#FITwithsuus Product reviews Weetjes, tips en andere sporten

SPORTY FAVES JULY + PRIME DAY TIP

sportieve zomer tips

In deze nieuwe ‘sporty faves‘: 5 sportieve zomer tips die je niet wilt missen. Van praktische work-out gear tot sustainable hardloopschoenen inclusief de gouden tip om deze items met mega kortingen aan te kunnen schaffen. 

 

Elke maand test en probeer ik van alles op sportief gebied. Van nieuwe zwempakken tot de laatste trends op hardloopgebied en van accessoires voor in de gym tot sportvoeding. En in deze post deel ik mijn favorieten van de afgelopen tijd en een gouden tip om deze items met veel korting ook zelf te kunnen shoppen !

 

1. Prime day! 

Als voormalig student en nog steeds niet heel rijke twintiger ben ik heel eerlijk als het aan komt op aankopen: Zo goedkoop mogelijk graag! En zeg nou zelf, stiekem zijn wij Hollanders allemaal wel een beetje zo. Als er korting te regelen valt dan graag, toch?!

Vandaar dat ik in deze Sporty Faves ook eens een keer een tip geef voor korting! Uiteraard moet je helemaal zelf weten wat je ermee doet. Maar ik vond het een handige tip.

Er komt binnenkort namelijk een crazy summer sale aan op Amazon (een van de grootste webwinkels wereldwijd). Zelf koop ik regelmatig van alles op Amazon op het gebied van elektronica. Denk aan opladers, nieuwe oortjes (die ik weer eens ergens ben vergeten), usb kabeltjes en dat soort handige spulletjes. Omdat het daar vaak lekker goedkoop is. En laatst kwam ik er dus achter dat je ook Amazon lid kon worden en dan nog goedkoper uit bent. In eerste instantie wil ik eigenlijk nooit ergens lid worden want dat kost vaak alleen maar geld en het klinkt zo gebonden gelijk. Maar ik ben gaan rekenen en als je dus vrij regelmatig wat besteld (zoals ik) dan ben je daadwerkelijk goedkoper uit. Want je krijgt als prime lid namelijk gratis bezorging (dat scheelt al een hoop als je vaker besteld), extra korting en allerlei andere extraatjes zoals een speciale Prime Day met super veel korting!

Ik kreeg hier alvast een mail over waarin ze aangeven dat 16 juli een spectaculaire dag wordt met mega veel kortingen op duizenden producten. En dan hebben ze het echt over meer en betere deals dan op Black Friday. Dat komt er dus zeer binnenkort (16 juli al) aan. Ik ga dat natuurlijk in de gaten houden voor mezelf, maar ik dacht het is ook wel een handige tip voor anderen.

Dus mocht je ook regelmatig bestellen op Amazon of weten dat je binnenkort een hoop wilt bestellen dat ook verkrijgbaar is op Amazon dan is het wellicht slim om Prime te worden. Dat is de eerste 30 dagen namelijk gratis (daarna €3,99) per maand. En opzeggen kan ALTIJD!

2. SPORTBEHA CERAMICOOL ODLO

Sinds een tijdje ben ik helemaal into het merk Odlo als het gaat om zomerse sportkleding. Zij hebben namelijk een speciale CeramiCool lijn die ervoor zorgt dat je het niet te warm krijgt tijdens het sporten. En deze sport beha is daar een perfect voorbeeld van. Toen ik de beha voor de eerste keer zag was ik niet gelijk overtuigd, maar nadat ik hem een aantal keer heb gedragen wel. De sport beha bevat actief verkoelende ceramische deeltjes en is gemaakt met CeramiCool garen die zorgen voor verkoeling en een goede lichaamklimaatcontrole.  De sportbeha is zo ontwikkelt dat hij warmte van je lichaam helpt afvoeren en tegelijkertijd helpt om zo lang mogelijk koel en droog te blijven. Verder bevat de beha geen vervelende sluitingen (dat haat ik, zo’n sluiting op de achterkant die je altijd voelt en gaat irriteren als je oefeningen op je rug doet zoals ab-bikes) en bieden de speciaal geïntegreerde zones precies de juiste ondersteuning. Het is een racerback model zodat hij prima onder elke top past en verder zit hij gewoon heel fijn. Ik draag hem nu ook steeds vaker als ik niet ga sporten omdat ik er minder in zweet dan in katoenen bh’s en hij zo lekker zacht is.

3. Saucony white noise

Zoals sommige van jullie wellicht hebben gezien via Instagram of via mijn Flashback Fridays hebben gevolgd was ik een paar weekjes terug aanwezig in Parijs bij de officiële perslancering van de White Noise collectie van Saucony.

Inmiddels heb ik de schoen regelmatig gedragen en durf ik met zekerheid te zeggen dat dit echt een blijver is! Degene die mijn hardloopverhalen al langer volgen weten dat ik al jaren op Saucony schoenen ren. Ik heb de afgelopen jaren verschillende modellen uitgeprobeerd en ben over allemaal eigenlijk super tevreden. Maar deze witte schoen steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit vanwege zijn uiterlijk in combinatie met het loopcomfort.

De meeste hardloopschoenen vind ik namelijk niet per se moeders mooiste. En dat is helemaal niet erg, want het belangrijkste is natuurlijk dat ze lekker lopen en de juiste support bieden. Maar deze schoen heeft het beide: The beauty and ‘the brains’ zegmaar. De brains komen dan terug in de  Everun bovenzool constructie, die zorgt voor extra energierendement en voortdurende schokdemping tijdens het rennen, de PWRFOAM tussenzool en de dynamische pasvorm. Het is een neutrale schoen die geïnspireerd is op het bekende effect van ‘je hoofd leegmaken’ tijdens het hardlopen. En dat vind ik een leuke bijkomstigheid. Want dat is min of meer ook de reden waarom ik ooit ben begonnen met hardlopen en het nog steeds doe. Het werkt mediterend, rustgevend en helpt voor mij in ieder geval stress te verminderen. Nadien voel ik me altijd beter en daarom beleef ik er zo’n plezier aan. De gedachte dat deze schoen met die insteek is ontworpen is dan natuurlijk een extra leukigheidje.

4. Ecologische hardloopschoen van gerecyclede plastic

Zoals velen van jullie weten ben ik niet vegan of 100% anti plastic. Maar ik probeer wel bewust te leven en steeds vaker bewuste keuzes te maken als het gaat om de toekomst. Toen ik hoorde dat Adidas zou komen met schoenen van gerecyclede plastic wilde ik ze heel graag proberen. Want ik vind het een heel goed initiatief. De plastic soep in onze oceanen is enorm. Duizenden tonnen aan afval dat het milieu en heel veel dieren bedreigd. Maar gelukkig komt er wel steeds meer aandacht voor en stappen steeds meer bedrijven een andere weg in. Adidas maakt slim gebruik van al dat afgedankte plastic en maakt nu dus schoenen van plastic flessen. Voor 1 paar schoenen worden gemiddeld 11 plastic flessen gerecycled. De buitenzool is wel van rubber voor de best mogelijke grip. Oh en wat ik ook heel cool vind: Er zit een NFC-chip in de rechterschoen die je meer informatie geeft over hoe je plastic zoveel mogelijk kan mijden. En niet geheel onbelangrijk: De schoenen lopen ook lekker en zien er hip uit! Het is een ultraboost model trouwens.

5. Speedo Fastskin Speedsocket 2 Mirror Goggle

Jaren lang zwom ik eigenlijk maar met 1 soort zwembrilletje: De Speedo Fastkin Speedsocket mirror goggle. Ik denk dat dit brilletje al wel 7 jaar mee ging tot ie een aantal weken terug stuk ging. In eerste instantie niet zo’n ramp dacht ik. Hij was al oud en dan koop ik toch gewoon een nieuwe? Maar toen ontdekte ik dat deze brilletjes nergens meer werden verkocht en ook niet meer worden gemaakt. Ik besloot een ander model te nemen want die zouden vast ook wel goed zijn. Maar de een naar de ander legde ik ook weer aan de kant. Mijn ogen liggen namelijk relatief diep in mijn gezicht en daardoor stroomt er of water in, of het brilletje zuigt zich zo hard vast dat het pijn gaat doen na een paar honderd meter. Ik probeerde een aantal modellen uit en verspilde best veel geld hieraan. Totdat ik zag dat Speedo wel een nieuwere versie heeft uitgebracht van het model dat ik zou fijn vind. Dit was de speedsocket 2. In eerste instantie herkende ik hem niet omdat het brilletje andere kleuren heeft gekregen en de bandjes ook iets anders zijn geworden. Maar de basis is hetzelfde gebleven en dat is natuurlijk waar het mij om ging. Of ie nu wit, zwart of rood is geworden maakte me echt niets uit. Ik koos de witte en was meteen om. Hier was ik naar op zoek en dit is eindelijk een goede vervanger voor mijn all time favorite brilletje: De Speedsocket mirror. Vandaar dat ik vind dat deze nieuwe versie een plekje verdiend in deze Sporty Faves. Want dat is wat mij betreft echt het fijnste zwembrilletje dat je maar kan hebben! En de spiegelende glazen zijn natuurlijk ook top voor als je in de zomer buiten wilt trainen.

 

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn favorieten op sportief gebied van de afgelopen tijd te zien. Laat het me vooral weten! Dan kan ik vaker zulke artikelen maken. Overigens zijn alle 4 de producten die ik hierboven heb besproken ook verkrijgbaar op Amazon, dus hou ze in de gaten voor Prime Day!

 

ZIE OOK: SPORTY FAVES AUGUSTUS 

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel

 

Volg je me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (22 juni t/m 28 juni)

In deze Flashback Friday kun je alle maaltijden, workouts en overige activiteiten bekijken uit de week van het NK én...

Sluiten