#FITwithsuus Hardlopen Kracht/Fitness Product reviews Weetjes, tips en andere sporten Yoga Zwemmen

REVIEW: FITBIT VERSA

fitbit versa

Lees de review van de Fitbit Versa als nieuwste smartwatch van Fitbit hier en ontdek of de Fitbit Versa een geschikt model voor jou is. Benieuwd naar de plus- en minpunten? En/of waarom je dit horloge wel of niet zou moeten kopen? Kijk dan gauw even verder voor deze uitgebreide review van de Fitbit Versa.

Afgelopen 21+22 maart 2018 was ik aanwezig bij de officiële lancering van het nieuwste paradepaardje van Fitbit: de Fitbit Versa. Ik kreeg de kans deze smartwatch een aantal weken uit te proberen en kom vandaag met een uitgebreide review. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat ik NIET betaald krijg voor deze review. En dat ik ook NIET gevraagd ben door Fitbit om deze review te schrijven. Dit doe ik puur omdat ik het zelf ook altijd heel fijn vind reviews van anderen te lezen alvorens ik een relatief dure aankoop wil gaan doen in de vorm van een tv, mobiele telefoon, horloge of zoiets dergelijks. Daarbij vind ik sporthorloges en smartwatches met sportieve functies gewoon ook rete interessant als fanatiek sportster. En ik weet dat een hoop van mijn lezers hier en volgers op Instagram ook ontzettend benieuwd zijn! Dus here we go!

DE FUNCTIES

fitbit versa

Water resistent tot 50m diep mét swimtracking 

Als voormalig Nederlands Kampioen zwemmen was ik uiteraard het meest benieuwd naar deze nieuwe functie! De Fitbit Versa is niet alleen waterdicht, maar ook in staat om tijdens het zwemmen je activiteit te meten! Je vult simpelweg de lengte van het zwembad in (25m of 50m) en hij telt het aantal baantjes dat je zwemt en houdt de tijd bij. Je kunt hem tijdens het zwemmen heel gemakkelijk pauzeren en weer doorstarten. Ik vond de functie erg goed werken. Het enige minpuntje is dat hij je baantjes niet trackt als je enkel benen zwemt (en dus je armen niet gebruikt). Wel was hij in staat om met hele slagen goed de banen te blijven tracken, ook als ik wisselde van zwemslag.

Ingebouwde hartslagmeter

De hele dag door meet de Fitbit Versa hoe hoog je hartslag is. Op basis daarvan en o.a. je leeftijd, gewicht en lengte (die je zelf kunt invullen in de app) berekent hij ook het aantal calorieën dat je verbrandt. Verder kun je zien in welke hartslagzones je je bevindt tijdens je workout. Deze inzichten en bijvoorbeeld je rusthartslag kunnen je veel vertellen over je fysieke toestand en conditie. In de app kun je ook zien hoe goed jou VO2Max/Conditie/Fysieke toestand is op basis van je hartslag en activiteitenniveau.

VO2Max wordt ook wel je ‘cardio fitness level’ genoemd. Dat is een internationale methode die aan de hand van jou maximale hartslag en rusthartslag bepaald hoeveel zuurstof je lichaam elke minuut op kan nemen. En dat is dan weer een goede graadmeter om te bepalen hoe je lichamelijke conditie is.  Je vindt je score door in de app naar je hartslaggrafiek te gaan en dan één keer naar links te swipen in de grafiek.

Notificaties van je telefoon 

Je krijgt een pop-up bericht en je smartwatch gaat trillen wanneer iemand je belt of wanneer je een sms binnen krijgt! De Fitbit Versa is super gemakkelijk te koppelen met je smartphone en daardoor gaat hij dus trillen wanneer je gebeld wordt of wanneer je een afspraak hebt! Je kunt met deze meldingen niets doen op je smartwatch, je ziet ze enkel. Om je telefoon op te nemen en/of berichten te beantwoorden zul je je smartphone nodig hebben.

Unisex design

De Fitbit Versa is naar mening het meest fashionable design so far. Daar waar ik het vorige model (De Ionic) een beetje mannelijk vond vanwege de kleur, grootte en rechte hoeken vind ik de Fitbit Versa veel subtieler en vrouwelijker. Maar hij is ook niet dusdanig vrouwelijk dat het meer een vrouwen horloge is geworden. Het is juist de perfecte combinatie van mannelijke kenmerken met een vrouwelijke touch waardoor het een unisex design is geworden. Om te beginnen is de rand van het horloge vrij dun en is het scherm super helder en scherp. Hij kan zelfs een helderheid van 1000 nits halen.

Het horloge is wat kleiner dan de Ionic (het vorige model van Fitbit) en ook wat minder lomp in zijn vormen. Verder kun je kiezen voor verschillende opties: roségoud (die heb ik), zwart of zilver. En er komen deze zomer ook nog twee special editions uit die geleverd worden met een canvasband in de kleur lavendel en houtskool. Bij de normale versie kun je kiezen voor een siliconen band maar ook voor een metalen, leren of canvas band.

Er zijn allerlei kleuren en opties maar mijn voorkeur gaat uit naar de siliconen band omdat ie heel fijn om je pols zit. Hij past zich als het ware een beetje aan en is het meest flexibel tijdens het sporten en slapen. De metalen band is dan weer handig voor als je een werkafspraak hebt, een chique diner of een gelegenheid waarbij zo siliconen bandjes net ff te sportief is maar je  wel graag je Fitbit om wilt houden.  Vandaar dat ik zelf ook de zilveren mesh band erbij heb genomen. Maar daar ga ik dan uiteraard niet mee sporten of slapen.

fitbit versa

Muziek

De Fitbit Versa kent een intern geheugen waar je apps en muziek op kunt slaan. De Fitbit Versa werkt heel goed met Deezer, je kan dan offline afspeellijsten downloaden van de streamingsdienst en via bluetooth je smartwatch koppelen met je hoofdtelefoon voor een telefoonloze muziek ervaring. Als je de Fitbit Versa aanschaft krijg je daar ook gratis een drie maanden trial van Deezer bij. Maar je kunt ook je eigen muziek op de Versa zetten.

Automatische activity tracking

Wanneer je voor meer dan 10 minuten in beweging bent of slaapt begint de Fitbit Versa met het registreren van deze activiteit. Het horloge zal herkennen wanneer je aan het fietsen of wandelen bent. Zo hoef je niet telkens aan te geven dat je gaat fietsen bijvoorbeeld. Al kan dit natuurlijk ook wel als je dat fijn vindt.

Excercise modus 

Je kunt via de app 7 standaard workouts instellen die je vaak doet en dan in je snelkeuze menu op je horloge zullen verschijnen. Wanneer je dan één van deze 7 workouts gaat doen kun je ze super gemakkelijk en snel selecteren en zal je fitbit gedurende je workout je hartslag(zones), calorieverbranding en bijv het aantal gezwommen baantjes voor je bijhouden. Omdat de Fitbit Versa helaas geen ingebouwde GPS heeft moet je wel je telefoon meenemen als je ook wilt dat hij je route registreert.

Aangezien ik mijn telefoon toch meenam zette ik daarop ook mijn Nike running app en Strava app aan om te vergelijken. Helaas vond ik wel elke keer een foutmarge in de tijden van de Fitbit Versa ten opzichte van de 2 running apps. De Nike & Strava app gaven namelijk telkens dezelfde tijden aan en de gemiddelde loopsnelheid van de Fitbit was soms een paar seconde sneller en soms een paar seconde langzamer.

fitbit versa

Stappenteller

De Fitbit Versa meet gedurende de hele dag het aantal stappen dat je zet. Ik heb het horloge sinds 21 maart elke dag 24/7 gedragen en ben van mening dat de stappenteller niet altijd 100% accuraat is. Wel komt hij denk ik erg dicht in de buurt en werkt hij beter dan de meeste stappentellers die ik hiervoor wel eens heb gebruikt/getest. Het ding met stappentellers zonder ingebouwde GPS blijft altijd dat het lastig te meten is. Door bijvoorbeeld allerlei armbewegingen te maken zorg je er voor dat hij stappen registreert die dus eigenlijk helemaal niet gelopen zijn. Deze optie zou ik dus vooral zien als een leuk extraatje, maar ik zou er niet 100% op vertrouwen.

Sleeptracking

De slaapmonitor van de Fitbit Versa lijkt ontzettend nauwkeurig te meten. Hij meet niet enkel hoelang je slaapt, maar ook in wat voor een soort slaap je je bevindt op welk tijdstip. Bijvoorbeeld diepe slaap, REM slaap of lichte slaap. Hij registreert de tijd dat je in slaap valt en de tijd dat je weer wakker wordt en ook alle keren dat je ’s nachts wakker wordt (en het zelf niet door hebt). Bijna elke nacht moet ik wel een keertje plassen en ik checkte dan op de keukenklok hoe laat het was. De volgende ochtend gaf de Fitbit Versa dit op de minuut nauwkeurig ook aan dat ik op dat tijdstip even wakker was geweest. Ik denk dat dit een van de functies is waar ik meest tevreden en blij mee ben. Die slaapfunctie werkt echt heel goed!

fitbit versa fitbit versa

Alarm

Het onderste knopje rechts op de Fitbit Versa is om je wekker te zetten. Het apparaatje gaat dan trillen wanneer het tijd is om bijvoorbeeld op te staan of voor een afspraak. Je kunt de wekkers ook zetten om te zorgen dat je in beweging blijft. Super handig voor als je een kantoorbaan hebt bijvoorbeeld.

Challenges en doelen

In de Fitbit-app (die je op je telefoon moet installeren) kun je eigenlijk alles terugzien. Van je hartslagmetingen tot je dagelijks gezette stappen en van je slaap van de afgelopen nacht tot je training en eventuele andere beweging van die dag.

Maar naast die statistieken kun je ook doelen voor jezelf opgeven en meedoen aan challenges. Zo kun je bijvoorbeeld het doel instellen dat je elke dag minimaal 10.000 stappen wilt zetten. Je horloge zal gaan trillen wanneer je goed bezig bent en op weg bent om je doel te behalen. Maar ook wanneer je er nog lang niet bent als aanmoediging om toch nog wat extra stappen te zetten. Ook kun je bijvoorbeeld aangeven dat je wilt afvallen. Je zult dan je huidige gewicht moeten invullen en ook je voedsel/drank inname moeten invoeren.

Met de log funcie in de app kun je die heel nauwkeurig invullen. Je zult dan advies krijgen in de app om naar je doel toe te werken.

Ook kun je op een heel gemakkelijke manier contact leggen met familieleden en vrienden die ook een Fitbit dragen. Op die manier kun je elkaar uitdagen voor bepaalde challenges zoals de stappen challenge. Wanneer je ziet dat je broer of beste vriend meer stappen zet dan jij kan het erg motiverend werken om zelf ook wat meer stappen te zetten.

fitbit homescreen

Menstruatie cyclus

Een van de meest interessantere functies volgens de ontwikkelaars van de Fitbit Versa is het volgen van de gezondheid van vrouwen. Deze functie is nu helaas nog niet beschikbaar. Maar deze zal zeer binnenkort verschijnen op zowel de Ionic als de Versa met een nieuwe update. Als je de update hebt doorgevoerd is het vanaf dan mogelijk je menstruatiecycli bij te houden.

Daarbij worden ook slaappatronen en activiteitspatronen meegenomen om eventuele correlaties te ontdekken tussen je menstruatiecyclus en eventuele slaapproblemen of mindere workouts. Ook wordt de hartslag gebruikt om patronen te detecteren.  Maar hoe deze functie in de praktijk zal gaan zijn kan ik nu helaas nog geen uitspraak over doen. Ik ben ook benieuwd of deze functie nuttig zal zijn voor vrouwen die bijvoorbeeld aan de pil zijn. Want dan reguleer je het natuurlijk voor een groot deel zelf.

Mijn persoonlijke oordeel 

Al met al is de Fitbit Versa een heel goede investering als je graag wat meer inzicht wilt in je lichamelijke conditie en beweging. Het horloge en de app bieden samen echt een aantal toffe functies en hij is zeer gemakkelijk en overzichtelijk in gebruik. Het design is super mooi en nog een groot pluspunt is de lange batterijduur.

Ik kon het horloge telkens 3 tot 4 volledige dagen gebruiken voordat ik hem moest opladen. En dan was ie van 0 naar 100% opgeladen binnen 2 a 2,5 uur! Super snel dus. De functies die ik het fijnst vindt en het meest gebruik zijn de slaapfunctie en hartslagfunctie. Dat vind ik beide erg interessant om te bekijken en te weten.  Voor iedereen die op een gemiddeld level sport en het leuk vind wat meer bezig te zijn met zijn/haar gezondheid is de Fitbit Versa een ideaal horloge.

Nadelen

Het grootste nadeel is voor mij echt dat de Fitbit Versa geen ingebouwde GPS kent. Als fanatieke sporter ben ik gewoon super vaak buiten aan het rennen, fietsen, skaten of zwemmen en dan zou ik toch ook wel heel graag mijn route nauwkeurig willen kunnen terugzien zonder dat ik mijn telefoon hoef mee te nemen. Ik heb namelijk een erg grote telefoon die in veel zakken niet past.

Bovendien is het gewoon vervelend om je telefoon telkens mee te moeten nemen. Daarbij kan je dus met buiten zwemmen niet op aan van de Fitbit Versa. Want je telefoon kan niet mee het water in en de Fitbit Versa kan je enkel op zwembad lengte instellen. Dat vind ik als (open water) zwemster natuurlijk een minpuntje en voor veel triatleten zal dit ook een minpunt zijn.

Daarbij is de Fitbit Versa helaas ook niet in staat om je statistieken qua workouts bij te houden in rangorde. Waar ik zelf altijd wel heel nieuwsgierig naar ben is hoe een bepaalde workout zich verhoudt tot de rest. Dus dat mijn PR’s worden bijgehouden. En daarbij ook de gemiddelde snelheid, mijn maandelijkse gemiddelde snelheid en het aantal kilometers die week etc. Op die manier heb ik een nog beter inzicht in mijn trainingen.

En ik denk dat voor de wat meer professionelere sporters zoals ik, die de voorkeur geven aan echt nauwkeurigheid en uitgebreide, volledige statistieken de Fitbit Versa niet de beste optie van Fitbit is. Je kunt hem overigens wel connecten met bijvoorbeeld RunKeeper of Strava en dan zie je daar wel je statistieken. Maar persoonlijk vind ik die apps niet zo fijn werken. En zoals ik eerder schreef zit er ook een aantal seconde foutmarge in op de gemiddelde snelheid. Daarom wil ik zelf nog heel graag gaan kijken naar de Fitbit Ionic, deze heb ik dus helaas nog nooit gebruikt/getest. Maar deze heeft in ieder geval wel ingebouwde GPS. En ik denk dat ik daar persoonlijk meer mee kan als fanatiek sporter.

Eindconclusie

Voor iedereen die niet zo fanatiek sport en het gewoon interessant vindt om zijn gezondheid bij te houden, hartslag en slaappatronen te kunnen bekijken is het juist een fijne optie. Want hij is wel een stukje goedkoper dan bijvoorbeeld de Ionic. Ook als hardlopen je niet zo interesseert en je doet bijvoorbeeld krachtsport,  is het een heel goede keuze. Tijdens het fitnessen meet het horloge bijvoorbeeld ook je hartslag en calorieverbruik. En daarbij heb je natuurlijk geen route of snelheid bij nodig.

Enthousiast? Je kunt de Fitbit Versa hier bestellen!

Vragen? Stel ze gerust hieronder of plaats een comment onder deze foto op mijn Instagram!

Ik hoop dat jullie deze eerlijke en oprechte review kunnen waarderen. En ik hoop jullie snel weer terug te zien bij een volgend artikel:)

ZIE OOK: Review tom tom spark

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel

Volg je me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?! 

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply
  Sylvahna.nl
  april 6, 2018 at 16:54

  Ik zit hier echt zo erg over te twijfelen. Ik vind hem heel mooi, heeft goede functies en ik vind hem ook niet heel duur, maar het is alsnog wel veel geld natuurlijk. Hmm.. Lastig, lastig!

 • Reply
  Carokien
  april 18, 2018 at 17:04

  Misschien een gekke vraag maar de klok welke ik steeds kies is maar voor 24 uur. Zijn er ook welke je gewoon kan gebruiken? Verder dolenthousiast. Kom van de Apple watch af maar deze bevalt tot nu toe zeker heel goed. Alvast bedankt

  • Reply
   Suzanne
   april 18, 2018 at 17:06

   Hi Carolien.

   Wat bedoel je precies met ‘de klok welke ik steeds kies’. De achtergrond van je horloge? Als in ‘clockface’? Die kun je voor vast instellen via de app op je telefoon. Dan blijft ie gewoon voor altijd tenzij je hem weer verandert… Of bedoelde je dat niet?!

 • Reply
  Tamara Ooms
  mei 2, 2018 at 21:36

  Beste,
  In heb hem reeds aangekocht, maar zou tijdens het hard lopen willen zien welke snelheid ik loop, waar kan ik dit in stellen zodat ik dit onmiddellijk op mijn smart watch kan zien? Dank je, uw review was zeer nuttig.

  • Reply
   Suzanne
   mei 4, 2018 at 12:41

   Hi Tamara, Wat leuk dat je hem ook heb aangeschaft. Als je gaat rennen druk je op het knopje rechtsboven, dan swipe je naar de workout ‘run’ en druk je op het knopje rechts onder. Dan start hij de workout rennen. Als je deze niet in je favorieten lijst hebt staan moet je dat even doen via de instellingen in de app. Je kunt daar 6 workouts selecteren voor dit snelkeuze menu.

   Als je tijdens het rennen op je watch kijkt dan licht het scherm op en zie je als het goed is je snelheid en anders moet je even naar links of naar rechts vegen over je scherm. Hij geeft namelijk ook de afstand en je hartslag aan bijv. Als je wilt dat het scherm continue aan blijft moet je dat even bij de Instellingen aanpassen, dit staat natuurlijk standaard uit om batterij te sparen. Hopelijk lukt het zo:)

 • Reply
  Chris
  mei 28, 2018 at 07:14

  Hoi! Je geeft aan dat je de slaaptracker zo nauwkeurig vindt, maar dat is hij bij mij de laatste week niet meer. Ik ben ook áltijd meer dan een uur wakker volgens de fitbit terwijl ik op die momenten niet wakker geweest ben (naar mijn idee). Heb jij hier nu misschien ook last van dat hij nu minder accuraat is? Groetjes!

  • Reply
   Suzanne
   mei 28, 2018 at 11:00

   Hi Chris, Dat klopt. Ik ben er nog steeds erg tevreden over en ook ik ben elke nacht 1 a 1,5 uur wakker. Dat is heel normaal en hoort zelfs. Je bent dan niet wakker zoals jij waarschijnlijk denkt. Bij ‘wakker’ denk jij aan bewust wakker, maar het is vaak onbewust in de nacht. Maar juist dat is zo interessant dat je fitbit dat meet. Die onbewuste momenten waarop je dus wakker bent maar die jij je niet meer kan herinneren als je wakker wordt in de ochtend. Die momenten hebben te maken met je slaapcycli. Elke nacht ga je eigenlijk telkens door fases heen. Heel kort door de bocht ga je van lichte slaap naar diepe slaap naar REM slaap en dan ben je onbewust even wakker en start de cyclus weer opnieuw. En elke nacht doorloop je ongeveer 5 van dit soort cyclussen waartussen je dus elke keer kort ‘wakker’ bent. Je kunt dat ook heel mooi terug zien in je slaapgrafiek!

 • Reply
  lies
  juni 11, 2018 at 22:07

  hallo, leuke en uitgebreide review! kan je voor het zwemmen enkel kiezen tussen 25m of 50m? kan je de lengte niet zelf instellen? ik heb namelijk zelf een zwembad van 10m, dus dan kan ik deze functie eigenlijk niet gebruiken? groeten lies

  • Reply
   Suzanne
   juni 14, 2018 at 12:30

   Hi Lies,

   Dat is een goede vraag! Volgens mij staat hij automatisch op 25m of 50m. Maar er zit natuurlijk geen gps in dus hoe hij het precies berekent weet ik niet. Wellicht als je hem op 25m zou zetten en in een 10m bad zou draaien dat ie het ook oppakt. Maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Die vraag zou je denk ik echt even aan Fitbit zelf moeten stellen via hun support service/klanten service.

 • Reply
  Vee
  juli 1, 2018 at 08:33

  Hallo Suzanne
  Ik ben beginnend openwater zwemster
  Welke watchzou jij aanraden?
  Vee

  • Reply
   Suzanne
   juli 3, 2018 at 16:04

   Hi Vee, ik zou gaan voor een wat duurder (meer functies) Garmin model. Moet je even goed zoeken wel geschikt zijn ook voor open water zwemmen!

 • Reply
  Aafke
  september 3, 2018 at 12:58

  Hallo Suzanne,

  Ik heb sinds een tijdje de fitbit versa en ben sinds kort aan het zwemmen. Nu geeft mijn horloge naar de workout de volgende stats aan: 525 m, 21 lengths, 1,44/100m, 9:04 min. Ik kan mij niet voorstellen dat ik zo snel zwem (heb ook weinig ervaring). Wat gaat er hier fout, lees ik het verkeerd? Staan mijn instellingen dan niet goed of heb ik daadwerkelijk dit gezwommen?

  • Reply
   Suzanne
   september 3, 2018 at 13:13

   Hi Aafke, wat leuk om te lezen dat je ook de Fitbit Versa gebruikt. In principe is het natuurlijk geen onmogelijke snelheid. Maar het is inderdaad wel erg snel voor iemand die geen zwemervaring heeft. In wat voor zwembad zwem je? Weet je zeker dat het een 25m bad is? Wellicht is het bad korter en verklaart dat het verschil? Maar wat ik vooral apart vind is de totale tijd van 9 minuten…of had je ook daadwerkelijk maar 9 minuten gezwommen? Ik kan me niet voorstellen dat je voor 9 minuten naar een zwembad gaat en een kaartje koopt dus dat vind ik vooral vreemd haha.

   • Reply
    Aafke
    september 3, 2018 at 14:11

    Hi, nee ik ga niet voor maar 9 minuten zwemmen haha. Maar ik ga trainen voor 1/8 triatlon waarbij je dus 500 meter moet zwemmen. Ik heb de workout zwemmen met timer aangezet en na 9 minuten gaf mijn horloge aan 500 meter te hebben gezwommen dit vind ik dus vreemd. Het zwembad is wel echt 25 meter.

    • Reply
     Suzanne
     september 3, 2018 at 14:28

     Ah op die manier. Ik heef geen ervaring met de workout zwemmen met timer. Wat ik zelf altijd doe is gewoon dat knopje rechtsboven, zwemmen, en dan start. Misschien moet je het gewoon eens op die manier proberen? En anders… Even checken of je echt zo hard gaat. In bijna elk zwembad hangt wel een klok met secondewijzers of een digitale klok met secondes. Misschien ga je gewoon echt goed en onderschat je jezelf..

 • Reply
  Lieke
  november 27, 2018 at 14:26

  Misschien een gekke vraag, maar kan je zien op je horloge wie er belt. Ik kan dit nergens vinden.

  • Reply
   Suzanne
   november 28, 2018 at 15:28

   Hi Lieke, goede vraag! Maar ja dat kan! 🙂

 • Reply
  Denise
  december 17, 2018 at 07:59

  Hoi Suzanne, ik overweeg de fitbit versa aan te schaffen. Momenteel heb ik een fitbit flex 2, maar daarbij vind ik het heel erg irritant dat als ik fiets de fitbit met de autorecognize wel fietsen herkent, maar tevens heel veel stappen telt tijdens het fietsen. Is dat met de versa ook het geval of is het hierbij beter?

  • Reply
   Suzanne
   december 17, 2018 at 08:16

   Hi Denise,

   Dat is bij de Fitbit Versa wel beter, maar dat gebeurde alsnog heel soms. Niet elke keer, ik kon mijn vinger er niet helemaal opleggen wanneer die dit nu wel en niet deed. Dat vond ik zelf ook irritant dus zette ik hem telkens als ik ging fietsen op de workout fietsen zodat ik wist dat het goed zou gaan!

 • Reply
  Densie
  december 17, 2018 at 08:28

  Dank je wel voor je snelle antwoord. Als er een workoir fietsen is dan is het ook opgelost. De flex 2 heeft deze optie niet.

  • Reply
   Suzanne
   december 17, 2018 at 08:30

   Ja er is een snelkeuzemenu, dan druk je even op het knopje rechtsboven, selecteert fietsen en drukt op start. Dan weet ie dat je aan het fietsen bent. En dat is ook leuker want dan kun je nadien alles terugzien van je route en snelheid etc.

   • Reply
    Denise
    december 17, 2018 at 09:12

    Dat is fijn, bedankt! Nu nog bedenken of een onsportief iemand als ik zoveel geld wil spenderen aan dit mooie horloge

    • Reply
     Suzanne
     december 17, 2018 at 09:14

     Het gaat er niet om of je sportief bent of niet voor een activity tracker toch:)? Het is juist voor iedereen! Als je het interessant vind om je leefstijl, hartslag, slaappatronen etc inzichtelijk te maken dan is het zeker een heel goede investering. En wie weet motiveert het wel om wel sportief te worden haha.Het motiveert mij in ieder geval vaak wel nog net even wat extra stappen te zetten of een bepaald aantal calorieën te behalen.

 • Reply
  Myriam
  maart 2, 2019 at 18:08

  Hoi! Kan je via je telefoon gps navigatie op je horloge krijgen? Ik twijfel zo. Vind de versa veel mooier dan de ionic.

  • Reply
   Suzanne
   maart 4, 2019 at 09:56

   Hi Myriam,

   Ik heb eigenlijk nooit gewerkt met navigatie via mijn horloge. Aangezien de fitbit zelf geen gps heeft en je daarvoor altijd je telefoon bij de hand moet hebben denk ik van niet, en als je je telefoon toch bij de hand hebt ivm gps kan je net zo goed daarop navigeren. Is een stuk gemakkelijker met een groter scherm. Als je gps heel belangrijk vind en je telefoon graag thuislaat is de Ionic wel een betere optie. Als je het geen probleem vind om tijdens het hardlopen/fietsen je telefoon mee te hoeven nemen dan werkt de Versa ook heel fijn:)

 • Reply
  Renate
  maart 13, 2019 at 09:00

  Hi ik heb de Versa nu 3 maanden en vindt het een super fijn horloge, ik mis alleen een stopwatch functie (of heb ik m niet ontdekt?) Verder kan ik met een gedownloade app ook met dit horloge contactloos betalen en dat is op evenementen wel super handig, uiteraard moet je mobiel in de buurt zijn.

  • Reply
   Suzanne
   maart 14, 2019 at 10:02

   Hi Renate, wat leuk om te lezen dat je ook zo blij bent met de Versa. Hij heeft wel een stopwatch functie. Het heet alleen ‘timer’. Het kan eventueel zijn dat je hem via je fitbit app op je telefoon nog even op je horloge moet zetten. Of hij staat er al als je naar rechts veegt/swiped.

 • Reply
  David
  april 17, 2019 at 20:15

  Beste,
  Ik heb me een fitbit versa gekocht, maar ik ben er niet tevreden mee!!!
  Mijn hartslagmeter gaat meer niet dan wel, en het registeren van mijn slaap doet hij ook helemaal niet!
  Vind het toch wel jammer.

  • Reply
   Suzanne
   april 17, 2019 at 21:35

   Hi David,

   Wat vervelend om te lezen dat je Fitbit Versa niet werkt zoals het hoort. Ik denk persoonlijk dat het het beste is om even contact op te nemen met hun klantenservice/support service. Ik heb zelf nog nooit gehoord dat de hartslagfunctie en slaapfunctie niet werkte namelijk. Waarschijnlijk is er iets mis of staat er iets per ongeluk fout ingesteld waardoor die niet naar behoren werkt. Zij kunnen je helpen ! Of anders de retailer waar je hem hebt gekocht! Ze moeten er sowieso wat mee kunnen of je een nieuwe opsturen, super zonde van deze want die functies horen natuurlijk gewoon correct te werken!

 • Reply
  Sab
  juni 19, 2019 at 18:36

  Hi ik heb de fitbit versa ook alleen heb ik ’t idee dat calorieën teller niet helemaal klopt en wel erg veel aangeeft. Heb momenteel al 6000 calorieën verbrandt maar kan me dat echt niet voorstellen. Is dit aan te passen is iets? Groetjes

  • Reply
   Suzanne
   juni 19, 2019 at 18:54

   Hi Sabine, Dat lijkt me inderdaad extreem veel. Staat er in de app misschien per ongeluk iets verkeerd ingesteld bij je lengte en/of gewicht?

 • Reply
  Mandy
  juli 2, 2019 at 22:17

  Hallo Suzanne,

  Ik heb sinds gistermiddag de fitbit versa gekocht nadat ik de charge 2 had. Nou meet hij alleen geregeld mijn hartslag niet, er zitten als je terug kijkt in de app hele open gaten. Ben vandaag terug gegaan naar de winkel en hun snappen niet hoe het kan en dachten dat het om een fout zou gaan dus heb een andere gekregen. Maar bij deze heb ik precies hetzelfde, jij enig idee hoe dit kan en wat ik eraan kan doen?

  • Reply
   Suzanne
   juli 3, 2019 at 16:49

   Hi Mandy,

   Jeetje wat een vervelende eerste kennismaking met Fitbit zeg! Heel vreemd vind ik het, ik heb het ook nog nooit gehoord. Heb je bij de instellingen wel aanstaan dat je continue hartslagmeting wilt? Ook in rust? Want misschien staat ie bijvoorbeeld op enkel hartslag meten bij inspanning? En dat ie dus alleen maar aangaat als je gaat lopen of fietsen of bewegen? Als je die instellingen rondom het hardlopen allemaal al goed hebt staan dan hebben ze waarschijnlijk een defecte batch gekregen bij de winkel waar je hem hebt gekocht. Ik zou dan nog een keer terug gaan en/of contact opnemen met fitbit Nederland zelf.

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  5 VERANTWOORDE TUSSENDOORTJES

   Trek in een lekkere snack maar je wilt toch een verantwoordere keuze maken? Welke tussendoortjes kun je dan nemen? In...

  Sluiten