#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

BARRE WORKOUT

barre workout

Een barre workout lijkt de nieuwste trend in fitness land. In rap tempo veroverd de barre workout het hart van vele sporters en celebs zoals Doutzen Kroes, Natalie Portman en Madonna. In Amerika en Engeland bestaat de sport al wat langer, maar ook in Nederland wordt het steeds bekender en populairder. Ik probeerde een aantal barre workouts uit en vertel er alles over in dit artikel. Want wat is een barre workout? Voor wie is het geschikt en wat zijn de resultaten voor je shape/lichaam?


 Wat is het?

Barre is een soort workout combinatie van dans/ballet, yoga, pilates en fitness. Er wordt gebruik gemaakt van de houdingen en elegantie uit de ballet en danswereld. Een stukje precisie uit de pilates hoek en een groot deel van de lenigheid en poses komen uit yogaland. Het laatste onderdeel: kracht en cardio komt vanuit de fitness. Met barre beweeg je met je gehele lichaam op een manier zoals je dat waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gedaan. Je spreekt op een effectieve manier een hele hoop spiergroepen aan, en na elke sessie kracht oefeningen wordt er uitgebreid gestretcht zodat je spieren steeds opnieuw een beetje langer worden. Een full-body workout geïnspireerd op bewegingen en oefeningen uit verschillende disciplines dus!

Voor wie is het?

Barre is er voor iedereen! Van jong tot oud, van getraind tot beginner en van danser tot voetballer. Je hoeft helemaal geen ballerina te zijn om barre te kunnen doen. Een dansachtergrond is ook totaal niet nodig. Iedereen kan het leren. Tijdens de les worden er namelijk ook altijd variaties gegeven op oefeningen of alternatieve stretches wanneer iets je (nog) niet lukt. Je strecht natuurlijk ook altijd op je eigen niveau. En hoe vaker je Barre lessen volgt, hoe eerder je ook zult merken dat je leniger wordt.  Barre is extra geschikt als aanvulling voor fanatieke hardlopers en krachtsporters die veelal wat stijfjes zijn. Met een barre workout zorg je ervoor dat je flexibel blijft.

Waarvoor is het?

Barre is er voor het werken aan een elegant, flexibel en fit lijf. De oefeningen kunnen best pittig en hard zijn waardoor je zowel aan je kracht als conditie werkt. Je zult namelijk niet alleen maar aan de barre staan, regelmatig worden er ook balans en core-oefeningen gedaan op een fitnessmatje. Naast het werken aan je flexibiliteit en kracht verbeter je met barre ook je houding en versterk je je spieren.
Het resultaat is een sterk en toch elegant lichaam dat in balans is.

 

Zelf vind ik het een enorm leuke workout om af en toe te doen naast mijn reguliere hardloop-, zwem- en fitnesstrainingen. Even lekker alle spiertjes stretchen en even iets anders doen dan normaal! En het gekke is dat ik zelfs dan nog af en toe spieren voel die ik nog nooit eerder voelde. Zelf ga ik meestal naar PLTS studio’s in Amsterdam voor een barre workout. Maar je hebt in heel veel plaatsen tegenwoordig sportscholen en studio’s waar barre classes worden gegeven. Toen ik laatst een dagje in Munchen was heb ik ook een lesje barre aldaar gevolgd!

Ik hoop dat jullie het een interessante post vonden om te lezen! Wellicht heb je zelf ook wel eens barre gedaan of staat het op je wishlist! Ik ben benieuwd:D

 

Liefs,
Suzanne

ZIE OOK: ALLES OVER SUP YOGA EN WAAROM HET ZO GOED VOOR JE IS

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marlies
  januari 29, 2018 at 16:19

  Ik vroeg me af of je post wel afgewerkt is? Je sluit hem namelijk niet af en dat doe je normaal wel. En ik zou ook graag wat van je eigen ervaringen lezen!

  • Reply
   Suzanne
   januari 29, 2018 at 16:25

   Hi Marlies, bedankt voor je oplettendheid. Zoals je wellicht via mijn IG stories had gezien zit ik momenteel in Zuid Frankrijk en heb ik maar heel beperkt internet waardoor niet alles helemaal loopt zoals gepland. Als het goed is, zie je nu het artikel met afsluiting en korte persoonlijke ervaring:)! Eerder al schreef ik in enkele Flashback Fridays over mijn ervaring met barre vandaar dat het stukje nu wat korter is. Hoop dat je het alsnog kunt waarderen.

   Fijne avond! Liefs, Suzanne

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  mediterraanse vis
  MEDITERRAANSE VIS MET GESTOOFDE PREI

  Op zoek naar een gezond en lekker recept: Probeer dan deze mediterraanse vis met gestoofde prei, linzen en spinazie eens!...

  Sluiten