#FITwithsuus EK's KAMPIOENSCHAPPEN

EK TRIATLON 2018

EK triatlon 2018 hardlopen

In dit artikel vind je alle info over het EK triatlon van donderdag 9 augustus 2018 tot en met zaterdag 11 augustus 2018 gehouden zal worden in Glasgow. 

EK TRIATLON 2018

Het Strathclyde Country Park verwelkomt de van 9 tot en met 11 augustus de beste mannelijke en vrouwelijke triatleten van Europa voor een driedaags Triatlon spektakel. Zo’n 160 top triatleten zullen in Schotland strijden om de Europese titels. Er zijn individuele mannen races, individuele vrouwen races en er is een gemengde estafette.

Er zal gestreden worden op de Olympische Triatlon afstanden: 1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen. De eerste atleet die deze 3 sporten als eerst voltooit wint. Simpel toch?:p

In de estafette strijden twee mannen en twee vrouwen samen in een team en moeten ze elk 250m zwemmen, 6km fietsen en 1,6 km hardlopen. Super spannend dus!

Programma EK triatlon 2018

Hier stond het programma van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

Nederlandse deelname:

De triatlon sport wint in Nederland veel aan populariteit de laatste jaren. In eerste instantie werd er door Team NL nog niets gepubliceerd over Nederlandse deelname. Maar later werd duidelijk dat op donderdag 9 augustus Jony Heerink en Marije Dankelman zullen deelnemen aan de vrouwenwedstrijd en Jorik van Egdom en Donald Hillebregt ons land gaan vertegenwoordigen in de mannenrace. Quinty Schoens en Marco Akershoek komen zullen op zaterdag 11 augustus samen met Heerink en Van Egdom in actie komen in de mixed teamrelay. Ondanks dat de Nederlanders niet gelden als mogelijke kanshebbers voor het eremetaal is het alsnog erg leuk voor alle triatlon fans om te kijken. Zo zal titelverdedigster Jessica Learmonth (GB) haar uiterste best toen weer het goud te veroveren en of haar dat gaat lukken…Tja, dat moeten we nog even afwachten.

9 augustus:

Mannen: Jorik van Egdom en Donal Hillebregt
Vrouwen: Jony Heerink en Marije Dankelman

11 augustus:

Team relay: Quinty Schoens, Marco Akershoek, Jorik van Egdom en Jony Heerink

WAAR TE VOLGEN?

De NOS zend het EK triatlon niet (live) uit, waarschijnlijk vanwege het ontbreken van kans op Nederlands eremetaal of omdat het te lang duurt net als het open water zwemmen wat ze ook niet uitzenden. Je kunt het EK triatlon wel volgen via de app van de European Championships en de officiele website (wellicht ook met livestream, die staat er nu nog niet op maar het is ook nog geen 9 augustus natuurlijk)

Houdt Eurosport en Sporza eventueel ook in de gaten. Ik kon nog geen uitzendingen vinden over de triatlon, maar wie weet…

Meer informatie over de andere sporten tijdens de Europese Kampioenschappen vind je hier!

Zie bijvoorbeeld: EK ATLETIEK

Sportieve groetjes,
Suzanne

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Anoniem
  augustus 9, 2018 at 15:04

  Yorick van Egdom….

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  EK-GOLF-GOLFEN-GOLFBAL
  EK GOLF 2018

  In dit artikel vind je alle info over het EK golf dat van dinsdag 7 augustus 2018 tot en met zondag...

  Sluiten