als hardloper ben je al gauw een onzichtbare factor in het drukke verkeer. Dat wordt nog eens extra gevaarlijk in de herfst en winter als het later licht wordt en vroeger donker. Hoe vaak erger ik me zelf niet als ik op de fiets zit aan een loper die rond een uurtje of 17, in de schemer, plots oversteekt. Je schrikt er gewoon van. Daarom draag ik zelf ALTIJD verlichting als ik in het donker ga rennen. Maar dat vond ik wel een partijtje irritant. Sjonge, jonge. Ik startte met zo’n reflecterend vestje. Het was beter dan niets, maar verlicht natuurlijk niet super goed. Daarbij zat het ook nog eens superrot. Toen ben ik overgestapt op van die strips met kleine lampjes die je om je armen of benen kunt dragen. MEGA irritant! Ze gleden af, de batterij ging snel leeg of ze knelden mijn armen/benen af als ik ze weer eens extra strak vast maakte omdat ze anders afgleden. Bovendien zorgden beide vormen van verlichting er wel voor dat ik iets beter zichtbaar was, maar voor mij zelf werd de weg en het verkeerd niet beter zichtbaar. Dan heb je van die lampen die je op je hoofd kunt dragen, die werken goed, ze verlichten de weg voor je én je bent goed zichtbaar. Maar persoonlijk stoorde ik me een ongein aan die dingen. Heel irritant zo’n lamp op je hoofd! Het zat beslist niet chill! Daarom vertel ik jullie graag over mijn nieuwste aanwinst: De Kalenji run light! Het is een soort tuigje dat je om je borst/rug draagt met zowel op je borst als op je rug verlichting. De runlight zorgt dat jij zichtbaar bent voor anderen én dat jij de weg en het verkeer voor je ook beter kunt zien. Hij verlicht ongeveer 20 meter vooruit, maar wil je iets minder dan kan dat ook. Je kunt de felheid namelijk aanpassen.  Het systeem lijkt in eerste instantie misschien wat lomp, maar het zit ideaal! Het schud niet, het verschuift niet, het voelt niet vervelend of irritant zoals zo’n hesje of lamp op je hoofd. Ik ben er echt heel blij mee! De run light heeft een accu van ongeveer 5 uur en het lampje op je rug geeft aan hoeveel batterij je nog hebt. Is ie op dan kun je hem gewoon thuis opladen in plaats van dat je er nieuwe batterijen in moet stoppen. Je kunt het systeem ook aan een rugzak verbinden met de speciaal  bijgeleverde rugzak strap.  Al met al een item dat vanwege zijn functionaliteit en prijs/kwaliteit verhouding (40 euro!) zeker thuis hoort in deze sporty faves post.

hardlopen in de herfst
hardlopen in de herfst

 

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (24 november t/m 30 november)

Kickboksen, Yoga, Zwemmen, Fitness, hardlopen én het eerste Kerst ontbijt van 2017. Dat en meer kun je weer meebeleven in...

Sluiten