#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

JEZELF SLANK SLAPEN? YES LADIES, DAT KAN!

slank slapen

Jezelf slank slapen? Yes ladies, geloof het of niet, maar slapen is een onwijs belangrijke factor van onze lijn!  Soms is het zelfs beter je wekker niet om 6 of 7 uur te zetten voor een workout en jezelf slank te slapen! En dit zijn de redenen waarom!

slank slapen

Minder trek 

Bij een goede nachtrust komt er een hormoon vrij dat ervoor zorgt dat we ons sneller verzadigd voelen (na het eten). Hoe meer we slapen, hoe meer we ons verzadigd voelen en the other way around. Bij een korte nachtrust zijn we geneigd meer te eten. En als we echt te weinig slapen komt ook nog eens het hongerhormoon ghreline vrij…ai. You’d better get enough sleep to avoid binge eating.

Meer energie

Dat vermoeidheid zal zorgen voor verminderde activiteit is bijna een open deur. Toch benoem ik het even want als je bezig bent met afvallen of graag gezond leeft is bewegen natuurlijk erg belangrijk. En door een goede nachtrust te pakken zul je je overdag energieker voelen en is het gemakkelijker om jezelf aan te zetten tot sporten! Tijdens het sporten heb je ook voldoende energie om het vol te houden. De kans dat je je workout skipt is dus vele malen groter wanneer je niet genoeg slaapt. Om 6 uur de wekker gezet voor een workout maar eigenlijk nog erg moe? Skip je morning workout en pak wat extra slaap. Je zult zien dat je daarna opstaat met meer energie en je workout (die dag) beter kunt knallen in de middag of avond.

Minder glucose in vetcellen

Genoeg slapen zorgt voor minder glucoseopslag in onze vetcellen: Wanneer we een kort nachtje hebben gehad stijgt de aanwezigheid van cortisol in ons bloed. Cortisol is een bekend stresshormoon en zorgt voor een stijging van het glucosegehalte in ons bloed. Omdat ons lichaam niet alle glucose nodig heeft en/of kan gebruiken wordt dit opgeslagen in vetcellen. Oppassen met die korte nachtjes dus!

Meer calorieën verbranden 

Ons lichaam kent een biologische klok en is ingesteld op een bepaald dag- en nachtritme. Wanneer we dit verstoren en bijvoorbeeld ‘ s nachts veel te weinig slapen dan raakt dit ritme in de war. Door te weinig slaap of slapen buiten de biologische slaapuren om wordt de stofwisseling verstoord. Wanneer we op de juiste momenten slapen en genoeg slaap uurtjes pakken dan wordt de stofwisseling juist gestimuleerd en zul je meer calorieën verbranden. Je kunt jezelf dus letterlijk slank slapen door op de juiste momenten voldoende rust te pakken.

 

Slaaplekker!

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
pasta recept voor sporters
PASTA RECEPT VOOR SPORTERS

In dit artikel vind je een recept voor eiwitrijke pasta dat uitermate geschikt is voor sporters (met extra veel eiwitten,...

Sluiten