#FASHIONwithsuus #FLYaroundtheworldwithsuus

WAT VOOR SCHOEISEL NEEM IK MEE OP EEN ACTIEVE REIS?

De laatste maanden ben ik een aantal keer op sportieve/actieve trip naar het buitenland geweest en het leek me leuk een klein detail hieruit te pakken en daar een blogje over te schrijven. In het kader van ‘Ik ga op reis en neem mee…’ kom ik vandaag met de blogpost “Wat voor schoenen neem ik eigenlijk allemaal mee op reis ?”

En als jullie het leuk vinden dan wil ik nog meer artikelen schrijven in deze categorie “Ik ga op reis en neem mee..” Dus mochten jullie specifieke vragen of suggesties hebben: Barst los! Bijvoorbeeld wat voor sportkleding ik allemaal meeneem, hoeveel bikini’s en/of ik bijvoorbeeld eigen eten/drinken meeneem op reis, laat het even weten in de comments, stuur me een mailtje of pb en dan zie je het onderwerp misschien gauw terug hier in een nieuwe “Ik ga op reis en neem mee”…

Vandaag trap ik af met “Wat voor schoeisel neem ik mee op een actieve reis”?

Want of ik nu op een stedentrip, roadtrip of ‘chill’ vakantie ga. Het staat vast dat er een hoop gelopen zal worden. Want lopen vind ik gewoon heerlijk! Het is voor mij dé manier om een nieuw land te ontdekken. Of eigenlijk, de specifieke plek waar ik op dat moment ben. Dus dan komen we gelijk bij het eerste paar schoenen:

 

1. Wandelschoenen/fijne sneakers

Als eerste van al het schoeisel neem ik in ieder geval een paar mee waarvan ik zeker weet dat ik er uren op kan lopen zonder pijntjes te krijgen. Een paar schoenen die dus goed zijn ingelopen en die vies mogen worden want op vakantie weet je maar nooit waar je allemaal terecht komt. Of eigenlijk neem ik het liefste twee paar hier van mee.

Deze schoenen moeten natuurlijk stevig zijn en comfortabel. Maar dat spreekt denk ik voor zich. Afhankelijk van waar ik precies heen ga kies ik voor een echte wandelschoen en/of een sportieve sneaker. Als ik echt de ongerepte natuur (bergen, bos) in ga en weet dat ik veel zal lopen over rotsachtige en ongelijke ondergrond dan ga ik voor mijn wandelschoenen. Niet per se zo fashionable, maar geloof me als ik zeg dat je daar op zo’n trip echt totaal NIET mee bezig bent.

Comfort is voor mij dan in ieder geval way more important. Maar als ik op een actieve stedentrip ga of weet dat ik vooral zal wandelen op ‘prima’ wegen dan is een leuke sneaker met een iets minder lompe uitstraling toch wel de beste keus.

Soms maak ik ook de combinatie van een actieve stedentrip met een dagje hiken door de bergen bijvoorbeeld en dan neem ik uiteraard van beide een paartje mee.

2. Slippers

Definitely op nummer twee, want ik ben één keer mijn slippers vergeten terwijl ik op reis ging en geloof me, dat wil je niet! Op dat moment besefte ik pas hoeveel ik eigenlijk ook op slippers loop tijdens een vakantie.

Want actieve buitenvakantie of niet, een paar simpele slippers zijn echt een must. En dan niet alleen voor als je naar het strand gaat. Maar ook als ik even snel naar de supermarkt om de hoek loop bijvoorbeeld. Want zeker met warm weer verstik je je voeten al gauw als je ze de hele dag verstopt in een paar wandelschoenen of sneakers. Af en toe moet ik mijn voetjes gewoon even laten luchten. Anders gaan ze stinken enzo, daar zit niemand op te wachten haha.

Oh en dan gebruik ik ze ook nog als ik naar het zwembad ga. Ik boek eigenlijk vrijwel altijd verblijven met zwembad. Want ja…I love to swim<3 ! En daar ga ik ook altijd op mijn slippertjes heen. En last but not least loop ik altijd op slippers in het hotel of appartement. Slippers zijn dan als het ware een beetje mijn vakantiepantoffels.

3. Platte extra schoenen

Als derde of eigenlijk vierde paar gaat er altijd nog een extra paar schoenen mee voor de momenten waarop ik zin heb om iets leuks aan te trekken en bijvoorbeeld uit eten te gaan. Gedurende de dag loop ik dus eigenlijk altijd op mijn wandelschoenen of comfy sneakers (vaak ook gecombineerd met een sportieve look). Maar als ik in de avond uit eten ga, nog even naar het strand wandel of als ik gewoon even gezellig door een stadje wil slenteren in een leuk jurkje dan is het fijn om ook een wat ‘netter’ of juist meer casual paar schoenen bij je te hebben.

Soms zijn dit espadrilles, soms ook sneakerachtige instappers zoals converse (zie foto’s hieronder). Maar ze zijn in ieder geval altijd plat. Want ik haat hakken op vakantie. I mean, ik heb vakantie…dus mijn voeten ook hahah. Ik voel er niets voor om mezelf na een actieve dag nog even te gaan kwellen door een paar killerheels aan te trekken. En helemaal omdat de avond vaak het moment is dat je even wat leuks aan trekt om uit eten te gaan en in de avond je voeten het meest opgezwollen en pijnlijk kunnen zijn.

Daarom zorg ik er ook voor dat het platte paartje dat ik meeneem lekker ruim zit (niet te ruim natuurlijk) zodat het nooit kan gaan knellen.

4. Hardloopschoenen 

Als laatste gaat er ook altijd nog een paar hardloopschoenen mee. Want hardlopen op vakantie vind ik een van de leukste dingen die er is. Op die manier ontdek ik een plek het liefste. Je ziet dan zoveel dingen die je normaal niet zo gauw zou zien.
Het paar hardloopschoenen dat ik meeneem is vaak een paar dat al wat ouder is. Want die zijn sowieso goed ingelopen. Verder vind ik het belangrijk dat het echt stevige hardloopschoenen zijn zodat ik niet mijn enkel verzwik als ik bijvoorbeeld over het strand besluit te gaan rennen. Maar eigenlijk is dit een soort van open deur want ik koop überhaupt nooit hardloopschoenen die niet stevig zitten.
Een laatste tip:
Soms, of oké eigenlijk meestal heb ik te weinig ruimte over in mijn koffer. Dit gebeurt vaak als ik bijvoorbeeld op perstrip mag en ze enkel handbagage voor je hebben geboekt (en je dus ALLES daarin moet proppen). Of wanneer ik zelf op het moment van boeken de ruimbabage veel te duur vind en besluit dat het prima met enkel handbagage moet gaan lukken. Maar dit is eigenlijk nooit een goed idee. Dus de tip: Boek altijd ruimbagage zodat je zoveel mogelijk schoenen mee kan nemen. Haha nee kidding.
Ik vind ruimbagage in veel gevallen ook te duur. Maar wat ik dan doe is dat ik nummer 1 en 4 met elkaar combineer. Dan neem ik dus óf een paar sneakers/wandelschoenen mee waar ik ook op kan hardlopen! Asics heeft bijvoorbeeld deze sneakers waarop je ook prima een rondje kunt hardlopen. Je moet daar dan vaak geen halve marathon op gaan rennen maar rondje van 8-12 km kunnen prima.
Of ik kies ervoor om enkel mijn hardloopschoenen mee te nemen en hier dan ook de rest van de vakantie op de wandelen en ze te gebruiken als sneaker. In dat geval kijk ik ook even naar het uiterlijk van de hardloopschoen zodat ze overal onder kunnen. Dan neem ik graag mijn witte, zwarte of grijze hardloopschoenen mee.
Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden om te lezen. En laat het me dus vooral weten als jullie meer willen in deze categorie ” Ik ga op reis en neem mee..”!
Groetjes,
Suzanne

ZIE OOK: SHOE STORIES Mijn ultieme schoen verslaving

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
voetbal oefeningen
MET DEZE 5 VOETBALOEFENINGEN TIL JE JOUW VOETBALSKILLS NAAR EEN HOGER LEVEL

In deze post 5 voetbaloefeningen waarmee je je voetbalskills super snel naar een hoger niveau tilt! De finale van het...

Sluiten