#FOODwithsuus

5 VERANTWOORDE TUSSENDOORTJES

 Trek in een lekkere snack maar je wilt toch een verantwoordere keuze maken? Welke tussendoortjes kun je dan nemen? In dit artikel 5 ideetjes die je lekkere trek stillen en toch verantwoorde tussendoortjes zijn. Zorgeloos lekker genieten dus!

Onderstaande snacks zijn bedoeld als bewustere keuze voor de erg ongezonde lekkere trek en suggereren niet per se gezond of de gezondste snack opties te zijn.

 1. Granola koekjes van Verkade 

Deze knapperige koekjes zijn nieuw in de supermarkt schappen en zorgeloos lekker! Sinds een aantal weekjes ligt dit verantwoorde tussendoortje gewoon voor het grijpen bij onder andere de Jumbo en PLUS en binnenkort zijn ze ook verkrijgbaar bij Albert Heijn. Deze koekjes zijn perfect voor als je net zin had in iets zoets en lekkere trek naar koek hebt. De koekjes zijn gemaakt uit noten, zaden, geroosterde granen en gedroogd fruit. Ze zijn rijk aan vezels en gezoet met natuurlijke suikers uit fruit en dadels bijvoorbeeld.  Daardoor bevatten deze koekjes 50% minder verzadigde vetten dan andere (granola) koekjes die vaak gezoet zijn met suikers. En zeker niet onbelangrijk, twee varianten (cranberry en pure choco/amandel) zijn ook nog eens vegan!

Naast deze twee varianten is er ook nog een Appel/Kaneel variant en deze is gezoet met honing. Welke zou jou favoriet zijn?

Shop hier

tussendoortjes

2. Kokosyoghurt 

Wanneer je toetjes trek hebt of zin hebt om pudding, taart en ijs te eten kun je deze lekkere trek ook stillen met een verantwoorde variant: kokosyoghurt. Deze is niet gemaakt van dierlijke zuivel, maar van kokosmelk (en dus plantaardig). Kokosyoghurt bevat probiotica welke goed zijn voor je darmflora. Bovendien kan bijna iedereen kokos yoghurt zonder problemen eten. Ook als je allergisch bent voor soja of zuivel zoals melk en ‘normale’ yoghurt. Bovendien is kokosyoghurt koolhydraatarm en bevat een portie van 100 gram niet meer dan 200 calorieën.

Shop hier.

3. (Biologische) rijstwafels

Rijstwafels zijn het ideale tussendoortje voor de hartige trek of ter vervanging van een boterham. Rijstwafels zijn lekker licht en luchtig en bevatten minder calorieën en koolhydraten dan een snee brood. En toch vullen ze! Perfect dus. En wanneer je een rijstwafel saai van smaak vind, koop dan vooral niet degene met smaakjes want die vallen zeker niet in de categorie ‘verantwoorde tussendoortjes’ maar beleg je naturel rijstwafel met kipfilet, tonijn, komkommer, tomaatjes of een beetje avocado met peper bijvoorbeeld. 4 naturel rijstwafels bevatten ongeveer 100 caloriën.

Shop hier.

tussendoortjes

 

4. Donkere chocolade (minimaal 70% cacoa)

Chocolade cravings kun je het beste stillen met chocolade toch? Maar ga dan voor donkere chocolade! Deze bevat veel vezels en magnesium en is een bron van antioxidanten. Chocolade met minder dan 70% cacoa bevat een stuk meer suiker en andere geur-, kleur- en smaakstoffen. Vandaar dat je het best kunt gaan voor een pure vorm van 70% of meer cacoa. En als je het echt goed wilt doen, ga dan voor een supreme noir variant met 90% of zelfs meer! Want helaas zit er in de repen met 70% cacoa nog steeds zo’n 10% suiker. Toch is het een meer verantwoorde keuze dan een ‘normale’ reep chocolade.

Shop hier.

5. Propercorn 

Ben je gek op popcorn en kun je jezelf niet inhouden. Ga dan voor een verantwoordere variant in de vorm van propercorn. Deze popcorn is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en er zijn waanzinnig lekkere smaken! Met deze popcorn krijg je zo’n 90-130 calorieën per portie binnen en een stuk minder  koolhydraten in de vorm van suikers dan bij normale popcorn. En meer eiwitten per 100 gram!

Alle varianten zijn ook nog eens glutenvrij en vegetarisch. En de smaken Lightly Sea Salted, Sweet&Salty en Smooth Peanut & Almond zijn zelfs vegan.

Shop hier.

tussendoortjes

 

ZIE OOK: 5 VERANTWOORDE SNACKS DIE JE KUNT ETEN TIJDENS DE LIJN

Liefs,
Suzanne

Oh en Volg jij me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?! 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Brigitte Brummel
  april 2, 2018 at 14:39

  snoepkont die Tjarko !

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  rijstschotel
  MEXICAANSE RIJSTSCHOTEL MET TOMATEN (VEGA)

  In de categorie #foodwithsuus kom ik vandaag met een smaakvolle vegetarische rijstschotel die je zeker niet wilt missen! Gemakkelijk en...

  Sluiten